onsdag 9. mai 2012

MATNYTTIG

 Hos Marit og Olaf ble jeg så inspirert til å lage en matnyttig hage. Jeg ser for meg at på bare føtter kan jeg tusle ut med en liten saks i hånden og klippe med meg litt "snadder og pynt" til for eksempel smørbrødene. Så fint og så godt for flere sanser enn øyet å ha dette på maten. Jeg vil så gjerne ha en slik hage på gården. Men jeg skjønner at jeg har mye å lære da, for jeg husker ikke en gang hva denne skjønne "dusken" heter. Men jeg vil så gjerne ha en hage med disse plantene som både smaker godt, er sunne og ikke minst ser vakre ut i hagen. Jeg får prøve å skaffe meg en bok om spiselige planter og så får jeg suge til meg all kunnskap jeg finner hos andre som kan. Jeg har jo litt tid på meg ;O)

Hadde det ikke vært koselig å få servert disse nybakte rundstykkene?

13 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud med anderledes pynt på ostemadderne.

  SvarSlett
 2. ...nice pictures ...!!
  Hugs Anja

  SvarSlett
 3. Blomen liknar på blå knoppurt. Kjempegod ide med matnyttig hage, eg har byrja så vidt med 2 epletre, 5 bærbusker (rips, solbær og stikkelsbær), rabarbara og nokre urter. Plommetre og bringebær og meir urter er og på ønskelista. Hadde eg vore deg hadde eg byrja med frukt og bær, det tek litt tid før du får frukt på trea.

  SvarSlett
 4. Hei Liv!
  Meinar bestemt at det er honningknoppurt :)
  Du finn den på planteguiden til Grønn glede.
  Flott blogg du har!

  Anita

  SvarSlett
 5. Hei å hå!

  Akk ja. Jeg og drømmer om egen dyrket mat i hagen. Min oldemor i Danmark hadde den herligste kjøkkenhage du kan tenke deg. Har mange mange gode minner fra den hagen. SAVNER!!!!

  Vi har muliheter til og kjøpe ekstra kvaderat til hagen her, og det har jeg VELDIG lyst til, men ho som eier stykket skal hå så mye penger for det lille jordstykke. Hmmmm..... drømme drømme.

  Ha en fin dag videre, o ja det er alltid kos å besøke bloggen din.

  Klem fra vivian

  SvarSlett
 6. Hei!
  Dette så aldeles nydelig ut også så innbydende med den blomst på i frisk farge:)
  Ha en fantastisk dag

  Klem Merete

  SvarSlett
 7. Det er en hagenellik ( tror jeg at den heter) Vi har hagen full av de, og jeg viste ikke at de var spiselige ! Det må jo prøves! Takk for tips :) Nå skal det sies at de er fantastiske mens de blomstrer, men er ikke fullt så pene når de har blomstret av, da er de et stusselig syn . Lykke til med Hagen din! Veldig fin og hyggelig blogg å besøke :) ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Toppers! De duskene var jo flotte, men hadde jeg ikke visst at de var spiselige så hadde jeg nok pent lagt de til sides.. :) Men du får lese deg opp å lage seg en liten urtehage! :)

  SvarSlett
 9. Hei! Koselig å lese fra den skjønne plassen til Marit og Olaf Røe! Heldig dere er som fikk slik en flott dag hos dem. Alltid koselig å lese dine reportasjer:-)
  Jeg har Kornblomsten i min hage. Man finner den oftest i gamle hager. Den heter også Honningknoppurt (centaurea montana). Blåfargen er alldeles nydelig! Men blomsten sprer seg som ild i tørt gress - og jeg må stadig luke den bort som ugress. Det er riktig, det en annen her nevner, at bladverket blir stygt etter blomstring. Jeg klipper den bare ned og ikke så lenge etter vises nytt friskt bladverk og man får en ny blomstring.
  Jeg har aldri kommet på at den kunne spises.... Mauren er fryktlig glad i blomsten:-) Fra gammelt av er planten kjent for sin legende virkning. Og helt opp mot vårt århundre, trodde folk at de kunne kaste brillene dersom de vasket øynene med kornblomstvann:-)
  Lykke til med hagen din! Jeg følger spent med på innleggene dine fra den skjønne gården deres.

  Ha en fin onsdag!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 10. Det så jo helt fantastisk ut, men jeg har alltid trodd at prestekrage egnet seg best i grøftekantene. Sukkertopper derimot vet jeg er veldig gode, og ifjor lagde jeg middag med dem i :-) Så i år blir det kanskje prestekrage-dessert ?

  SvarSlett
 11. Hei, HElt enig, vi må bli flinkere til å spise det vi har rundt oss:-) titt gjerne innom meg i dag med oversikt over oldemors stauder:-) Honningknoppurt er også på min liste:-) den er super som kantblomst. Fin onsdag! klem Siv:-)

  SvarSlett
 12. Jeg har bestandig ment at honningknoppurt og kornblomst er to forskjellige blomster. Honningknoppurten er mer flikete i bladene enn kornblomsten. Hvis en slår opp bilde av de ser en klart forskjellen.
  Honningknoppurt - Centaurea montana
  Kornblomst - Centaurea cyanus.

  Hilsen Karoline

  SvarSlett
 13. Hei!

  Utrolig fin blogg du har. Min mann og jeg jobber for tiden med å kjøpe et gårdsbruk, derfor spennende for oss å følge med.
  Kan anbefale deg en bok som heter "Til å spise opp" av Jekka McVicar. Nydelig bok med masse nyttige tips for å lage en spiselig hage. Utgitt i 1997 av Hilt & Hansten.

  Mvh Anette

  SvarSlett