torsdag 31. mai 2012

5* BOLSTERSTRIPER


 *bolsterstriper*

HVA: Første gang jeg oppdaget bolsterstriper var da jeg så dynetrekket øverst til venstre. Røde og hvite striper. Noen brede og noen tynne. Jeg arvet det gamle sengetøyet i tykk bomull og siden fikk jeg vite at dette var et vanlig brukt "mønster i gamle dager" og det ble kaldt bolsterstriper. Siden fant jeg også putevar og duker med de samme stripene og jeg begynte å spare. Man kan vel si at jeg har fått helt dilla... Ikke bra. Striper overalt... hehe. Finner jeg nye stoffer som minner om disse gamle, faller jeg pladask og har svært vanskelig for å legge det fra meg i butikkhyllen igjen. Ja, det er helt sant. Det er faktisk svært vanskelig. Nye og gamle bolster finner man i hvert rom i dette huset om man ser litt nærmere etter. På sengetøy, på duker, på dynetepper og en gang hang jeg til og med et enkelt stykke bolstertøy på soverommet som sengegavl!

HVORFOR: Først og fremst for dette er typisk for tiden før det var enkelt å lage alle slags mønster på tekstiler. Utvalget var ikke stort som nå og stripene har tydeligvis blitt populære siden man finner dem "overalt". Men også fordi jeg av en eller annen grunn er veldig glad i striper. Det er egentlig veldig bra, for de er jo ikke typisk feminine, sant? Jeg tenker på mannen midt oppi det hele her. Han kan jo ikke plasseres i et rosa dukkehjem mener jeg. Hihi.

21 kommentarer:

 1. Ja, bolstersriper er flott, så beroligende liksom. Husker det godt fra barndommen på 50-tallet, jeg.
  Særlig mormor hadde mye med bolsterstriper, tepper, puter osv.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan se ut som det har vært veldig vanlig.

   Slett
 2. Hei takk da har jeg lært hva disse stripene heter - artig. Veldig fine. Så gøy og ha så mange fine tekstiler med dette mønsteret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig!
   Hilsen læreren ;O) hihihi

   Slett
 3. Er nok noen menn rundt om kring som synes det er i meste laget med både det ene og det andre rundt dem...he he...:) Tror det hadde blitt litt stusslig om menn fikk bestemme innredningen helt alene.... eller DET VAR VEL IKKE EN HELT POLITISK KORREKT TANKE KANSKJE.... Får skylde på at det er tidlig på dagen...:)))Det beste er nok å finne en slags balanse - og du har helt rett i at der kan stripene spille en fin rolle! har også noen stripestoffer her og der, men fikk litt lyst til å systematisere en smule - innlegga dine gir nesten alltid noen tanker om små endringer til det bedre.... Men; først skal det leses og tas eksamen, SÅ skal kreativiteten få blomstre (eller var det striper vi snakka om kanskje...:) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Men du har nok i mange tilfeller et poeng.. hehe

   Slett
 4. Så fine stoffer :) Skjønner godt at du samler på disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så lett å få tak i de gamle lenger, men kommer jeg over dem, er jeg i alle fall solgt. Hvis de ikke er overpriset da..

   Slett
 5. Utrolig fint.. Har en gammel diger pute med slike striper.
  Ha en knall fin torsdag
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Å det husker jeg at jeg fant hos Bestemor og Bestefar også. En kjempe stor dunpute i bolster. Selve puten var trekket og jeg orket ikke å ta ut alle de løse fjærene, så den tok jeg aldri med meg. Ble sikkert brent til slutt...

   Slett
 6. Striper og ruter er et MUST her:))) Det er så rent og enkelt!

  SvarSlett
 7. Bolsterstriper bringer frem gode barndomsminner ♥
  Kanskje du må lete etter pyamas til mannen med bolsterstriper :)))

  Herlige bilder du deler og kjekt å lese historien bak disse bolsterstripene :))
  Flinke deg !!

  Ønsker deg en nydelig torsdag
  Klem Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk flere pysjamas-bukser i bolsterstriper!! Det minnet du meg om nå. Kanskje jeg skulle laget et innlegg om det en gang?

   Slett
 8. Så härligt med striper/ränder, ljuvliga bilder ♥

  Kram och ha en riktigt fin dag!
  Mia

  SvarSlett
 9. Hei!
  Herlig med striper:) passer så godt om sommeren. Enkelt og pent
  Ha en strålende Fredag
  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg. Det er enkelt. Og det digger jeg! ;O)

   Slett
 10. Bolster striper er bare så utrolig sjarmerendes!
  Drømmer om å begynne å spare jeg også :-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å begynne å spare! ;O)
   Man får jo kjøpt så mange fine nye stoffer også, som minner om gammel bolster. Feks. på Ikea og Stoff og Stil.

   Slett
  2. Tusent takk for gode tips! Må bare få sagt at jeg liker denne 'stil serien' din veldig godt! Her kommer det gode tips på løpende bånd! Hehehe jeg drømmer om at denne inspirerende serien kunne kommet mellom to permer...hint..hint :-)

   Tusen takk iallefall og ha en fin kveld!

   Ingrid

   Slett