lørdag 18. mars 2017

kjøkkenfornyeren

På gården holder vi på for fullt å ferdigstille kjøkkenet. Det er en liten sjau igjen før vi er helt klare, og kan lage vårt første måltid, men det betyr også at vi aldri har vært så nær i å få oppfylt vår drøm om et ordentlig landlig kjøkken. Når vi først er inne på kjøkkenpraten, har jeg i det siste hatt moro av å ta et tilbakeblikk på kjøkkenet vi fornyet i byhuset. Jeg må innrømme at det rommet var en god midlertidig drøm. Med vinduet på vidt gap ut mot den frodige hagen, de lyseblå veggene og detaljer i tre... Det var virkelig et godt rom å være i. Høyt under taket, masse lys og godt med plass var det også. 

Eller det ble slik. KORT FORTALT: Thomas kjøpte huset i Skien alene, og var i god gang med å sette det i stand da jeg kom inn i bildet. Med min stil og mine ønsker... Fornyingen av det gamle sveitserhuset fikk en litt ny vending. Og selv om vi hadde tusen ting igjen av oppussingen, valgte vi likevel å gjøre om kjøkkenet slik at det skulle passe bedre til de valgene vi hadde tatt sammen. Dessuten er kjøkkenet et rom man bruker mye hver eneste dag, og jeg merker at dette rommet er og var ekstra viktig for meg. 

Utgangspunktet vårt var altså en ny Ikea-innredning. Vi ønsket å sløse minst mulig med ressurser, men likevel endre kjøkkenet fra å være moderne og kanskje litt maskulint, til et landlig og mer gammeldags uttrykk. Det klarte vi. Med enkle grep!

Så har jeg tenkt: Kanskje er det fler enn oss som har et godt kjøkken-utgangspunkt de ikke har lyst å rive ut eller ødelegge? Det finnes altså enkle løsninger, og jeg har samlet alle vi brukte, i konkrete tips og idéer i en reportasje i det nyeste Lev Landlig. Løp og kjøp ;O)

Jeg må virkelig si at jeg gleder meg ti å gjøre i stand kjøkkenet på gården nå også. Alt fra å sette på plass krukken med oppvaskkoster, til varme måltider og bake ved vinduet med oversikt over tunet. 

For meg er dette liksom den ultimate plassen å ha et kjøkken. På et gammelt tun liggende litt for seg selv, i en ordentlig bygd. Det blir ikke perfekt. For hva gjør det? Ingenting så vidt jeg vet. Det blir et nokså lite kjøkken, men det vil inneholde de elementene jeg har ønsket meg så lenge. Jeg må ta den historien en annen gang. For jeg kunne nevnt så mange ting som vil gjøre trivselen god for oss. Ja, det får bli i et annet innlegg. 

Klarer ikke helt å la være da. Denne lampen skal opp mellom takbjelkene på gårdskjøkkenet, og hyllen i bakgrunnen, den slitte saken vi en gang fant hos en skomaker, må jeg også finne plass til på de blå veggene der oppe. Ah! Det skal bli gøy. Men vi tar det en annen gang ;O)

Ha en fin dag alle sammen!

1 kommentar:

  1. I am so anxious to see how your farmhouse kitchen turns out. Thank you for sharing the progress and giving me more inspiration.

    Linda

    SvarSlett