onsdag 3. april 2013

RUFSTETE BJØRKEKRANS

I Den stille viken var det rik tilgang på bjørkekvister og jeg ble inspirert av husfruen på stedet til å lage en stooor og rufsete krans. En del unge bjørketrær var hugget ned og det var enkelt å få tak i årets skudd. De egner seg godt til kranslaging. Lag på lag med ble kvister enkelt tvinnet inn i hverandre og man trenger ikke ikke feste med noe annet enn kvistene selv. Enklere kan det jo nesten ikke bli. Dessuten blir kransen sjarmerende uansett. Det gjør ingenting om den ikke er helt perfekt og rund.

Jeg tok min krans med og hang den på døren til innhuset på vår gård. Selv om vi ikke får vært der så ofte nå om vinteren, er det så koselig å ha slik pynt hengende. Jeg gjør det ofte enkelt, men husfruen i Den stille viken hadde tenkt på detaljene: Skjønne prikkete vaktelfjær! Stukket nedi bjørkekvistene så ble det god påskestemning.

En av kransene hadde fått være med inn her. Som dekorasjon rundt kubbelysene på det grove trebrettet. Kjempe koselig og sjarmerende. Det passer så godt med røffe materialer på slike steder. Man er så nær naturen og det er naturlig å bruke det som er tilgjengelig rundt dørene.

Så er altså ikke kranslaging bare en høstsyssel. Det passer vel så fint nå på vårparten. Nå mens vi venter på at alt skal bli grønt og frodig rundt oss. Kanskje får du lyst å pusle med dette på neste skogtur? Du trenger altså ingen hjelpemidler! Lykke til og kos deg! ;O)

9 kommentarer:

 1. Hei, Nydelig:-) som alltid hos deg:-) klem Siv

  SvarSlett
 2. Hi, your wreath is so cute!
  Kisses
  Cristina and Laura

  SvarSlett
 3. Kransen var riktig flott! Fikk veldig lyst til å prøve å lage en slik. Kvistene er jo mykere nå på våren, så det skulle være lettere å lage krans nå, enn om høsten.

  SvarSlett
 4. Ble nydelig med en rufsete krans på den fine døra til innhuset :-))
  Jag laget noe lignende før jul av lerkekvister, men har tenkt å prøve meg på bjørk også, tror det kan bli fint med en vårkrans på porten. I dag saget naboen ned ei stor lerke utenfor her så i morgen skal jeg ut med saga og hente noen fler lerkegreiner, brukte opp alle jeg hadde til den kransen før jul.
  Du trenger ikke å svare men er husfrua kanskje din søster? Syntes hun lignet litt på deg :-))

  SvarSlett
 5. Stilig med sånne kranser. Både den inne og den ute. Fint og koselig interiør hos deg.
  Klem

  SvarSlett
 6. Så fin krans du har laget av bjørkekvister!! Ja hvorfor ikke lage krans på denne tiden også!:) De er jo veldig dekorative både ute og inne.
  Den var så fin på den koselige døra di!!:)
  Klem Reidunn

  SvarSlett
 7. Flott krans! Jeg har ikke glemt deg, du får snart mail.

  SvarSlett