tirsdag 27. oktober 2009

YNDLINGSSKAPET cupboard
Yndlingsskapet mitt i hele huset, må være det som henger her inne på kjøkkenet.
Mitt "Tante-Tila-skap".

Litt av den historien har dere kanskje lest inne på Thomas og Livs Lyst??

My favorite cupboard in the house, are the one who are hanging in my kitchen.
My "Aunt-Tila-cupboard". Maybe you have red the little story in Thomas og Livs Lyst?

På Bestemor og Bestefars gård, Langmo, bodde også nemlig Tante Tila i et skjønt lite hus!

Jeg kommer aldri til å glemme stemningen på hennes kjøkken!! Å komme inn der og kjenne varmen fra ovnen i kammerset og den gode kaffelukten. Kom vi til henne, fant hun alltid frem sjokolade til oss.

Aunt Tila also lived in my Grandma and Grandpa`s farm. In a little sweet house. And I will always remember the mood in that kitchen.
Og hun hadde den vakreste kjøkkeninnredning jeg kan drømme om!! Et gammelt landsens kjøkken bygget på stedet. Laget av smal faspanel. Nyyyydelig!

She had the most beautiful kitchen I can dream of. A lovely churlish kitchen who was made on the place. Small wood and just lovely, I think!
Og da jeg pusset opp mitt lille hjem, ønsket jeg av hjertet å gjenskape noe av denne stemningen. Det landelige og at folk skulle føle seg velkommen når de tråkket over dørstokken til mitt kjøkken. (Og jeg håper dere gjør det nå også da!)

And when I innovated my home, my biggest wish was to make a style that would remind of that kitchen on the countryside. I wanted my guest to feel welcome. (So I hope you feel comfortable in here!)
Vi la derfor panel i rommet og jeg beholdt den opprinnelige kjøkkeninnredningen. Den var fra 50-tallet og jeg malte og tok av dører og satte på nye håndtak. Jeg ble fornøyd med det resultatet. Men det manglet noe....

We placed wood on the walls and I kept the old lockers. I was very satisfied but one thing was missing...
Jeg bare MÅTTE ha et "Tante Tila-skap"!!

Så vi satte i gang med å snekre. For har trengtes det faktisk noe å henge kjøkkenviften på. Det var en gyllen anledning til å få inn en liten smak til av land og god atmosfære.

I just had to have a "Aunt-Tila-cupboard"!! So we made one ourselves!

For at skapet skal se gammelt ut, har vi satt på en helt enkel hempe som vi har malt over. Den er jo egentlig helt blank og ny. Nå ser den ut som den har vært med i hele historien. Og dessuten hang vi hengslene på utsiden. Så ser altså skapet på denne måten røft og gammelt ut.

I wanted the cupboard to look old and used, so we put on a loch witch we painted.
På skapet har jeg de siste dagene hengt denne kransen. Nydelig å pynte med naturmaterialer og særlig nå som det er høst. Da passer det så ekstra godt.

Men nå som vi sitter her på kjøkkenet og prater litt, skal jeg også fortelle dere at drømmen er å få et komplett "Tante Tila-kjøkken". En virkelig smak av landet. Men det blir ikke i dette huset. Men kanskje en dag!??!!! Thomas og jeg har jo mange tanker og drømmer vi! ;O)

Klem fra meg

When we now are sitting here in my kitchen and talking, I will tell you that my dream are one day to have a total "Aunt-Tila"-kitchen. Old and charming. A taste of the countryside. But it will not happend in this house, but maybe one day?!! Thomas and I have a lot of plans and dreams... so?!!!

17 kommentarer:

 1. For et fantastisk koselig kjøkken og ikke minst skap !!! Nesten så jeg kan fornemme kaffelukten og den deilig ovnsvarmen helt hit !!! Kos deg i ditt vakre hjem :)
  Ha en flott tirsdag !!
  hilsen fra nord !!

