mandag 15. april 2013

MOSEKOPP


Vi har vært på gården vår igjen og det våres der oppe! Snøen smelter og søla flyter... hehe... og vi går og drømmer om hvordan det en gang kan bli her oppe i bakkene. Det meste av tiden tilbringer vi jo ute og da klør det alltid litt i fingrene mine. Denne gangen tok jeg med meg kurven ut for å sanke litt naturmaterialer igjen. Ikke store greiene, men nok til å kose meg i vårsola og kjenne på følelsen av å skape noe. Det er god terapi det ;O)

Målet var å lage en slags mosekopp. Ja, hva er det? En kopp med mose rundt tenkte jeg og brukte det vi hadde tilgjengelig: en engangs plastikk-kopp. Kurven fylte jeg med mose og tyttebærlyng. Det er stort sett det som enda er å finne der snøen er smeltet. Jeg festet mosen rundt koppen med ståltråd og tenkte at det hadde vært moro å laget slike "kopper" i forskjellige størrelser. Tenk å dekke et utebord med disse som pynt? Brukt dem som små blomstervaser. Jeg tror det kunne blitt koselig!


En ring med tyttebærlyng ble festet i toppen av koppen som en avslutning på mosedekket. Og en liten hyssingstump da. Det var alt jeg hadde av materialer. Man bruker jo bare det man har, men jeg tror jeg skal ta med meg litt mer "dill" oppover neste gang. Det er så utrolig koselig å holde på med slikt når man for det meste bruker tiden ute. 

Litt jobbing ble det jo også på gården denne gangen - eller kanskje vi skal si forberedelser? Vi er i gang med å tilrettelegge for oppstart tidlig i sommer. Da setter vi i gang med det ytre på våningshuset. Vi er veldig spendt! Vi vet jo at ting-tar-tid, så hvor langt kommer vi i sommer? Det vil kun tiden vise, men vi har i alle fall planene klare! Jippi!

*Lyst å se mer av hva du kan lage av naturmaterialer? Trykk LIV LAGA og NATUR oppe i menylinjen.

6 kommentarer:

 1. Blir moro å følge med dere i sommer :) Vi har satt opp ønskelista for hva vil vil gjøre i vår.. Og den var på 15 ting, hvor av mye er store ptosjekter.. :P Så rekker vel ikke halvparten.. Menmen, ideer må man ha!

  Den mosekoppen var jo kjempeflott :)

  SvarSlett
 2. Hvor nydelig er det?
  Vi har plutselig sommer her i dag,
  så laundry ut.....har en super ny uke

  ╰დ╮❤╭დ╯

  Beatrice

  SvarSlett
 3. wunderschöne naturbilder!!! alles liebe und einen schönen montag wünscht angie

  SvarSlett
 4. Mosekoppen ble bare utrolig flott:)
  Flink og kreativ du er:)
  Blir gøy å følge deg i sommer:)
  Fortsatt herlig dag
  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Ihh hvor ser der bare skønt ud og jeg elsker også udelivet og naturen.
  Jeg rider og løber bare i stedet for og er vild med at fotograferer...

  Så kreativ og fine billeder... En rigtig livsnyder :)
  Blir´ sjovt at følge dig og processerne.
  Fortsat fin mandag - kram OddStyle

  SvarSlett
 6. Приветики*)

  С желанием буду заглядывать в такой уютный блогодомик, и к себе в гости зову - забегай на чашечку тепленького...всегда рада новым друзьям*)))
  Хорошего дня!
  ♥ ♥ ♥
  http://helenavs.blogspot.com

  SvarSlett