lørdag 2. mars 2013

SAVNER

 Det er noen ganger så jeg nesten savner gårdsjakten vi var på. I alle fall alle turene. Som denne. Snøen hadde smeltet, hvitveisen lå som et teppe rundt i terrenget og vi kom over dette tunet inne i et skogholt.

 Så mange vakre gamle bygninger vi kom over! Ofte klart preget av tidens tann, men man leser jo historien her. Verdige bygg, alle med sin viktige funksjon.

Det er stor fasinasjon i å tenke at her la de ned sine verdier. Her levde de sine liv. Her løp bare barneføtter i gresset over tunet. Her hørtes latter. Men sannsynlig mest av alt; her ble det lagt ned mye arbeid. 

Jeg lar meg igjen og igjen fasinere...

13 kommentarer:

 1. Wow, this is wonderful, I love it!!
  It's a great place to make some beautiful pictures..

  Have a nice weekend
  Hugs from Holland
  Patricia  SvarSlett
 2. Åh, kjenner den følelsen ja - forventningen sitrer i kroppen og så spennende med hvert nye sted dere fant. Kan nettopp dette være stedet vi leter etter tro??? Og så den halvveise skuffelsen over at nei, ikke denne gangen heller, selv om det kanskje var helt klart for forfallent og for stort prosjekt, hihi - en vil jo så gjerne! Men tålmodigheten deres ble ihvertfall rikelig belønnet, en vakker og fantastisk plass dere har funnet! Vakre bilder i dag også - kjenner nesten lukten av hvitveisen og ikke minst lukten av vår - den litt syrlige eimen som kommer fra alt det nye livet på vei og alt det døde fra i fjor... Uhmmm, gleder meg! GOD HELG ;~) Klem Kleo

  SvarSlett
 3. Det var jo sikkert spennende - og har kriblet alltid litt ekstra i magen :)
  Fin helg til deg!

  SvarSlett
 4. Fine bilder! Ja, det er rart å tenke på all historien som ligger bak gamle gårder, eller gamle bygg generelt. Jeg har hesten min på en gård som ble bygget rundt 1300-tallet, veldig fascinerende å tenke på!

  SvarSlett
 5. Så vakre bygg! Eg synes det er både fascinerande og vemodig med slike forlatte bygg. Begynner som du å tenke på korleis det ein gong var...

  SvarSlett
 6. Jeg elsker å gå på slike plasser, sette meg ned og nyte en kaffekopp og føle at tiden stopper opp litt, tenke på hvordan det har vært og lure på hvordan livet har blitt levd og opplevd akkurat der. Dengang det var gardiner i vinduene, rutene var hele og barn løp ut og inn av dørene, dyra stod på båsen og livet hadde et annet mål og et annet tempo enn vi har idag. Jeg ville ikke levd da, tror vi har kommet langt på mange områder og gjort oppdagelser f.eks innen medisin jeg ikke ville ha vært foruten. Drømmen hadde vært å kunne kombinere det beste i det som har vært med det beste vi har idag. God helg Liv, takk for stemningsfulle bilder. Pam

  SvarSlett
 7. Det er så sant det du skriver om de gamle bostedene hvor selve livet har utspilt seg for mange ord tilbake. Jeg blir nesten vedmodig av å tenkte på slik, særlig hvis husene står og fortaller. Det gjør meg så glad når folk tar vare på de gamle kulturskattene våre, restaurerer de gamle husene med respekt for husets egenart og gir de nytt liv.

  Det er en særdeles inpirerende og fin blogg du har her, Liv.

  En fortsatt god helg ønskes deg
  fra Trine

  SvarSlett
 8. Sweet old landscape. Arianna

  SvarSlett
 9. This looks like a place out of a fairy tale! It could be the home of Little Red Riding Hood´s granny! :) xo

  SvarSlett
 10. Hei Liv!
  Ja, jeg forstår godt at dere savner de turene, men det går jo an å ta seg tid til det fremdeles, selv om dere har funnet Gården deres? Det er utrolig å tenke på at på gården her var det folksomt og fullt av liv en gang, mens det nå står og forfaller! Veldig trist er det, å se forfallet. Flere skulle jo gjort som dere!

  Med ønske om en flott søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 11. Så spennende!
  Varsomt arbeid med skatter. Verdifullt.
  For noen fantastiske bilder :)
  Ha ei fin uke.

  SvarSlett
 12. For noen vakre hus og kjempe koselig tun:) skjønner godt at du savner å ta turen fra gård til gård. ...
  Men selv om man har funnet drømme sted kan man ta herlig utflukter til andre koselig gårdstun og bare kos seg:)
  Ønsker deg en god uke
  Klem Merete

  SvarSlett
 13. Jag bara älskar dessa vackra gamla byggnader! Så fantastiskt!

  SvarSlett