mandag 18. mars 2013

FOR EN DAG!

parti fra Nisser (v/Steane - for den som er lokal)
For en dag ja!
I går satte vi oss i bilen og kjørte oppover i Vest-Telemark igjen. Det var en stund siden sist og vi nøt hver kilometer. Det ble mange timer i bil for vi utforsket gamle veier vi aldri hadde kjørt før. Vi hadde et mål for dagen også og i løpet av innlegget vil du oppdage hva.

parti fra Bandak - en av bryggene ved Telemarkskanalen
Thomas og jeg har tatt mange slike turer og jeg må jo si at favoritt-årstiden er sommeren. Da kan vi stoppe opp i koselige landhandlere og kafèer, men vinteren har jammen sin sjarm den også. Vi hadde bedt med oss en god venn, smørt god gammeldags niste med nystekte rundstykker, hadde også så klart termos med kaffe og noen go`saker. Så tok vi oss god tid. Stoppet opp der det var fine ting å se på og det ble litt knipsing med kamera. 

parti fra Kanalvegen - utsitk over Bandak#Telemarkskanalen By Winter

 For første gang kjørte vi Kanalvegen via Bandaksli. Vi har hørt at det er fantastisk å sykle her og det har vi veldig lyst å gjøre en gang. Kanskje i sommer? Svingete gamle veier i fantastisk kupert terreng og med en herlig utsikt over Bandak. 

Målet for turen ja:
Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland holder på med en konsert-runde fra grendehus til grendehus. "Tenk så koselig å dra på konsert i et lite grendehus med de to dyktige sangerne!!" tenkte jeg og kjøpte tre billetter uten å nøle. Vi tok som sagt med oss en god venn på denne turen og holdt det hemmelig for henne hva hun skulle hele dagen. Jeg visste jo så klart at hun ville digge å dra på konsert i ei lita bygd på denne måten og jeg det var minst like moro for oss som skulle overraske som for den som ble overrasket!

konsert i Fjågesund#Kviteseid
Smilende mennesker samlet i grendehuset i den skjønne bygda. Jeg er både imponert og takknemlig for at de satset på nettopp disse små grendehusa i de små bygdene. Man føler seg jo riktig så priviligert som fikk en av plassene. Intimkonsert på det mest sjarmerende. Det var jo som å bli satt flere tiår tilbake. To vakre stemmer som ikke ligner noe annet og gamle sanger med sjarm og humor. Nei, for en dag! Jeg trenger ikke ferie jeg, når jeg får slike dager... ;O)

12 kommentarer:

 1. Congratulations for your blog.
  do you read often.
  I do not speak good English so excuse for errors.
  A greeting from como
  Maria Grazia

  SvarSlett
 2. Hørets jo veldig koslig ut da Liv:)Har selv cd`n til disse to og som du sier to vakre stemmer som dette sammen må jo bare bli herlig det:)Ha en strålende dag fra en influensapreget Vibeke i dag...straks senga igjen...:( Men i morgen er man sikket bedre,klem på deg!

  SvarSlett
 3. Ingebjørg ikke sant. Flotte stemmer sammen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er rettet... off... hihihihi.

   Slett
 4. Åh det har jeg også lyst til å dra på! De var på Grendehuset i Gransherad, men håpet på noe nærmere:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var virkelig verdt å få med seg, Line!
   Følg med på facebook-siden deres. De skal videre til flere fylker også.

   Link: https://www.facebook.com/pages/Heimafrå/596223377058930?fref=ts

   Slett
 5. Hei, flotte bilde og flott konsert i Fjågesund. Helsing "lokal"

  SvarSlett
 6. Høres utrolig koselig ut og for en opplevelse:)
  Liker selv disse to utrolig godt, så kan tenke meg dette var kos:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 7. Elsker Nordstoga!
  Det må ha vært en drømmedag; bergtagende natur og nydelig musikk.
  Mmmmm!
  Klem

  SvarSlett
 8. Så fin tur du tok oss med på:) Små konserter er utrolig stas - noen av oss drømmer om Nordstoga her i bygda også, men han er ikke så enkel å få tak i.....;) klem

  SvarSlett
 9. Herlige bilder,virker som det var en flott tur :)

  SvarSlett
 10. Må ha vært en utrolig opplevelse å se/ høre disse to på intimkonsert. Har alltid likt Odd, og Ingebjørgs stemme er bare overjordisk. Hører på plata deres hver dag for tiden.

  SvarSlett