fredag 22. juli 2016

illusjon og vindusmaling

På gården er vi i gang med å kle huset. Det er lagt kledningsbord på veggen inn mot tunet, og på nordøst-veggen (til høyre i bildet) er snart alle underliggerne oppe. Vi har bestilt og kjøpt god furu som skal få lov å endres i farge av vær og vind. Vindusinnrammingen derimot har vi litt andre planer med, og det var det jeg tenkte å vise dere nå. 

Ta en titt på de to vinduene på bildet over. Ser dere en forskjell?
Ja, sånn bortsett fra fargen?


Innrammingen til venstre er ferdig rekonstruert, men står fortsatt umalt. Vi har brukt det som gikk an å bruke av det gamle treverket, og felt inn nytt der det var nødvendig. 
(Selve vinduet er en annen sak. Det trenger nokså sårt litt pleie, men det har vi ikke hatt tid til enda. Og du ser helt rett hvis du tenker at det ser ut som det mangler en glassrute. Godt det er sommer ;O)

Innrammingen til høyre er også ferdig fikset, men vi har tatt et strøk med hvit linolje her. For vi ble litt ivrige. Det er vel og bra det. Vi vil jo veldig gjerne ha ting unna nå, men vi hadde glemt en viktig ting og dessuten ble effekten av denne forglemmelsen større enn vi hadde sett for oss. Hva snakker jeg om? Ta en titt opp på det øverste bildet igjen. 

For det første: Vi hadde jo andre planer enn å bare male alt hvitt. Vi har hele tiden sett for oss et trefarget vindu. Noe gråbrunt, noe oker og noe hvitt. Inntil den brunsvidde veggen som dette nye treverket vil forvandles til etterhvert. 

For det andre: Da vi i vår iver malte alt hvitt, illusjonerte det vinduet til å se større ut. Spesielt bredere. Når jeg ser det på avstand, ser det ut som huset har fått seg en blåveis på høyre øye. Hihi. Ikke er det blått og ikke er det stygt heller, men det ble annerledes enn det som naturlig har litt flere farger. Det til venstre virker slankere og høyere. Og det kun på grunn av fargene! Så nå har jeg jaktet på linoljefarger og skal blande og prøvemale. Så får vi se om vi kan få vinduene til å se like slanke og høye ut på begge sider.

 # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2 # tradisjon # livsstil # restaurering # tømmerbygning # trehus # blomster # sommereng #bygningsvern # 

2 kommentarer:

 1. Stämningen p å bilderna och ställen du visar är verkligen där jag velat bo. Drömmer mig bort och önskar <3
  Blir så glad av att besöka din blogg.
  Önskar dig en fin fortsättning på sommaren!
  ~M~

  SvarSlett
 2. I Sverige var inte vita fönsterfoder särskilt vanligt på riktigt gamla hus utan man använde ofta en blandning av vitt och grönumbra på fodren.dessutom målades ofta fönsterbågarna i en avvikande färg. På Odensvi är våra fönster målade med 90% Titanvit och 10% grön Umbra. Håller med dig om det vita fönstret blir för framträdande och det grå blir bättre mot en naturligt grånande fasad. Spännande att följa er renovering...

  SvarSlett