onsdag 17. juli 2013

FRA EGEN HAGE

Overalt hvor jeg kommer opplever jeg at folk har mer og mer fokus på lokale råvarer og økologiske produkter. Mulig jeg stadig befinner meg i landlige omgivelser og hos folk som har den sammen interessen som jeg selv har, men jeg blir stadig servert nydelig mat produsert i lokalmiljøet. Og jeg skal love at jeg spiser med andakt. Maten smaker nydelig og jeg føler det er sundt, friskt og rett og slett en dose eksklusivt. 

Jeg selv har også blitt mer fokusert på dette. Lokale råvarer. Produkter økologisk produsert på gårder og i eldhus med bakerovner. Og her på landet hvor vi stort sett befinner oss i sommer, er det mer tilgang til slikt. I alle fall er det ikke vanskelig å få tak i og jeg lar meg friste. Med steinovnsbakt og grovt brød fra en gårdsbutikk. Økologiske egg og ..... ja, jeg kan rett og slett tilby noe skikkelig, skikkelig lokalt jeg også:

Salat og gressløk fra egen kjøkkenhage! Ha!! Vi er i gang vi også. I mini-mini-mini-format. Hihihi. Så moro. Dette er jo en del av det vil har lyst å få mer og mer til. Dette er noe av formålet med den lille gården vår. Egne poteter, gulrøtter, urter, salater... alt sådd og høstet i egen hage. Kanskje en røykstue?... Oi.... Nei, vi kan ikke så mye om det enda. Men kan vi ikke lære da? Jeg suger i alle fall til meg all kunnskap jeg kan få på mine mange reiser til folk med mer erfaring. (Reportasje-jobber.) Det er bare å ta små skritt om gangen har man vel til alle tider sagt. Lære litt etter litt og som dere skjønner er vi jammen så smått alt i gang ;O)

7 kommentarer:

 1. Hej hej - it looks so fresh and wonderful Pictures! Hug, Barbara

  SvarSlett
 2. Ja, å høste av egen avling gir en helt spesiell glede!
  Ha en fin sommerdag!
  Hilsen Signe.

  SvarSlett
 3. Det gir en helt egen følelse å kunne gå ut i egen hage og hente mat...., om det så bare er gressløk så kan den faktisk tilføre et måltid det lille ekstra:) Min salat er så sein i år, her regner det utrøstelig fra en grå og lav himmel.... Det må da vel ta slutt snart - ønsker meg SOL:)

  SvarSlett
 4. Hej! Vad roligt att hitta in till dig. En sån mysig blogg du har!
  Ekologiskt och närproducerat är viktigt tycker jag, har blivit väldigt intresserad av det de senaste åren. Inte bara ekologisk mat utan även ekologiska hud/hårvårdsprodukter.
  Höns har vi själva och det är fantastiskt att kunna gå och plocka in sina egna ägg.
  Ha en bra dag
  //bara Anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvarSlett
 5. Ja, er det ikke herlig å kunne gå sånn ut i hagen å plukke friske grønnsaker:)
  Jeg har selv også plantet litt i år og det er så gøy å se at det kommer:)
  Herlige bilder og liker godt at du setter fokus på økologisk , det er jeg selv for også:)
  Ønsker deg en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 6. Så fantastisk fin blogg du har!! Det er kjempegøy å få være med på "reisen" deres, og supert at du så raust deler erfaringene og den nye lærdommen med oss lesere! Gleder meg stort til å følge med videre :-D
  Klem fra kristinb

  SvarSlett