tirsdag 4. juli 2017

mer graving før det blir fint

I dag er det graving på tunet igjen. Det ser fælt ut mens vi holder på, men blant jord og stein aner vi det som skal bli. Og det blir fint! Naturlig. Slik det en gang var. Vi har nemlig gravet bort veien inn til tunet. Mange ville kanskje gjøre motsatt? Tilrettelegge for bilkjøring og parkering nærmere huset? Saken er det at vi kan kjøre inn fra andre siden, om vi absolutt måtte ha denne bilen inn på tunet. Ellers syns vi det holder å parkere litt lenger unna slik at det gamle tunet får være gresskledd og fint. Som dere ser av skissen (som jeg så hendig og fint har laget for dere ;O), vil den nye stien slynge seg mer naturlig i terrenget. Planen er å legge ned både litt grus og sand, i tillegg til jord, på stien slik at gresset naturlig vil bli litt skrint akkurat her vi skal gå så mye. Så blir det ikke bare søle og vann om våren, og samtidig beholder vi gresstustene og villblomstene. 

Legger ved et bilde fra 2013 - sommeren vi tok grunnmuren, tømmerstokkene som manglet eller var råtne og taket. Her ser dere tydelig hvor den gamle veien gikk, og hvor tett innpå huset den lå. Bratt, mørkt og fuktig. Ikke noe bra for huset, og ikke noe koselig for oss. Nå blir altså terrenget slik det var før den "nye" veien ble bygget. En naturlig skråning med eng og fjellnabber. Og midt i den en sti altså.

Det gjør godt å sammenligne årets bilder med de fra 2013. Da ser vi at vi har kommet et godt stykke, selv om mye gjenstår. 

Tilbake til stien: Vi bygger den opp med noen av steinene som dukker opp av jordmassen mens det graves. Her skal det altså ikke strøkne kantsteiner til, men det som naturlig hører til på plassen. Vi lar oss dessuten inspirere av slik de bygget opp slike små veier i terrenget før. Kanskje var det en slik sti her en gang? Mest sannsynlig. 

I dag er det kjørt unna en del tonn med jord og stein. Godt vi ikke trenger å gjøre alt selv... Puh!

# den store koftejakten # kofter # kofteboken # kofteboken 2 # liv sandvik jakobsen # tørkestativ # nostalgi # landlig # livsstil # matnyttig # vårt lille land # diy # kjøkken # innredning # interiør # interior # jordbruk # ølologisk # strikk # strikking # reportasjer # gamle lamper # blomster # flora # reportasjer # landliv #

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar