søndag 15. april 2012

SJØ ELLER LAND?

Parti fra Langesund
Det hadde klart ikke vært meg å forakte å bo på sted som dette. Med en hage som sola lyser opp og som speiler seg i sjøkanten. Der koselige fiskebåter tøffer forbi og man kan drikke kaffe bak et hvitt stakittgjerde. Men det er liksom til innlandet jeg lengter. Selv hvor mye jeg har vært ved sjøen i mitt liv. Som barn kunne vi bare sykle ned til sjøen for å bade. Min Pa er fra en by ved sjøen. Vi hadde båt og var mye ute i den. Skolen jeg har jobbet på, ligger på en øy! Jeg har kjørt ferje hver dag i over 10 år ;O) Det er fantastisk å kjenne sjølukt en varm sommerdag. Men likevel lengter jeg til landet. Det var liksom der røttene mine festet seg sterkest. Der den friske vinden blåser i de store trærne. Der man kan ta med seg en liten såpe og hoppe uti vannet for et lite kveldsbad. Der stillheten rår. Jeg vet ikke hvorfor det ble slik. For jeg liker sjøen, men likevel er det litt lenger inn i landet vi vil bo. Så får vi heller ta turer til skjærgården når vi lyster det. Som i dag. Men i dag er det faktisk ikke bare for forlystelsens skyld. Kameraet er med i sekken og jeg skal ta bilder til arkivet mitt. På en øy!

Ha en god søndag alle som tar en koselig titt inn hit på Livs Lyst i dag!

15 kommentarer:

 1. Koselig söndag till deg også!
  Leser din blogg med stor glede!
  Klem Irene

  SvarSlett
 2. Kos dere på tur. Gleder meg til å se bilder.
  Ha en fin søndag
  klem

  SvarSlett
 3. Ja där skulle man kunna bo :) Har liite sjöglimt från övervåningeg, hihi.
  Vilka himla fina bilder du tar!

  Kram Tess

  SvarSlett
 4. Ikke helt enkelt det der - jeg bor ved en fjord, men har vokst opp i ei skogsbygd og har hytte på fjellet, hjertet mitt er i skogen og fjellet.... Har prøvd å finne en balanse, men det funker ikke alltid...:) Mye fint og godt med sjøen, spes. om våren med alle fuglene og lydene og luktene - men sjøen blir aldri MITT element. Jeg bader ikke ofte i sjøen lenger om sommeren heller - drar opp i dalen og bader i elvekulper heller, det er mye mere meg....:) Sol som skinner på steinene på elvebotnen - gyldent, varmt.... finnes det noe vakrere? Nå kjenner jeg at jeg trenger litt sommer - uansett destinasjon :)) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, Synøve! Jeg gleder meg så til å få masse VARME. En går jo og hutrer og fryser bestandig. Hihi... Tenk så deilig når man kan løpe barbeint rundt. Jaja, men jeg skal klare å nyte våren litt til altså. Det går jo så fort og plutselig er alt på hell igjen. Nei, vi får nyte hver dag! God søndag til deg!

   Slett
 5. Både fjell og fjord har sin sjarm, men å bu ved sjøen er kanskje finast på bilete? Eg tenker på all vinden og fare for oversvømmelse. Fjellet utfordrar oss med kulde og snø. Fins vel kanskje ikkje det perfekte, ein må berre finne det som er best for ein sjølv. Eg er avhengig av utsikt, helst sjøen, men eg treng ikkje bu i vannkanten. Uansett, dersom sola er framme er all ting bra :-)

  Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
 6. Gøy at du tar opp dette tema akkuratt nå...for jeg bare går å drømmer om en hytte om dagene..og da ved sjøen.Jeg er absolutt en "sjøjente". Frem til jeg var seks år bodde vi i indre østfold og måtte et stykke til å se havet.Så flyttet vi til Stathelle helt nede ved sjøen,hvor vi bodde i ti år og jeg var fortapt fra dag en:)Siden drømmer jeg om en hytte ved sjøen og loftet er fullt av ting jeg har spart på i tilfelle drømmen skulle blitt realisert,hi,hi.Kjøpte i går Vakrehjem med hytte &landsted tema og ble bare mere lysten...minstejenta satt tilogmed å bladde i det på morgenkvisten å utbrøt"ÅÅÅ! tenk å hatt en sånn hytte da dere...så som du skjønner vi er på drømmer`n alle sammen her hjemme.Ha en strålende dag,kjære Liv:)Klem Vibeke

  SvarSlett
 7. Jeg ELSKER sjøen og alt ved den! Så dette hadde vært det perfekte sted for meg! ;-) Selv om jeg ikke skal klage her, med 100 meter til sjøen, og båten 5 min gange unna ;-) Det beste som finnes er å kjøre båt og se alle de vakre gamle husene som ligger langs vannet! Men det er ikke verst å kjøre oppi dalene og over fjellet og se det samme! Ha en super søndagstur, Liv! :-) KLEM

  SvarSlett
 8. Du skriver så vakkert! Nydelig bilde! Ønsker deg en fin dag på øyen :)

  SvarSlett
 9. Hei!
  For et vakkert bilde, kan skjønne at man lengter til noe sånt:) Men er enig med deg, jeg er også veldig glad i landet:) men kunne fint hatt et sted ved sjøen å dra til innimellom:)
  Ha fortsatt en strålende søndag!

  Klem Merete

  SvarSlett
 10. Bildene deres er fantastisk! Jeg gleder lese bloggen din og drømme om norge ;-)
  hilsen fra tyskland,
  Silke

  SvarSlett
 11. For et nydelig bilde :) Jeg har alltid bodd på på landet, men elsker ferier ved sjøen :) Svaberg, bølger og sjølukt :)

  Jeg ble så forelsket i den blåfagen du viste oss for noen dager siden, så i går dro jeg å kjøpte et malingsspann med akkurat den fargen! Nyyydelig farge! Kommer innlegg om det etterpå :)
  Tusen takk for tipset om den lekre fargen :)
  Kos deg med kameraet :)
  Klem Lisa :)

  SvarSlett
 12. o, a long time I did not write you a comment ... but I remember your attention!
  This picture is probably just a window, which can be looking at for a long time to dream ...

  SvarSlett
 13. Du kan få sagt det... Vi har nok en del ting å knotte om, som du nevnte! Jeg må innrømme at bildet ditt får meg til å lengte til det salte vannet, men jeg vet også at 12 år i fjellet og på landet også har satt sine spor, og laga sine røtter. Verdifullt i seg selv... Men, godt vi har tilgang på sjøen og båtlivet sommerstid!På gjenhør!;-)

  SvarSlett
 14. I have a hard time deciding between the silence of the country and the peacefulness of the sea, Liv. I love your photo today, though. I could very easily imagine myself living in that sweet house by the water! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett