onsdag 13. februar 2013

*ESKIMOGENSER"

Gamle fotografier kan inspirere meg så utrolig mye. Man kan lære så mye av dem. Hvordan omgivelsene så ut den gang og ikke minst hvordan de gikk kledd. Dette familiefotoet har jeg tenkt at jeg måtte ta med i koftejakten. For se på jentene på trappen! Nesten alle i strikkede kofter. Og av samme slag da gitt! Kanskje er det en snill bestemor som har tatt frem strikkepinnene og lage kofter til venninnene? Skjønne er de i alle fall og bildet er så stemningsfullt syns jeg. 

Pst!
Jeg får stadig og daglig inn mailer fra dere med tips og spørsmål. 
Jeg jobber så fort jeg kan med saken. Blant annet må jeg sjekke om oppskriftene fortsatt er til salgs i butikkene, for da får jeg ikke lagt dem ut her. Så dette tar litt tid, men det sviver og går og litt etter litt kommer det innlegg med kofter og oppskrifter her på Livs Lyst. Med god hjelp fra dere!! Tusen takk.

_________________________________________________________________________________
*Eskimogenser*
Oppskriften er fortsatt i salg.
HER
(Kofte nummer 1?)
_________________________________________________________________________________

9 kommentarer:

 1. Hei Liv!
  Dette var et skjønt bilde, og tenk så heldige de var som hadde like kofter! Ja, det var sikkert en snill tante eller bestemor som hadde strikket dem! Dessverre vet jeg ikke navnet på mønsteret, men det likner på Eskimo (Unn Søiland), og som finnes i mange varianter!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Veldig artig bilde av flotte jenter i kofter! Jeg tittet imidlertid litt lenger ned, og så på skoene. Jenta i midten har på seg BRUNSKO! Slike vi fikk på når våren kom, og som ble byttet i sandaler på varme dager. Vi hadde ikke så mange par sko.
  Vi kalt alltid disse skinnskoene for brunsko, og jeg mener de gjerne var produsert i Fredrikstad - Fresko. Kanskje .... *S* - Liv

  SvarSlett
 3. Jeg er også veldig glad i kofter, og må bare få dele en som jeg fant bilde av på nettet: http://www.skrotnissen.no/index.php?act=viewProd&productId=54079
  Den kalles Telemarkskofte, og jeg tror jeg kom over den fordi jeg søkte på navnet av en av de andre koftene du har vist bilde av her som også heter Telemarkskofte. Det er tydeligvis ikke samme kofte, men jeg synes denne var så kjempefin at jeg måtte dele den med dere. Men dessverre virker det vanskelig å finne mønster på den. Jeg har til og med kontaktet Sandnes Garn, men de hadde ikke mønsteret lenger, da de fleste gamle mønstrene deres gikk med i en brann på 70-tallet. Men kanskje noen av dine lesere har mønsteret liggende?

  SvarSlett
 4. Sandnes Garn har mønster til en kofte med "eskimomønster" i dette heftet: http://www.sandnesgarn.no/hefter/norsk/0913-til-fjells-9040913

  SvarSlett
 5. Og i dette heftet finner du mønsteret "Grønland " til barnhttp://www.sandnesgarn.no/hefter/norsk/tema-10-barn-klassikere-904tema10

  SvarSlett
 6. Dette tror jeg er "Eskimo" Jeg har i tilfelle
  mønster på den. Går opp til 8 år. Hadde den selv
  som barn. Mønsteret låg i mammas gamle syskrin som jeg arvet da hun gikk bort. Der var det også
  en del andre mønster på kofter og gensere fra gamle dager.
  Hilsen Kari (john.odegaard@getmail.no)

  SvarSlett
 7. Nydelig at du tar med gamle bilder! Vet ikke særlig mye om denne, men det kan nok være eskimo som Anne Søyland designet før Mariusgenseren.

  Liv, har laget et innlegg på bloggen min ang. ei kofte...vet ikke om du vil ta den med i koftejakten eller ei. Isåfall kan jeg jo sende bilde pr.mail til deg.
  ...det blir vel bok av denne jakten...?
  Ha en god kveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 8. Jeg har mønstret på Mariusgenseren :-)

  SvarSlett
 9. Hei.
  Alle3 koftene har det til felles at de har rundfelt bærestykke, men så vidt jeg kan se har alle ulike mønstre. Hva de 2 til venstre heter, vet jeg ikke, men jeg tror ikke de er fra Sandnes Uldvarefabrik (Sandnesgarn). Den til høgre er i hvert fall ESKIMOgenseren, oppskriftnr. 231 - Designer Unn Søiland - Sandnes Uldvarefabrik -1954. Jeg har originaloppskrift str. 8-10 år + nyopptrykt oppskrift str 2 - 12 år om du er interessert. (Jeg har forøvrig mailet voksenoppskriften til deg tidligere).
  Denne genseren var den første kofta jeg selv hadde i rekken av mange. Mor strikket den til meg.
  Annedukken min fikk også Eskimogenser - strikket av meg selv etter oppskrift som jeg fant i ukebladet "Alle kvinner". Jeg har tatt vare på denne oppskriften også, så om du ønsker den, er det bare til å gi et hint.
  Unn Søiland har også designet Mariusgenseren og Snøkrystall bl.a. Grønlandske perlekrager var inspirasjonen da hun laget Eskimo, fortalte hun meg en gang.
  Hilsen Sissel

  SvarSlett