lørdag 17. mars 2012

VÅR-OMMØBLERING

 Litt vår-ommøblering her i helga. Jeg måtte ha litt forandring. Igjen... Heldigvis for Thomas er det bare to måter å ha sofaen på i denne kroken. Så bytter jeg på de to da. Nå som vi ikke er avhengig av å fyre i peisen lenger, kan jeg dele sofaen i to og ha ryggen til. Da blir det en nokså koselig liten sofakrok vi får. Det er liksom vår- og sommer-måten å ha møblene på dette da. Selv om det fort kan hende jeg gjør om igjen. Jeg kjenner jeg trenger den friheten der... hihi.

 Den broderte puten kjøpte jeg på en loppis i Bergen i fjor. Den passer fint inn her nå som våren spirer frem. 

Det rare med denne stuen vår, er at den aldri blir så "gammeldags" som jeg ønsker. Det er nesten bare gamle møbler og ting her inne, men likevel er det vanskelig å skape det uttrykket. Sofaen gjør vel sitt til at det blir vanskelig. Skulle gjerne hatt en skikkelig kuul gammel en, men de er vanskelige å få tak i og så vil man jo gjerne sitte godt da... Vi har jo også noen planer her inne som vil hjelpe på. Det spørs bare tid vi får realisert dem...

Den andre delen av stuen fikk være som den var. Har bare kjøpt nye perleblomster. Løkene som stod her tidligere i vår, har jeg tatt med opp på gården. Der har jeg tenkt å lage et skikkelig vår-bed. Det blir koselig!!

God lørdag til alle koselige besøkende her på Livs Lyst!

15 kommentarer:

 1. Hei og god morgen, så nydelig sofakrok dere har!! Kan jeg få spørre hvilken sjeselong dere har? Den var kjempefin! Nydelig pute også. Ha en finfin helg, klem fra Marianne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan bare spørre i vei! ;O) Jeg var bare litt treg med svar her nå. Prøver å svare samme dag jeg får spørsmål.

   Sofaen er kjøpt på Home and Cottage. Den heter Newport tror jeg.

   Slett
 2. Digger stua di!! Og bildene dine er alltid så flotte! :) Sofa er et problem her også, men etter vi kjøpte har vi fått "kjellerstue" også... Så jeg tror jeg har klart å overtale Thomas til å ha "kosesofa" i kjellerstua og en fiiin gammel en i stua i 2.etage... :)

  Ønsker dere en fin helg! Den blir vel tilbragt på gården kanskje?
  -Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne helgen ble det bare dagstur igjen desverre... men snart blir det mange helger der oppe! Jippi!

   Slett
 3. Vårlig og koselig stemning. Jeg ble veldig begeistret for puta du hadde i sofaen som jeg synes har bunads inspirerte broderier. Den må ihvertfall få ligge fremme til 17 mai :-)

  SvarSlett
 4. Heisann:)
  Ommøblering gjør susen ja, og hos deg er det jo så utrolig flott og koselig. Herlige bilder av stuen din... og sofaen er jo helt skjønn da:)

  Ønsker deg en herlig helg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 5. Elskar det luftige og sarte fargespelet hjå deg. Du har ein nydeleg heim.

  Klem!

  SvarSlett
 6. Hei! Har det også litt på den måten at stova ikkje heilt blir sånn som eg ønsker,hm-mange rom som ikkje blir det kanskje.. Men har tenkt den tanken at det er fordi vi faktisk lever i romma,og dei gjenspeilar oss litt. Om vi er veldig glade i "gamle dagar",så er vi jo alikevel ikkje berre gammaldagse då. Kanskje lettare å få fram det autentiske ein plass der ikkje alle kvardagssakene er? Vi har eit lite kårhus på tomta,som skal brukast til gjestehus,og der er det mykje lettare å få fram den rette stemninga-syns eg.. Nokre filosofiske tankar frå meg.. Og god helg til deg. Og stova di er så fin altså,kjempefin syns eg!
  Hildegunn Ø

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig sant. Jeg har jo min arbeidsplass i stuen og det medfører en hel del rot til tider.... Og skriver og utstyr.. Men som du skriver, vi lever der. Og helt klart mye enklere å få frem den rette stemningen i et ordentlig gammelt hus. Så gøy med det lille kårhuset!!

   Slett
 7. Very pretty. Love the map and the old crate.

  SvarSlett
 8. Kjempekoselig stue! Kanskje parkettgulvet som gjør at det ikke blir så "gammeldags"? Gulv har så mye å si! Forøvrig må jeg si jeg er kjempefan av stilen din. Deilig med noen som liker den ekte gamle stilen fremfor disse hvite-shabby chic-englefylte-liksomgammeldagse hjemmene ;) En dag skal jeg også ha meg et gammelt hus som skal behandles etter alle kunstens regler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det parkettgulvet er et kapittel for seg selv. Det skal en gang byttes ut, men det blir ikke med det første. Det gjør det helt klart litt mindre "gammeldags"... Men men, alt kan ikke være perfekt i et hjem. hihi

   Slett
 9. Du har en sååå fin stue! Kjenner jeg blir kjempe inspirert til å gjøre noen forandringer i min egen stue også.
  God helg!
  Klem Madelén

  SvarSlett
 10. Jeg blir alltid så glad av å se stuebilder fra deg, du har det så koselig og fint! Elsker måten du blander gammelt og nytt på!

  SvarSlett
 11. Jeg synes at det er det at ikke alt ser gammelt ut som gjør at du har en utrolig flott stue.Tapeten,sofaen og møblende på den måten du har satt det sammen er bare rålekkert,om det blir alt for mye gammeldags mister det litt sjarmen,synes jeg da.

  SvarSlett