lørdag 15. oktober 2016

i dag lufter vi i kor!

Da har vi kommet til merkedagen 15. oktober 
- og det betyr "Den store kofteluftedagen"!

Bakgrunnen til dette, kan du lese HER.

Jeg har vært oppe på gården og luftet noen av mine kofter. I nydelig høstvær. Perfekt for lufting av strikkede plagg. Nå har de fått frisk vind mellom fibrene, og er klare for en vintersesong. Her henger de på stabbursveggen vår.

Det er så moro å ta bilder av kofter. Jeg syns en samling med strikk og mønster blir så vakkert. Og gjerne inntil en tømmervegg som dette. 

"Oddvars nye kofte" fra Kofteboken (1) er strikket i 2-tråds garn fra Selbu Spinneri. En deilig og tykk kofte strikket i ufarget garn. Jeg syns den er så fin med dette nydelige mønsteret over det hele. Hvorfor denne heter som den gjør, og hele historien om hvorfor vi måtte gi Oddvar en ny kofte, finnes i Kofteboken. 

Denne genseren er jeg veldig glad i. Både fargen og garnet fra Hillesvåg er nydelig til strikkede plagg som dette. Jeg tror spesielt jeg har en forkjærlighet for disse koftene med mønster hele veien. Dette er et redesign av den opprinnelige Fåvang-koften, og oppskriften finnes i Kofteboken (1).

Ja, har du kofter og strikkede plagg liggende, er altså dette dagen for å få dem ut i lyset. Bokstavelig talt. La ull og fine mønster blafre i vinden. Folk er allerede i gang over det ganske land, og om du vil legge ut bilder av dine lufte-kofter i sosiale medier, er det kjempe gøy om du tagger med #denstorekofteluftedagen - så kan vi andre få en titt også. 

Altså: 15. oktober - "Den store kofteluftedagen".
I dag lufter vi i kor!

Ps! Hvis noen savner innlegget "Tiden som faller tungt for brystet", dukker det opp i morgen. Jeg måtte bare gjøre plass til "Den store kofteluftedagen" ;O)

 # landlig # livslyst # interiør # levlandlig # landliglivsstil # nostalgi # tradisjon # gammelt # livsandvikjakobsen # kofter # denstorekoftejakten # kofteboken # kofteboken2 # tradisjon # livsstil # restaurering # tømmerbygning # trehus # blomster # sommereng #bygningsvern # vedkomfyrer #  kulturlandskap # fargekoder # landliggründertreff2016 #

3 kommentarer:

 1. Det er så fint å se alle de gamle kleshengerne - der er det også mye kulturhistorie :-)

  SvarSlett
 2. Lindos blusão, adorei.
  Tenha uma ótima semana.

  SvarSlett
 3. Jeg kunne ikke plukke opp siden en er vakrere enn de andre! Elsker alle fargene ♥

  SvarSlett