mandag 17. oktober 2016

en oppskrift mens vi venter

I denne "epletiden" vi er i, og imens jeg prøver ut noen av deres oppskrifter, byr jeg rett og slett på en liten LivsLyst/Spiselig-reprise her i dag. Det handler så klart om hva vi kan bruke epler til ;O)


Vanligvis lager vi syltetøy uten biter og kanel, men for forandringens skyld, smeller vi til med dette i blant. Vi tenker at vi skulle bruke en liten lading av vintereplene våre nå, til å lage slik syltetøy til jul. Kanskje du også har lyst å prøve deg på "jule-eple-syltetøy"?

Vi har snappet opp noen tips her og noen tips der, så ble det liksom vårt eget syltetøy.

Slik gjorde vi/oppskrift: 

1 kg epler
1 dl vann
300 g sukker
(Grunnoppskrift fra Fru Timian)

((1 kg (uskrellede) epler ga 2,5 glass med eplesyltetøy.))

Skrell eplene. Skjær dem i biter/bruk epledeler som tar ut kjernehuset med det samme. Legg til side noen få biter som du lager terninger av. Kok opp vannet. Legg eplebitene i. Kok til de er helt møre og "går i oppløsning".Dryss over litt kanel! Rør rundt og stamp evt. biter som ikke er most. Ta bort fra platen og hell i sukkeret. Kok opp igjen til eplesyltetøyet blir litt stivt (ca 10 min.) De 3 siste minuttene hiver du opp i eple-terningene. Hell over på rene glass og frys syltetøyet til du vil bruke det.

Veldig enkelt. Veldig raskt. Veldig godt!

 # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2 # tradisjon # livsstil # restaurering # tømmerbygning # trehus # blomster # sommereng #bygningsvern # vedkomfyrer #  kulturlandskap # fargekoder # landliggründertreff2016 #

1 kommentar:

  1. Mmm det så veldig godt ut. Takk for oppskriften. Ønsker deg en fin ny uke.
    Klemz

    SvarSlett