fredag 9. august 2013

EN LITEN LADNING

Hjemme på kjøkkenent vårt i byen står en liten ladning med gammelt porselen. 

Denne sommeren koser vi oss glugg med det enkle livet gården vår på landet foreløpig har å tilby. Vi bor i campingvogn mens vi pusser opp våningshuset og tar oppvasken ute. Det er helt fint. Men så er det godt å i blandt komme hjem til et ordentlig hus. Plutselig setter man pris på å gå i trapper, kunne lukke dører og ikke minst sette koselige ting i skap...

Og nå har jeg gått til innkjøp av en hel liten ladning med gammelt porselen. Kom nemlig over mange fristelser i en bruktbutikk i går og jeg digger denne herlige blandingen av lyse pasteller og knallgul blomsterdekor.


Litt ordentlig gammelt og litt retro. Alle laget i tykk og god porselen. Akkurat slik jeg liker det. Må innrømme at jeg smilte litt ekstra bredt denne dagen. Jeg fant så mye gøy!

Og det gøyeste er kanskje å sette det inn i en sammenheng. Opp på de lyseblå hyllene på kjøkkenet vårt. Der de smelter inn med alt det andre som er kjøpt brukt igjennom tidene. Det er det som er så fint med gammelt; man kan spare gjennom mange år og ting passer fortsatt sammen. Her følges ingen forbigående mote. Og det liker jeg. Jeg liker det veldig godt. 

22 kommentarer:

 1. Så mye fint! Det fatet med smørblomst var såå fint:) Kjenner jeg har lyst til å dra innom en bruktbutikk jeg også snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var det ikke sommerslig og skjønt? Det værste er at jeg hadde en mugge i samme serie som jeg har kvittet meg med..... blæh! Nå kan jeg angre på det ;o)

   Slett
 2. Hei,

  helt enig.
  knallfint. elsker det gamle porselenet. nydelig.
  og ja, det matcher annet av samme årgang.

  fin helg til deg, dere.
  klem TOVE

  SvarSlett
 3. Kjøkkenet ditt er som et drops - fantastisk!

  SvarSlett
 4. Så mye fint du fikk med hjem! Den bollen med blått og brunt mønster likte jeg spesielt godt!
  Gikk selv innom bruktbutikken i dag,(som ligger ved siden av matbutikken jeg handler mest i, farlig...) Kom hjem med en god del.....
  Lysten til å jakte godbiter går visst aldri over!
  God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Farlige fristelser på vei til matbutikken... oioi! Hehe. Du får øve deg i selvkontroll nå da ;O)
   Men av og til er det så moro å gjøre noen gode brukt-innkjøp. Man føler jo at man går på skattejakt.

   Bollen i blått og brunt var helt klart min favoritt også!

   Slett
 5. Jeg også! Og så er det fint å tenke på alle loppemarkedene som venter til høsten! Og loppis i Sverige - der kan man være heldig å finne mye fint - også norsk porselen! Du fant mye fint, Liv, og fatet er jo bare sååå hyggelig!

  God helg, og kos dere på gården!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Ja det gjør absolutt dagens ekstra glad over å finne slike skatter:) Så masse fint. Ellers leser jeg bloggen din med store glede i forhold til deres oppussing av det gamle huset. Dere gjør en fantastisk jobb!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Kjempe koselig med "oppmuntringer" i forhold til gårdsprosjektet vårt. Da føler vi at vi har flere som støtter oss i dette og det er så koselig! Så takk takk!

   Slett
 7. Ååååå...så utrolig mye flott:)
  Elsker ale disse herlige gamle ting, de gir en så god følelse og er så nydelig:)
  Ønsker deg en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett
 8. Du har det så koselig på kjøkkenet! Alt passer så godt sammen! Syns den blåfargen din er bare sååå fin, så herlig med et kjøkken som ditt! :) Nyt fine augustdager på gården din, det er så moro å følge med på hva som skjer der! God helg!


  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så koselig å høre at du syns det er moro å følge med på gårdsprosjektet vårt. Det gleder meg!

   Slett
 9. Så morsomt å se.. Den kjøkkenstolen din er helt maken til dem jeg "arvet" da vi solgte hytten i Bergen, og hjemme hadde vi de blå middagstallerkene..til hverdags. Artig at du ser at de kan være fine.. Ellers; Liv, flott blogg som jeg stadig er innom. Forstår at du trives oppå gården din.. og det er så gøy å følge med oppussingen.. God helg.

  SvarSlett
 10. Så koselig gammelt porselen. Men den grønne planta på kjøkkenbordet ditt, hvordan får du til den? Har kjøpt den på sommermarked i to år på rad. Går bra en stund og så begynner et og et blad å falle av. Til slutt står det bare igjen en stusselig brun lang stilk. Hvordan vil den stelles?
  Hilsen Inger Katrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis jeg ser riktig, så er det en Peperomia Jayde, Den trives i sol til halvskygge, og trenger lett tørke mellom hver vanning, må ikke vannes for mye, da kan den råtne.. bladene faller av..Gjødsles regelmessig i sommerhalvåret.(2.hver uke) Blomstrer med lange tynne stengler, med bittesmå "frø" oppover stengelen.. ser ut som en rottehale.. derav norsk navn: Rotterompe :)
   Klem Wenche

   Slett
  2. Så bra Wenche! Her fikk du altså kyndig informasjon Inger Katrine! :O)
   Min måte å bevare denne planten på er å bare ikke overvanne den. Den har så tykke blader at den bærer en del fukt i dem. Ellers trives den overalt syns jeg. Her i huset. Jeg har ikke spesielt grønne fingre, så dette har vært en enkel plante å få til. Litt morsom er den også!

   Slett
 11. Mye av det du har på bildene i "tykk og god porselen" er i steintøy(fajanse) og ikke porselen. Alt merket Egersund, Figgio, Stavanger flint, fx er steintøy og ikke like sterkt som porselen selv om det er tjukkere....og minst like sjarmerende synes jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer at det er fra Egersund, Figgjo og Stavanger Flint. Det er disse tingene jeg igjen og igjen faller for. Men så er jeg visst ikke så god på forskjellen på porselen og fajanse da... hehe. Lærer noe hele tiden! :O)

   Slett
 12. Så mye fint! Det passer perfekt inn med fargene på kjøkkenet ditt :) Herlig å kunne samle år etter år.. og allikevel passer det inn.. lykke :)
  Jeg minnes min farmor når jeg ser det fine fatet med smørblomst på.. dessverre var jeg for liten til å være med på opprydding etter henne... så mye gikk nok føyken den gangen... Nostalgi <3

  Ha en fin helg :)
  Klemmer fra Wenche

  SvarSlett
 13. Her var det mye fint ja : )
  Likte kjøkkenet ditt veldig godt!

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 14. hei Liv
  Takk for kjempe koselig blogg! Heier på deg!
  Lurer på hva blåfargen din heter?
  Vennlig hilsen Maren-Sofie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maren-Sofie
   Du finner nummerkode på blåfargen vi har brukt på kjøkkenet i menylinjen.
   Trykk RESTAURERING og FARGEKODER. Så finner du den :O)

   Slett