torsdag 1. desember 2016

TBT julekalender-tips

Da er vi i gang igjen. Det er 1. desember. Tenk, julen er skikkelig på vei. Nedtellingen er i gang og kalenderen skal opp. Men det er ikke bare den første i måneden, det er også torsdag, og det betyr TBT (throwback thursday) her på bloggen. I alle fall denne torsdagen. Og det passer i grunn grulig godt, for jeg har nemlig tenkt å lage akkurat samme kalender som i fjor. Dels fordi at plutselig er dagen her, men også fordi vi liksom holder på å lage hyggelige juletradisjoner for 3-åringen her i huset, og kanskje, kanskje vil han huske de brune posene som hang på rekke og rad fra i fjor.

*Se flere TBT-innslag HER.

Er du også litt sent ute, er dette en enkel og hyggelig måte å lage en kalender på. 
Slik kan det gjøres: 

Finn frem 24 papirposer. I samme eller forskjellige størrelser. Det kan bli like sjarmerende begge deler. Har du ikke poser, har du kanskje noe gråpapir som kan gjøre samme nytten. 

Finn en kokesjokolade i kjøleskapet (eller kjøp på butikken ;O) og del opp i biter. I år blir det til og med 70 %. Hehe. Det er det jeg har tilgjengelig nå. Har spist litt av den selv også, så får fylle opp i resten av posene i dagene som kommer. Det er jo bare "luke 1" som skal åpnes i morgen ;O) Det virker kanskje kjedelig dette? Jeg syns ikke det. Jeg husker så godt spenningen og gleden hver morgen i adventstiden da jeg selv var barn. Det første jeg gjorde, før frokost og alt, var å åpne en luke i sjokoladekalenderen min. Du vet, en sånn en med små luker man får kjøpt i dagligvarebutikker.  Det var helt topp! En liten smak hver dag, men mest av alt bestod lykken i å telle antall luker som var igjen og dermed se selve julaften nærme seg skritt for skritt. Når jeg nå skriver om dette, kan jeg fremdeles kjenne sitringen i magen. Dette var førjulsforventning på høyt nivå, og denne enkle gleden har jeg rett og slett lyst å videreføre til min egen sønn.

Derfor putter jeg inn en liten sjokoladebit for hver av de 24 dagene og "låser" posen med en treklype.

Så får jeg, som voksen, glede av å finne frem de fine "juletallene" jeg har kjøpt for flere år siden, som gir meg den gode førjulstemningen. 

I dag henger altså julekalenderen på samme på plass som i fjor; mellom de to stuene i leiehuset. Så må det nevnes til slutt at en liten forandring blir det: Jeg har ikke hengt posene så nærme ovnen som jeg gjorde i fjor. Flere av sjokoladene måtte nemlig spises ut av posen fordi de hadde smeltet av sprengvarmen fra den vedfyrte etasjeovnen... hihi. 

Da er det bare å glede seg da. Før frokost skal jeg leie en 3-åring ned i stuen, lete etter og plukke ned luke 1 og se han sette seg ved bordet med sjokolade i munnvikene. Jeg tror det skal bli en fin første desember!

*Lyst å se mer julestoff her på LivsLyst? Trykk deg inn LIVSSTIL og CHRISTMAS oppe i menylinjen. 

2 kommentarer:

  1. Helt super måte å telle ned på. Jeg fant en annen for noen år siden, og som min datter bruker. Hun har valgt ut 2 bilder fra hver måned og har lagt 1 i hver pose. (desemberbildene blir lagt i underveis). Bildene settes i et innstikkalbum, slik at ungene etterhvert får samlet bilder gjennom oppveksten.

    SvarSlett
  2. Kjære Liv
    Det er så flott at du har fokus på ventetiden og ikke nødvendigvis innholdet i kalenderen. Deilig og viktig med tradisjoner som vekker gode minner fra egen barndom, det være seg lukter eller de små ting. Mine barn (som nå er 23 og 26) har fra de var 1 år fått ny pyjamas lille julaften. Nybadet og forventningsfulle tok de den på seg, så barne-tv og spiste kveldsmat før de svært spente gikk til seng. Sier ikke at de sovna... Dette har jeg ikke fått lov til å slutte med, så årets pysjer til hele familien ligger klare.
    Ønsker deg en riktig god førjulstid. PS!Tusen takk for en fantastisk blogg!

    SvarSlett