tirsdag 8. mai 2012

LEVENDE LYSTHUS

 Syriner - det er vel noe av det vakreste om dagen. De dufter fantastisk og det er så koselig å plukke med seg store buketter inn. (Hvis man ikke er allergisk da!) Rett borte i gata hos oss her nede i byen står det en gammel eiendom. En gang lå det et hus her og man kan se tydelige tegn etter hagen. Blandt annet flere høye syrintrær og her henter jeg stadig grener med syriner vet du. Hvite - akkurat som på bildene. Men ingen av disse jentene er meg som dere ser. I fjor på denne tiden fikk jeg nemlig med meg søstrene Aina og Tove en hel dag opp til Øvreverket på Ulefoss. Her står dette flotte syrinlysthuset utenfor kafèen og vi tok masse bilder til en reportasje om "levende lysthus".  Eller, jeg tok bilder og jentene spiste marengs/pikekyss og koste seg med te under de duftende grenene. Vi hadde en superkoselig dag i sola! Bildene er i grunn betaling nok for denne dagen, for vi hadde det så gøy og jeg kan jo bruke dem her på Livs Lyst, men det har jo blitt reportasje også som dere skjønner. Den finner du som en 4-sider i nummer 3 av Lev Landlig som er ute nå. Der gir jeg tips til hvordan du kan lage ditt eget levende lysthus eller tips til å "grave" de gamle frem. Kanskje du har et lysthus i hagen du ikke vet om?

9 kommentarer:

 1. Jeg har plantet nytt. Så om 10 år kan vi sitte sånn her også.

  SvarSlett
 2. Hei! Nydelige bilder!! Jeg skal løpe og kjøpe Lev landlig!!! Ha en superfin dag! Klem fra Anne-Marit:)

  SvarSlett
 3. Å så fiiint!
  Faktisk va det et slikt syrinlysthus her på tunet i gamledager :) Vi har bygget nytt hus på tunet hos svigerfarmor, så der leika mannen min da han va liten . Jeg har et ønske om å prøve å reskape det lysthuset!! Stelle pent med de gamle syrinene så de kan bygge seg opp og bli store igjen. Enig m du; nyyydeli med syrin!!
  Og; TAKK f utlegg av fargekoder!! Her på tunet har vi også funnet denne grønne, gamle fargen, på ei kjøkkenhylle bl.a. Og på den vesle hytta på fjellet ( 2,5 X 3,5m ). Ytterveggene e brune, og den lille gamle døra e sart grønn :) VELDI lik døra dere har. Og no har vi bygd på den vesle hytta, med et rom = dobbel lengde, hi hi :) , og ska sette inn nye vindu og dør. Og jeg har så lyst å være tro mot det gamle der oppe på fjellet :) , og tenke male veggene brune, som de er, og den nye døra grønn, med din fargekode! Gleder meg!!
  Lykke t m alle prosjektene dere har!! Dyktige dere!!
  Og takk for deling....og tankene rundt gården i Telemark....
  Marit Sunniva

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende å lese om prosjektet deres! Har du blogg? Jeg prøvde å trykke meg inn, men kom ikke frem noe... Det hadde vært så gøy å sett bilder!

   Slett
  2. Heia igjen :)
   -jeg e blogger uten blogg...dessverre....eller....veit ikke....
   Jeg e veldi gla i blogging og blogglandia :) men har ikke starta sjøl , enda....
   Men liker å ta bilder, og øve stadig på å bli bedre på foto. Så jeg knipse ofte :) !
   Og har nok et ønske om å kunne være enda mer kreativ....med bl.a foto :)

   Slett
  3. Du må gjerne sende noen bilder av hytta på min mail da ;O) Om du skulle ha lyst til det. Vil gjerne se. Høres så spennende ut med døren og sånn. Du ser!

   ;O)

   Ha en fiiiin dag!

   Slett
 4. Hei!
  For noen vakre hage bilder, og elsker selv syriner:)
  Ønsker meg et ut-hus men men ......
  Ha en fantastisk dag

  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Dette var bare nydelig! Naboen vår har et tilsvarende naturlig lysthus, og de bruker det så flittig om sommeren. Kunne gjerne tenkt meg det selv :) Syriner er nydelig også lukter de så godt :)
  Ønsker deg en god dag!!

  SvarSlett