onsdag 30. mai 2012

4* TRADISJONELT


 *tradisjonelt*

HVA: Før jeg traff Thomas likte jeg alt som kunne minne om gammelt, lyst og slitt interiør. Det ble en god og sjarmerende blanding med litt for mange ting i leiligheten min da. Men med Thomas har det hele spisset seg og jeg har blitt mer og mer opptatt av at vårt interiør skal være norskt og tradisjonelt. Kjente og kjære ting man har sett under oppvekst og hos besteforeldre får leve videre i en ny tid her hos oss. Noen ganger blir det brukt tradisjonelt, andre ganger får det en litt ny og annerledes twist. Som elghornet som tidligere hang over gjestesengen. Nå henger det i stuen med en lyspære i hornet. De vevde veggteppene i ull er eksklusivt håndarbeid og jeg har redd opp høst-gjestesengen med et sort og rød-mønstret et. "Bestemor-klokken" på veggen er ikke superfin kanskje, men den fortalte Bestemor hva tiden var i alle år med sine tunge slag. Og lukker jeg øynene er jeg fortsatt i stuen hennes når jeg hører tikkingen fra denne klokken. I sofaen ligger håndbroderte puter jeg har kjøpt på loppis og i gjestesengen på kammerset har jeg redd opp med overlaken.

HVORFOR: Jeg vil først og fremst føre de norske interiør-tradisjonene videre. Jeg har rett og slett litt dilla på dem! Og så gir de meg så gode minner... Dessuten har det vært så mye vakkert her i vårt land opp gjennom tidene og det er så gøy å ta det med videre.

19 kommentarer:

 1. Klokka er jo kjempefin! *elsk*

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du syns! Jeg er jo veldig glad i den og ser ikke med helt nøytrale øyne ;O)

   Slett
 2. Herlig at du tar frem det norske :-) litt vel mye franske møbler og ting for tiden (selv om dette også er flott, men lettere å kjøpe norske ting, samt fint å ta vare på vår egen arv samtidig).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt gøy å "rote på loft og i kjellere" og finne ting som faktisk er gøy å bruke igjen. Og jeg liker som sagt veldig godt det norske. Det er kjent og kjært og jeg er vel en sånn person som liker det kjent og trygt. Hihihi. På flere plan og også innen interiør tydeligvis. Hehe

   Slett
 3. Du skriver så koselig om dine gamle ting :)

  Veldig fine bilder, og du lager en fin miks av gammelt og tradisjonelt

  SvarSlett
 4. Hei, Ja, gamle norske interiørtradisjoner er spennende og sier mye om oss i det kalde nord:-) nydelige bilder som alltid hos deg:-) klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Siv. Du er så flink til å besøke meg her og legge igjen noen ord. Det setter jeg pris på! Ha en fiiiin dag!

   Slett
 5. Kjempegøy greie med disse innleggene!!;)
  Jeg lurer bare på en ting..
  Bilde oppe til venstre, er det hjørneskapet der det samme som det Thomas lagde til Tilda-kjøkkenet? Veldig liker-faktor:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det stemmer! Skapet hører til Tila-kjøkkeninnredningen vi laget. Nå står kjøkkenbenken på gården og venter. Vi skal prøve å få brukt den i stabburet underveis i byggeprosessen.

   Slett
 6. Så morsomt med disse inleggene - noen dager jeg vært innom så fant jeg disse. Veldig bra. Sengen du har på Gjesterommet var en faovritt må jeg si. Kan ikke være mer enig i at de norske tingene er så fine.

  Vi har endelig dratt igang litt renovering hos oss igjen også. Nå må vi komme ett skrittt videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg stikker innom bloggen for å se ;O)
   Gøy med prosjekter, men det er viktig å ta pauser og gjøre andre ting også innimellom. Vi hadde en god pause i vinter. Da måtte vi bare finne på noe annet.

   Slett
 7. Hei!
  Så herlige bilder som alltid:) Kjempe flott å ta vare på gamle unike ting som har en verdi for en:) Syntes du er kjempe flink til å bruke de i alle mulige settinger:)
  Og de gamle norske interiørtradisjonene er spennende og sier masse, samtidig som det gir en historie:)
  Ha en strålende kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Merete!
   Goood kveld til deg også.

   Slett
 8. Hei Liv! Nå er det altfor lenge siden jeg var innom her, og nå har jeg sett mange nydelige bilder!! Takk for herlig inspirasjon, jeg synes det er så flott at du tar vare på tradisjonene!! :-) Kjempefint hus du har skrevet om i nyeste BoligPluss, helt min smak! Ha en fortsatt super uke! KLEM

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia! Så koselig!
   Ja, var ikke det huset fint?! Jeg syns det var så herlig. Hadde digget å ha en slik divan på kjøkkenet!! Og så viste det seg at vi har felles kjente. Verden er ikke typisk veldig stor. Det har jeg opplevd flere ganger allerede ;O)

   Slett
 9. Ja og ja. Kjenner meg så veldig igjen i det du skriver om tradisjoner, minner og tingene som tar deg tilbake til... røttene. Jeg reiste også tilbake til kåret og inn til min bestemor.
  Husker det vaklevoren bordet som stod inne på kjøkkenet, bordet var ofte fylt med håndarbeid og aviser. Foran vinduene hang hjemmehekla blondegardiner.I karmen stod geranium og kaktuser. Kaffekjelen stod på komfyren. Få ting ble kastet, og kaffe-gruggen ble gjerne brukt opp igjen. Kjøkkenet var oppholdsrommet for folk på gårdene. Stuene ble bare tatt i bruk når det kom fint besøk. Store kjøkkenbord og bestandig nok mat til å kunne by noen inn på middag.
  Når en tenker tilbake, lukker øynene og lar seg ta en reise tilbake i tid, så ser en hvorfor en er så glad i denne landlige stilen. Med filleryer, gamle skuvsenger og de enkle, men ekte tingene.
  Ha en fin kveld/natt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne
   Så herlig og levende du forteller. Jeg kunne nesten kjenne kaffelukten!

   Slett
 10. Hei :) Jeg fikk først vite om bloggen din i dag. Nå koser jeg meg med nydelige bilder. Og så får jeg se at du har akkurat samme klokke på veggen som mine foreldre hadde. Den henger nå i stua til min søster. Den er koselig, og tikkinga fra den setter meg tilbake til barndommens netter da jeg av og til fikk ligge i stua. Særlig hvis jeg var syk.. Og det artige er at jeg også er fra Skien, men har bodd på sørlandet i 30 år. Nå har du fått en ny blogg tilhenger :))

  SvarSlett