lørdag 18. mai 2013

JEG SKAMMER MEG LITT...

Jeg må bare innrømme at jeg skammer meg litt... Såå mye energi jeg brukte på å grue meg til denne 17. mai-feiringen. Det var meldt dårlig vær og jeg prøvde å vri hodet rundt for å finne ut hva jeg skulle ha på meg. Jeg hadde jo bunaden, men om det regnet vannrett kom den jo til å bli kliss våt og dessuten trodde jeg det kom til å bli kjempe kaldt. Jeg var missfornøyd og sur og jeg måtte rett og slett ta meg ordentlig sammen. Det ville jo bli en fin dag uansett! Siden jeg trodde det ble kaldt, gjorde jeg en vri med bunaden. Jeg tok på meg en gammel blå bomullskjorte, tok bort det brede beltet, hang over et sjal som matchet de gylne fargene i stakken og jeg byttet rett og slett ut bunadskoene med støveletter i brunt skinn. 

Og det er akkurat dette som er så gøy med en beltestakk syns jeg! Man kan rett og slett mixe og matche som man vil. Mange bunader er jo "mer låst" og helt utrolig vakre. De skal være så og slik, men en beltestakk blir mer som en hverdagsbunad og i de riktige gode og gamle dager sydde folk denne drakten av det de hadde tilgjengelig av stoffer og materialer. Jeg har sett bunadliv som er laget av gamle putetrekk i bolster! Så jeg mener at alt går an. Det er kanskje ikke "bunadspolitiet" enig med meg i, men man trenger da ikke alltid være enig heller ;O) Jeg har flere skjorter jeg bytter på når jeg bruker min bunad, men denne i blåtøy hadde jeg aldri brukt før. Men jeg syns det ble koselig jeg. Slik skaper man seg jo en helt unik drakt.

Det viste seg altså at all gruingen og surmulingen for været og hva jeg skulle ha på meg bare var tull og "waste of energy". Vi våknet til strålende sol og det ble så varmt utover dagen at i denne munduren ble jeg skikkelig varm. Det kom ikke èn liten regndråpe en gang! Ja, jeg må innrømme at jeg skammer meg litt... Jeg hadde en utrolig fin dag på alle vis!

Håper jeg har lært litt....

*HER kan du se hvordan beltestakken min ser ut originalt.

6 kommentarer:

 1. Hello, what's this nice, you look great in your beautiful costumes.
  And those beautiful crochet shawl, very beautiful, homemade.
  Wish you a nice weekend.
  Greetings from The Netherlands Geerte,

  SvarSlett
 2. Wounderfull pictures

  LG Grace

  www.zeit-fuer-dich.blogspot.de

  SvarSlett
 3. Dette var då heilt ok, synest eg... Reint vakker var du :)
  For min del var eg utan bunad. Yngste dotter i huset stod konfirmant i vår, og arva min bunad, som mi mor laga til meg som konfirmant. Synest det er ein grei måte å vidareføre tradisjon på... Eg har eit håp om å brodere ein ny bunad, Søre Sunnmøre bunad. Bunadskjorta er allereie klar!
  Forresten var det sol her også, noko vermeldingane ikkje spådde.
  Dessforutan var me i Stavanger, på Madlaleiren for å sjå eldstemann i aksjon som rekrutt. Herleg oppleving!
  Ha ei fin veke... Klem ANE

  SvarSlett
 4. Jeg likte så godt sjalet ditt. Har du heklet det selv? Er det mulig å få vite hvilket garn du har brukt og hvor du har kjøpt oppskriften?
  Hilsen Eva  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eva.

   Dette sjalet har jeg kjøpt på en julemesse som hadde tatt inn håndverk fra Bolivia....
   Ikke så lett å få tak i nå kanskje?
   Det er i alle fall heklet i alpakkaull.

   Slett