mandag 16. mars 2015

vakkert og nyttig

Det henger en ny plakat på kjøkkent vårt. En nyttig plakat i grunn. Så nyttig og fin var den syns jeg, at den rett og slett fikk en plass på kjøkkenveggen. Foreløpig festet med tape. Blir den hengende i lengeden, kan det hende den må inn i en gammel treramme.

Jeg har mye å lære om urter, men jammen vil jeg gjerne lære og bruke det mye mer også. Basilikum er den urten vi bruker mest. Som fersk. Det er jo så godt med duften og synet av urter i jord, i forhold til tørket i en krydderboks mener jeg. Det siste er jo så klart veldig kjekt, men da er det ekstra stas å ha noe levende i blant. Jeg har puttet basilikum-planten i en blå porselensmugge. Så blir jo hele greia fin pynt på kjøkkenbenken også!

En liten tust basilikum på osten, pluss en runde i ovnen, gir et deilig mellommåltid eller blir snacks til en god suppe. Det ser delikat ut også!

Plakaten kan du laste ned du også. Et nytt blad er nemlig ute på markedet: Hageliv & Uterom. Jeg har med en reportasje i deres første utgave forresten. Om du liker plakaten, kan du lete den frem på hagelivuterom.no 

Den nye og fine kjolen min er Tora-design
Både vakker og nyttig den også! Når den ikke henger på meg, kan den jo henge på en fin og gammel kleshenger på en spiker eller en knagg på veggen mener jeg. Den passer inn i miljøet her i huset vårt.

Jeg liker ting som både er vakre og nyttige. I vårt hjem prøver vi kun å ha bruksgjenstander. (Jeg skriver prøver. For om dere ser etter, kan dere sikkert arrestere meg ;O) Poenget mitt er at det er så mye vakkert som også er bruksvennlig. Som denne plakten. Den er vakker og jeg blir minnet om hvilke vanlige og gode urter som finnes. Og som kan brukes! I mens jeg lærer og blir flinkere til å nytte disse plantene, drømmer jeg om en kjøkkehage. Og slike drømmer kan lett gå i oppfyllelse  ;O)

10 kommentarer:

 1. Hun syr så nydelige kjoler. Jeg har sydd liknende kjoler til datteren min og til meg selv, etter eget mønster, men synes ikke jeg klarer få tak i de skjønne stoffene hun bruker, de er så vakre. Pam

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun finner så fine stoffer. Helt enig. Ofte er de økologiske også. Morsomt og fint!

   Slett
 2. Det er alltid inspirerende å lese bloggen din, og du har alltid herlige bilder, og i dag var intet unntak! Utrolig flotte bilder!! Ble så glad og kommer i en helt egen stemning. Du er utrolig flink til å gjenskape den gamle, enkle stilen! Det ene bildet du la ut i dag ble faktisk bakgrunnsbilde på mobilen min :-) Så nå blir jeg i en herlig stemning hver gang jeg ser på den og får masse inspirasjon ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig da! Det er jo superkoselig at du vil ha et av bildene herfra på din mobil. Håper det vil gi deg massssse go´stemning i dagene som kommer. hihi

   Slett
 3. Herlig med urter i vinduskarmen eller ute i hagen. Jeg handler helst økologiske, da fra Grønnsfjord Staudegartneri.Dem dyrker på friland, å har alltid mye fint, både av urter og gammeldagse stauder.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så koselig og ikke minst nyttig plakat, herlig kjole, måtte ta en titt hos den designeren, hun hadde en del pent, kanskje jeg kan sy en selv til prinsessa mi… ha en fortsatt herlig uke hos deg, Liv!

  SvarSlett
 5. Kjempekoselig!:) Og for ein fin plakat! Ein slik har eg leita lenge etter. Kva type papir har du skrive den ut på? A3 eller A4? Og har du brukt ein litt tjukkare type papir?

  Marie

  SvarSlett