mandag 26. august 2013

FOLKESTADBYEN I FYRESDAL

Motiv: sjarmerende utedo 
Noe av det mest avslappende Thomas og jeg kan gjøre er å tusle rundt på en ny plass med kamera lett tilgjengelig. Særlig på alle disse landlige og koselige småstedene som finnes i vårt vakre land. Da koser vi oss. Hehe, ja det skal ikke mer til og i sommer fikk vi anledning til å bruke flere timer i den gamle Folkestadbyen i Fyresdal (Telemark.) Og slik ser vi den:

Museet har et vakkert lite tun midt i sentrum. Det fine gule bygget huser blant annet den gamle skolen. Herlig med bygninger som har farge. Sarte, fine og sjarmerende farger som fremhever husets mange detaljer. Stakittgjerde og flaggstang er ikke negativt det heller ;O)

Det er ikke få bygninger de gode gamle bølgeblikkplatene har reddet opp igjennom. Og jammen har de sin rustne sjarm også!

Nye benker foran et samfunnshus (?) vitner om et levende miljø.

Og i denne vesle byen som på så mange andre plasser finnes det vakre, vakre, hus med utskjæringer, gamle holdbare materialer og sjarm som sårt kunne trengt noen armer som omfavnet det...

6 kommentarer:

 1. Gubben min hadde utstilling av sine malerier i bygdemuseum i Fyresdal noen tid tilbake - det var bra!
  Veldig god stemning!
  ❥⊱. ❥⊱. ❥⊱
  Beatrice

  www.bea-nype.blogspot.com

  SvarSlett
 2. For noen utrolig vakre gamle bygninger:)
  Ha en god kveld
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Dere er så flinke til å finne gamle, fine bygninger. Misunner deg den mannen din, altså. Så gøy det må være å reise rundt sammen og dele opplevelsen. Er ganske fornøyd med mannen min ellers, (i morgen har vi vært gift i 30 år) men interressen for gamle ting skjønner han seg ikke på.
  Det gul/beige huset på det første bildet er vakkert. Og huset på det siste bildet likeså. Håper det snart kommer noen flinke folk og omfavner det.

  SvarSlett
 4. Hadde mine fyrste barne og ungdomsår i Folkestadbyen. Leika gjømsel, gje eit lite vink, slo ball i Øyskogen og rant på kjelke om vinteren, enten i Skippergata eller Lensmansgata. Der va fem daglegvarebutikkar med mykje meir enn mat i hyllene, gåvebutikk og elektrisk/sports forretning. Der kaupte eg mi fyrste singelplate. Minna er mange, åra har gått fort.

  SvarSlett
 5. Folkestadbyen i " Førsdal " ( Fyresdal ) har alltid vore ei perle. Eg er ikkje veldig gamal,bare 67 år, men eg minnes den tid med 5 kolonibutikkar, 2 bakeri, sagbruk, og M/S Teisner som gjekk i fjordafart frå Kilegrend i sør, innom mange plassar før endestasjonen nedanfor Folkestadbyen. No står han på stranda mellom hotellet og kyrkja.Ja, dette vart mykje mimring, men tankane dreg ein attende. Kom til Fyresdal og opplev Folkestadbyen, eg er sikker på at de får lysst til og kome attende.

  SvarSlett
 6. schöne bilder, ich liebe diese landschaft mit dem dörflichen charakter!!! alles liebe, angie

  SvarSlett