fredag 5. mai 2017

rapport fra siste kofte-oppdrag

Kofter i alle regnbuens farger.
I dag får dere en aldri så liten oppdatering på mitt siste kofte-oppdrag.

*Alle bildene i dette innlegget er tatt av fotograf Rune Folkedal for Drammens Tidende. 

Det har jo blitt mange artige arrangement å være med på de siste årene, om man er interessert i kofter. Alt fra utstillinger, foredrag og festivaler for å nevne noe. Noen av dem er jeg blitt invitert med på i forbindelse med at jeg forteller om "Den store koftejakten", og det var det som var tilfelle da den store Koftefesten gikk av stabelen i Drammen i forrige helg. Men hva i all verden gjør man på en koftefest? Det blir nok som andre arrangement med andre temaer. Folk med samme interesser møtes og myldrer og koser seg sammen noen dager. Her var det fokus på strikk og da i tradisjonell stil. Det var flere foredragsholdere, butikker med garn og oppskrifter hadde stander og designerne var der med sine produkter. 

På lørdag var det også stort tog gjennom Drammens gågater. Når over 200 mennesker møter opp i hjemmestrikkede kofter i alle regnbuens farger og mønstre, vekker det jo oppsikt. Det er jo litt moro, for dette er jo bare en brøkdel av de som strikker eller går med kofter i våre dager. Tenk at koftene har fått en slik renessanse!

En treffer igjen koselige kjentfolk på slike arrangement også, og praten og latteren satt løst i koftetoget.

På torget samlet alle de koftekleedde seg, og Drammens Tidende tok altså bilder. (Bilder som vi har fått lov å dele i etterkant.) Vi måtte stille oss med ryggen til også, for koftene er jo like flotte bak som foran.

Jepp, da var det en liten rapport fra dette kofte-oppdraget.
Da ruller vi videre. Nå skal jeg snart fortelle dere hva slags farge vi valgte på badekaret ;O)

# den store koftejakten # kofter # kofteboken # kofteboken 2 # liv sandvik jakobsen # tørkestativ # nostalgi # landlig # livsstil # matnyttig # vårt lille land # 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar