lørdag 13. juli 2013

KRAFTIG IMPONERT

Jeg er kraftig imponert! 
Tenk at firkantet tømmer kan bli til en rund og fin laftestokk. Det klarer de som har greie på det! Og vi er heldig å ha besøk av en slik kar som hjelper oss i sommer. Vi har fått tak i flott treverk fra en lokal sag. Tettvokst og malmet. Det er kjempe bra at det fortsatt går an å få tak i slikt.

Etter mye tilpassing og x-antall løft (-jeg kan love dere! Dette er ikke gjort i en håndvending) sklir de nye stokkene inn blandt de gamle og værbitte. Som om ingenting var hendt. Som om det alltid hadde stått slik. Ja, jeg er mektig imponert. Og det blir så fint! Tenk at vi er i gang med å bygge huset opp igjen. Det har vært mye riving og graving i sommer, men nå er vi i gang med oppbyggingen. Jeg kan love at det gleder to ivrige hjerter!

Det er ikke noe tull! Til og med knutene fornyes. Her skal det gjøres ordentlig og huset skal bli solid. 

Vi syns det blir så fint at vi nesten ikke klarer å planlegge at dette skal kles inn. Vi får se. En god stund skal det i alle fall stå å bli furet og værbitt. 

*Visste du at: furu blir grå på skyggesiden og brunsvidd på solsiden. Derfor har vi grå vegger der det mest er skygge i løpet av en dag og ut mot sola og utsikten er veggen mørkebrun. Nesten sort.

4 kommentarer:

 1. Dette var fint håndverk ja! Moro å se hva folk som kan slikt kan få til. Så flott at dere har fått tak i skikkelig tømmer, så står huset i nye generasjoner.

  Gry K

  SvarSlett
 2. Dette blir kjempebra:) det er en fryd å følge bloggen din:)

  SvarSlett
 3. Verrà una casa bellissima.....

  SvarSlett
 4. Det er fantastisk moro å se hvor flinke dere er. At det virkelig er noen som er så tålmodige og bruker den tiden som skal til for å få det ordentlig gjort, er beundringsverdig. Vi trenger sånne mennesker i vår hastige tid. Stå på! Tømmeret ser så flott ut, uten at jeg har direkte greie på det, så ser man det liksom likevel.

  SvarSlett