tirsdag 8. mai 2012

EN DAG VERDT Å SPARE PÅ

 I fjor vår/sommer dro Thomas og jeg ned til sørlandet for å besøke et sted som er spesielt for meg. Spesielt fordi det er helt fantastisk nydelig der, men også fordi jeg kjenner de vi skulle besøke fra flere år tilbake. Det var så fint å komme tilbake i strålende sommervær. Knallblå himmel over sjøen like ved. Det hvite huset lå regelrett og skinte i sola. Den frodige hagen og alle de spiselige plantene var et levende fargespill og var en fryd for både øye og gane. Etter bilturen fra østlandet fikk vi lunch i hagen. Dekket på så vakkert at jeg kjente inspirasjonen komme lenge før jeg hadde entret dørstokken inn til det koselige huset. Dette hjemmet er så gjennomført og menneskene som bor her passer så perfekt inn. Dette er en av dagene jeg vil "spare på". Huske. Ta den frem med jevne mellomrom for å minne meg selv om hvor mange fine dager livet ga.

Det var en opplevelse for oss.
Tusen takk for gjestfriheten Marit og Olaf!

Og ikke bare det at vi fikk komme på besøk. Vi innviterer like gjerne dere med inn også. I det nyeste Lev Landlig har jeg med en 10-sider helt først i bladet fra dette vakre stedet. Vel verdt å ta en titt på. Ikke fordi jeg har laget den, men fordi disse menneskene lever som de sier. Og det er så vakkert alt sammen... Når jeg skriver her nå, kan jeg kjenne noen av følelsene denne dagen ga meg. Lydene fra fuglene, duftene fra den frodige hagen, alle de gamle tingene, det fantastiske tunet ved sjøen og skjønne, skjønne mennesker. (Thomas og jeg er jo også litt skjønne her vi sitter og skiller oss litt ut med de blå klærne våre. Hihi.)

12 kommentarer:

 1. Har akkurat lest den ferdig, veldig koselig lesing, og fine bilder :)

  Du gjør en strålende flott jobb! :D

  SvarSlett
 2. så gøyt! gledet meg over denne artikkelen i lev landlig! klem og fin mai videre...

  SvarSlett
 3. Synes dere er skjønne alle fire jeg:) Ja det er viktig å huske alt det fine man fikk være med på - og enda viktigere å klare å identifisere de vakre stundene når man står midt i dem - mindfulnes - være i det her og nå.....øver meg og øver meg:) (Men akkurat nå maler jeg og sliter med en ekkel følelse av å ikke mestre det jeg holder på med, blir ikke helt som jeg vil - slutt på malingen og 18 km til butikken - DA er det enda et hakk mer krevende å løfte blikket, se at sola skinner og våren spruter rundt meg sjøl om det er et stykke til den idyllen vi ser på bildet ditt:))) Klem - og JA; reportasjen din er nydelig:)

  SvarSlett
 4. Har lest og skjønt kva du meinar. Nydeleg plass. No gledar eg meg til sommar. Det er så kaldt no at eg lurer på om det er tidlig i april. Syrintrea mine har knoppar, så eg håpar det vert ein og annan lilla kvast etterkvart :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner også hva du mener ;O) Jeg måtte ha på meg vinterjakka da jeg hang ut klær på snora i stad... Det er nydelig vær ute, men det er så kaldt... Brr! Men SNART må det jo skje en forandring. Jeg gleder meg til den forandringen.

   Slett
 5. Jeg satt å leste den artikkelen i gårkveld :) Kjempefin, og idylliske bilder :)

  Her skinner også sola, men varmen lar vente på seg. Men nå kjente jeg jammen at jeg begynte å glede meg veldig til sommer og sommerferie :)

  Ha en fin dag og kos deg :)
  Klem og kos Lisa :)

  SvarSlett
 6. Hei Liv..
  Gjett om jeg falt pladask for dette huset!!!
  Ni-liste repotasjen to ganger ;)
  Vakkert og gjennomført hus..
  Og når det inneholder vakre mennesker i tillegg, så blir det jo komplett..
  Ha en nydelig dag i øst..
  -ASTRI-

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Du leste den to ganger! Det er kuult!! Hihi.

   Slett
 7. Flott bilde,ja det er en fin plass.Leste om den i siste lev landlig.Det er en sjarmerende by som ligger like ved.Der har jeg jibbet i 5år.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Så koselig at du har vært på besøk i Flørenæs... En kjempe koselig plass. Tilbringer selv mye tid der ute!
  Kjenner jeg gleder meg ordentlig til å lese reoprtasjen i Lev Landlig!
  Gleder oss til sommeren her i sør.

  SvarSlett
 9. Så koselig!! Leste reportasjen, og den var helt fantastisk! Ble veldig inspirert, og du er så flink til å fange stemningen i bildene dine!!

  -Mari

  SvarSlett
 10. Så koselig:) Den repotasjen må jeg lese!:)

  SvarSlett