onsdag 9. september 2009

INNHØSTNING/harvest
Høst = innhøstning. Høstens grøde skal inn i hus og heim. Tenk hvor mye naturen har å by på og hvor mye vi kan bruke den til! (Her har jeg milevis å lære.....)

Fall = harvest. Think about how much the nature gives us! But I have so much to learn...
For eksempel plommer! Grenene henger så tunge ned mot bakken nå. Det er ikke mange dagene til de holder. Plommene har blitt røde og fristende. Og er klare til å bli plukket... Og syltet...

For example the plums. The branch are so heavy now. The plums are read and tempting. And are ready to be picked. And preserved...
Under det bugnende plommetreet til Thomas, er det plassert to gamle og værslitte utestoler.

Under the tree who are packed with plums, there are two chairs. Used and weatherbeaten.Stolene har stått ute i mange år og er virkelig tæret av vind og vær. Kjempe sjarmerende syns jeg som FIKK disse stolene på et loppis en gang. Det var ingen som ville ha dem. Utenom jeg da...! Hihi.

The chairs have been standing outside for many years now. Really charming I think. I received the chairs on a flea marked. No one wanted them. But me! Hihi... ;O)
Nå står de her under det høstmodne plommetreet og man kan ta seg en hvil i mellom all plukkingen, eller man kan sitte her under treet i le og bare nyte at det fortsatt er en god temperatur ute. Og med et lite teppe i ull, blir det hele nokså fullkomment ;O)

Now they are standing here in Thomas` garden. Under the tree who really are ready for the harvest. So now we can rest if we want to, while we are picking the plums.
Nå fylles både bøtter og spann...

So now the bucket and the pail are filled up...
... og en gammel hvit porselensbolle med friske og søte plommer!

...and a small white basin of porcelain full of frech and sweet plums!
Oppe i treet har jeg hengt et lite sinkspann i en hyssing over en grein.

Up in the tree I have hanged a small bucket of zinc in a twine over a branch.Så er det lett å plukke og man må ikke bøye seg ned for hver neve med plommer man plukker.

So now I don`t have to bow down everytime I have a fist with plums.
På trekassen mellom stolene, står en skjønn gammel fjøslykt. Den fant vi i et hus som skulle rives. Vi fikk lov å plukke det som var igjen der oppe. Og vi gjorde!

On the box of wood between the two chairs, there are standing a sweet barn lantern. We found it in a house who were going to be pulled down. We could take what ever we wanted of the things who where left behind. And we found!Lykten så ikke mye fin ut da vi fant den. Rusten og skitten etter å ha hengt på et loft i maaange år uten å ha blitt brukt... Men utrolig hva man kan få fikset opp igjen. Og Thomas er tålmodig. For med pussepapir og vask og til slutt sort spray, har lykten blitt brukelig igjen! Så nå kan den tennes når høstmørket faller på.

The lantern didn`t look very nice. It was rusty and dirty after all the years just hanging on the loft in an old house. But it`s incredible what you can do to fix things. And Thomas got patience! So with polish paper, some soap and at last some black spray, the lantern is working again.Med dette ønsker jeg dere en god dag og en herlig høstdag!

With these pictures I wish you a good day!

Liv

23 kommentarer:

 1. Hi Liv!
  Your beautiful photographs of the plums reminds me of when I was a young girl in college studying Home Economics...I won a prize for my plum preserves! (...and I have not made them since!!!) I love how you have arranged everything and made it all look so charming. It is good that Thomas has patience....it is a good trait for a man to have! The lantern looks wonderful. Have a day filled with fun! Your friend, Laura

  SvarSlett
 2. Men oj så härligt ni ser ut att ha det under plommonträdet.
  kram o ha det så gott
  ninni

  SvarSlett
 3. Hei!
  Med slike herlige bilder du viser idag,må det jo berre bli ein god dag! Plommene er for lengst plukka inn hjå oss, og heldigvis for det! Her er det regn og vind og skikkeleg HAUST...
  Ha ein fin dag og kos deg med plommene :0)

  SvarSlett
 4. Herlig høstlig stemning - høsten er da den aller beste tiden.....

  SvarSlett
 5. Kjempekoselig innlegg, Liv! Jeg falt for de høstlige bildene, lykta over "bordet", høstfargene og de slitte stolene. Smart å henge opp bøtta, og plukke i den. Fine vinklinger på bildene! Ønsker deg en fin høstdag, her er det ordentlig regn i dag.

