torsdag 6. januar 2011

EN NYDELIG BYGD del II


 En kirke i bygda som seg hør og bør og den ble bygget på en liten høyde mitt blandt folket. Ingen tilfeldighet. Like ved kirken ligger et nydelig gammelt gult hus i skråningen. De nakne vintertrærne med sine runde former omkranser gården og gjør den vakker som på et maleri.
Jeg drømmer om en dag å pusse opp et slikt stort hvitt hus. Et med mange rom. Tenk å be inn til gjestebud her! Lys i alle vinduer. Varme fra peis og gamle ovner i alle rom. Fin duk og kandelabre på langbordet. Mmmmm... det kunne jeg like!
________________________________________
English: I love this little village by the lake...

13 kommentarer:

 1. Utrolig flotte steder.. Hyggelig at du og din kjære har en slik felles syssel da... Ut på kjøretur. Ser dere bare på trehus??
  Bor selv i et steinhus/mur..fra 1918. Bygget opp av støpte sandsteinsblokker. Med pyntestein rundt vinduene..Halvmalma tak. Små, kun 50 i grunnplate. Her i nærheten er det to slike og et like ved Drolsum. Har du sett noen slike på din vei??

  Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 2. Vilken vacker träkyrka i trä, ni har så många fina trähus i Norge och ofta i vitt, så vackert så...ha en fin kväll, här har vi nästan snöat bort idag...igen, klemmer VIOLA

  SvarSlett
 3. Du er ikke alene om den drømmen!!!
  Sukk!!
  Gamle hus har sjel!!!!
  Koselig å hilse på hos deg1
  Ha en fin kveld!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder... kirken er vakker..og huset enda vakrere... og den drømmen har jeg også..

  Klemmer =))

  SvarSlett
 5. Vi er mange med samme drømmen.....og godt er det,for da finns det håp for gamle,skække hus.......i bygdeNorge :) Høres flott ut med gjestebud på denne gården......jeg drømmer ekstra om et laaaangt kjøkken,med grue.......et langbord med mange forskjellige stoler rundt,og en venn på hver stol !! Til jul,for eksempel........drømme,drømme...... :) Kan jeg spørre hvor denne bygda ligger.....siden jeg bor i nord,havner jeg nok ikke i denne bygda,men hadde vært koselig å visst hvor det er :) Kos deg videre,med Thomasen din,på deres eventyrlige turer :)

  SvarSlett
 6. Hei Tone!

  Så spennende det hørtes ut. Murhus. Det er ikke så ofte vi kommer over det. Men det er veldig fasinerende når vi gjør det. Jeg vet blant annet om et i Skien. Det er såå vakkert. Jeg blir jo veldig nyskjerrig nå og har du lyst, er det veldig lov å sende meg noen bilder. Mailadressen finner du jo her på Livs Lyst, sant?!

  Liv

  SvarSlett
 7. Hej på dig!
  Skulle du kunna hjälpa mig med en sak?
  Jag har sett en jätte fin pläd i två olika norska inredningstidningar och vill veta vem som tillverkar pläden?
  Om du vet?
  Tack i förhand
  Vänlig hälsning
  Nina

  SvarSlett
 8. Ja just det... glömde nog skriva att du kan se bilden på pläden i min blogg (vittochchic) ;O)
  Kram

  SvarSlett
 9. Hej!
  Oj du var visst en stor person i bloggvärlden :) Lägger till mig som förljare för hit vill jag komma igen!
  Ha en fin dag.
  Kram Git

  SvarSlett
 10. For en nydelig bygd, godt bevart!! Ofte blir det bygd nye hus innimellom sånne steder, og ødelegger idyllen! Du tar veldig flotte bilder!! Ha en super dag! Klem

  SvarSlett
 11. For noen nydelige hus dere har rundt dere! Vakkert både i dette og forrige innlegg

  SvarSlett
 12. hello,

  wat a woderful natur.
  Sooo piceful.

  greatings send you Conny

  SvarSlett