mandag 6. juni 2016

spiselig pynt

Jeg fortsetter min reise i å nyte sesongen og alt det vakre den har å tilby. Jeg prøver virkelig å suge inn alle gode inntrykk om dagen. Trekke pusten dypt og ofte, sanse de gode duftene og nyte synet av alle fargene som dukker så naturlig opp i alt fra grøftekanter til hager og bed. I tillegg lager jeg buketter og setter innomhus, jeg tar bilder og nå det siste: jeg pynter med spiselige blomster på kaker jeg lager!

Her om dagen fikk vi besøk på tunet og det var duket for litt kaffemat. Besøket var noen koselige mennesker jeg har truffet på "Den store koftejakten"-turnéen. På min reise med bloggen, reportasjer og koftene, har jeg vært heldig å møte så mange mennesker som har mange likehetstrekk med oss når det kommer til interesser og livsstil. Disse møtene er så spennende! Her henter jeg så mye inspirasjon og det har blitt maaaange gode samtaler. Jeg ser frem til å følge mange av disse på reisen videre, og ikke minst få flere bekjentskap. Noen av disse møtene har ført til varige og gode vennskap. Akkurat her er livet virkelig fint og spennende syns jeg!

Men la oss komme inn på sporet igjen. For denne dagen gjorde jeg noe jeg har hatt lyst til lenge. Nemlig å bruke spiselige planter fra hage og natur i maten. Denne gangen ble det kake da, så fremt vi kan kalle det mat. Det er utrolig mye som faktisk er spiselig i naturen, og jeg er så klar for å lære masse mer, men et sted må man jo begynne. 

Jeg pyntet med syriner og umodne rips. De ble liggende på siden av kaken. selve kaken strødde jeg (kjøpe-)jordbær og fioler/stemorsblomster fra tunet sammen med valnøtter, melis og sjokoladedryss. 

Syriner kan også spises, men det er lurt å sørge for at plantene du skal pynte med og spise er økologiske. Er man litt i tvil, får heller de fine blomstene ligge som pynt ved siden av kaken. Det blir fint det også. Jeg koste meg i alle fall både med smaken og fargene, og er veldig klar for å utvide konseptet. I hagen her oppe på gården vokser det allerede mer som kan tas med på kaker og i maten ellers. Tenk deg en salat med alle disse vakre fargene. Jeg kjenner at jeg gleder meg til fortsettelsen! Og dette er virkelig en fin måte å nyte, og benytte, seg av sesongvarene på :O)

  # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2

2 kommentarer:

 1. Hallo!
  It looks delicious. Do you have the cooking recipe for us? It is so interesting to do international bakking.
  Best regards - Margit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Margit. I have the recipe here: http://ljo-s.blogspot.no/2010/10/oppskrift-pa-livs-brownies-fra-bunn.html

   And it´s really delicious ;O) *smiling

   Slett