lørdag 4. mars 2017

anno-oves kofte

Strikk Anno-Oves kofte!

Jeg nevnte det for dere her tidligere, og sa jeg skulle si fra når oppdraget var fullført. I samarbeid med magasinet Familien og via Anno på NRK1 har Lene Holme Samsøe og jeg laget kofte til Ove Ravn Hansen. Selve vikingen denne sesongen. 

Bladet Familien kommer ut i butikkhyllene nå. 

I dette magasinet kan du altså bla deg frem til, og få oppskriften til denne koften. 
Der har vi så klart oppgitt fargekoder på garnet og hva knappene heter, om du vil gjøre det samme som oss. 

Vi har laget en herre-modell i bruntoner, som vi syns passet godt til en som er glad i naturen og historien. Koften er i tradisjonelt mønster (opprinnelig gitt ut av Dale), og har klassiske isydde ermer. Oppskriften er ny, og enkel bygget opp for den som har lyst å prøve. 

Garnet vi har brukt er fra Dale garn. Tinnknappene fra Hjelmtvedt. Koften er strikket av Heidi Olsen. 
Tusen takk til dere for flott samarbeid!

I Kofteboken (1) har vi med koften i dame-modell. Her er det Lene som har den på seg. Jeg flyr rundt og gliser i min Bøvertun original ;O)

Fakta: Ove Ravn Hansen (50 år) fra Porsgrunn er med i 2017-sesongen av realityserien Anno på NRK1. Han er opptatt av vikingtiden, og har vært med i flere spel rundt dette temaet. I de første episodene av Anno markerte han seg iført vikingklær og med sitt brede smil. 

Kanskje får du også lyst å strikke Anno-Oves fine og tradisjonelle kofte? 
Da har du sjansen nå ;O)

2 kommentarer:

  1. How fabulous these kofte sweaters are! They are traditional and also very modern. xo

    SvarSlett
  2. Er så spent på hvordan det går oppe på gården din Liv, venter på neste oppdatering ;)Så fantastisk artig å følge bloggen din og se at dere lever drømmen:)Det inspirerer:) Karin :)

    SvarSlett