  SvarSlett
 6. Hei...så koselig plass du har under plommetreet...Mange vakre detaljer som alltid:o)Hmmmm..nå fristet det med plommer du,blir vel å kjøpe på butikken for min del...Fin dag til deg fra meg

  SvarSlett
 7. mmmm..det er deilig å kunne gå i egen hage og plukke nydelige plommer..det kan heldigvis vi også gjøre ;)
  igår plukka jeg inn 2 kasser med epler..ellers så hadde nok stormen som herjer her tatt dem med seg ;)
  kos deg med plommene..blir det noe sylte..??
  ha en strålende dag!!!!
  klem Anne***

  SvarSlett
 8. For et landlig og vakker innlegg!
  Det er gøy å bruke de gamle skattene til daglig. Setter en spiss på alt en gjør.
  Hagestolene var knallfine!
  Gi det grå treverket litt klar olje. Så holder de i mange år til!
  Leste nettopp det i Jeanne d'Arc living. Når du har oppnådd den gamle finishen du ønsker, så stopp den med olje. Rusta ting stopper du med lakk, slik at de ikke ruster helt bort...

  Ha en fin dag, og kos deg med plommene!
  Klem Marit

  SvarSlett
 9. Kjempefine bilder!
  Her regner høsten bort, og jeg er møkklei over å ikke få komme meg ut i hagen. Orker ikke hage i regntøy nå når Jr er med. Plutselig må an ha mat, og da er det så ufyselig å plukke av seg våte klær som man skal ha på igjen, kort tid etterpå....
  Takk for kommentaren om bokstavene, forresten!
  Jeg skrev ut noen fra PC'en, men synd de var litt for tynne, så jeg fetet de opp litt mer på arket. Neste gang skal jeg prøve å skjære i MDF i steden. Enklere å skjære. (Bokstavene fra Jeanne d'Arc er trolig i MDF for de er innmari lette i vekt)

  SvarSlett
 10. Vakre, vakre høstlige bilder! Må si jeg liker høsten veldig godt, er så mye kos med høsten. Som for eksempel å kose seg med innhøsting, og alt det deilige som hagen har å by på :)

  SvarSlett
 11. Så skjønne bilder du viser! Vakre farger og rolig stemning. Kos deg med plommene og ha en strålende lillelørdag!
  Mange klemmer, Marianne

  SvarSlett
 12. Beautiful photos, I've never saw a plum tree, it's so beautiful, shuld be a delicious smell!

  :)

  SvarSlett
 13. I have a sugestion, make a plum dishes and post here! it's a sugestion ok?!

  SvarSlett
 14. herligt...
  nydelige stemningbilder,- og fristende plommer!!!
  kle og fin dag videre!

  SvarSlett
 15. For et herlig innlegg, og vakre bilder!
  Å så utrolig mange plommer!
  Deilig:)

  Ha en deilig dag!

  Klemmer Malin

  SvarSlett
 16. Du får alt til å se sååå lekkert ut at å høste plommer hos deg må jo bare være koselig.
  Jeg har ett plomme tre som vi plantet for seks år siden og iåpr har det for først gang plommer hele fire stykker, hehe!

  Dere passer virkelig sammen dere to, Thomas og du, begge to er jo super flinke.
  Ha en strålende dag.

  Klem Line

  SvarSlett
 17. Hi Liv
  mmmh plums ....I love plums.
  I have make plum jams,plum-cake.....
  Your photos are so wonderful.I love
  your blog.
  Have a nice evening,
  Greetings from Germany

  SvarSlett
 18. Hei! Takk for hyggelig hilsen og gode tips:)

  Ååå, så mange nydelige bilder du viser i dag!! Herlig med innhøsting av plommer:) Du har en kjempe-flott blogg!! Er det ok at jeg linker?

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 19. DEilig innlegg med utrolig sjarmerendebilder... Nydelig stillben under treet :) Du er flink flink flink!!

  SvarSlett
 20. Häärligt med höst..=)))
  Kraamizar Git

  SvarSlett
 21. Foe noen HERLIGE bilder, Liv! Under det treet hadde det nok vært deilig å sitte, plommer eller ikke plommer. Men når treet atpåtil bugner med de herligste frukt er det nesten så det blir for mye av en god ting.. hihii. Jeg regner med at dere har fått plukket masse nydelig frukt, og at "skafferiet" er full av deilig plommesyltetøy.

  SvarSlett
 22. Så flott du har laget det til under treet da! Skikkelig koselig innhøstning med anre ord:)
  Klem!

  SvarSlett