  SvarSlett
 2. nydelige bilder,- fint skap og kjøkken..
  men det største av alt var Kroken...!

  ha en fin dag videre...

  magny

  SvarSlett
 3. :) Så flott historie! Skildringa av kaffilukta, tok meg tilbake til mormors kjøkken; der ho sat og malte kaffien sin på ei kvern i fanget...
  Trudde skåpa var gammal eg utifrå første bilda? Det er mykje ein kan få til, med gode minner svirrande oppe i hovudet? Flott blog du har!

  Klem frå Elin.

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder, Liv! Så herlig et skap, og så skjønt med kransen på det. Jeg har også et skap med en slik hempe, så sjarmerende at! :) Nydelig med panel, helt enig, og er glad et er her i huset også. Vi har planer om å bygge klesskapene på soverommet i slik smal panel som på skapet ditt. Har et annet skap også i denne stilen, det er jo bare så herlig. Og når kjøkkeninnredninga byttes, skal vi ha slike skap. :) Men, de åpne hyllene må jeg bare beholde som de er. :)

  Falt virkelig for dette innlegget, Liv. Ser at tanten din har det kjempekoselig på kjøkknet. Slike atmosfærer og minner er gode å se tilbake på.

  SvarSlett
 5. Nydelig kjøkken, og dette var en fin og nostalgisk detalj.

  SvarSlett
 6. Så heldig du er som har fått deg skap med minner fra. Var ett lekkert skap...
  Klem Kristin

  SvarSlett
 7. Kjempe koselig innlegg!
  Tenk att det kan sitte så mye følelser i ett skap! Ja det er fantastisk!
  Du gør bloggen din intresant å lese!
  Klem

  SvarSlett
 8. Kjempekoselig og vakkert Liv! Jeg digger bloggen din jeg =)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 9. Kjøkkenet ditt har virkelig sjel, nytt og gammelt! Ha en fin høst kveld.

  SvarSlett
 10. Nyyydelig! Ser for meg et helt Tante Tila kjøkken!! Skjønner godt du drømmer om det ;)

  SvarSlett
 11. Nydelig vakkert Liv...
  kjøkkenet , skapet så sjarmerende...og kroken var prikken over ièn...

  Nyt kvelden.. Klem Kerstin

  SvarSlett
 12. Kjempekoselig og nydelig kjøkken :)
  Takk for en herlig historie..

  Klem,Kari

  SvarSlett
 13. Kjempefint skap, og det høres så trivelig ut hos tante Tila =)

  SvarSlett
 14. Det er så gøy å følge med på innleggene dine. Dere klarer å få til et så koselig hjem sammen. Jeg husker også disse gamle kjøkkenene fra mammas og bestemors hus. Det ene huset har jeg overtatt og leier det ut. Det gamle kjøkkenet beholdt jeg og malte det lys grått og hvitt. Det eneste jeg gjorde var å male og bygge opp arbeidsbenken slik at den ble riktig høyde. Det er faktisk kjøkkenet leietagerne fester seg ved og liker ved leiligheten. Har ikke vært vanskelig å finne gode leietagere der! De blir lenge også...

  SvarSlett
 15. Nydeleg skap, skjønar godt at du er glad i det:) Herleg historie.
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 16. For en flott blogg du har..nå har jeg kost meg lenge med de flotte bildene dine og du verden for en flott bolig dere har fått til.

  Og det skapet...wow!! tenk at vi har..tror jeg...ett sånt stående på hytta til min bror..om det ikke er kastet. At jeg ikke kommer på hvor det står...arrg det sto i det som var tømmerkoia som min far satte opp...men nå er jeg redd det er kastet....
  Så lurte jeg på hvilken font du har brukt på bokstavene du har i heddern din.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 17. For en nydelig kjøkkenfilosofi, kan nesten ane den gode stemningen som fantes hos din tante:)Fint hadde du det også på kjøkkenet. Ha en finfin onsdag:)

  SvarSlett