mandag 18. juni 2012

10* GARDINSTENGER I TRE


*gardinstenger i tre*

HVA: Jeg har i grunn ikke tenkt så mye på dette før interessen spisset seg i mitt møte med Thomas. Sammen har vi to gått "dypere inn i materien" hva gamle hus og interiør angår. Det har vært en spennende reise. Det er en spennende reise. Det er jo fortsatt et hav å ta av. Og mitt i dette dypet dukket gardinstenger i tre opp. Med gamle kuler og hjemmelagde stenger fikk rommene i vårt hus den siste detaljen på plass. 

HVORFOR: Det var jo slik det hadde sett ut en gang. I de gamle rommene. I de gamle husene. Tredreiede pynte-kuler på enkle ubehandlede trestenger. Gjerne enkelt hengt opp på en spiker eller en finere smidd krok. Det er klart vi også ville ha det slik i vårt hjem! Kulene på soverommene er gamle og vi har funnet dem på loppiser og i brukthandlere. Men de nede i stuen har vi bestilt på Molo. Stengene har Thomas håndhøvlet ut av en rundstokk eller en "firkantet list". Den ujevne spikkede overflaten er nødvendig for å få det gamle uttrykket. I stedet for å vente at treverket skal gulne av seg selv med god hjelp fra tidens tann, har vi med vår utålmodighet beiset dem brune. Så hvorfor har vi valgt å lage våre egne gardinstenger? Det er utvilsomt prikken over den berømte i`en i et "gammelt" rom!

12 kommentarer:

 1. I love your pictures. Very comforting!!!

  Kind regards from Germany, Birgit

  SvarSlett
 2. Så fine :) Det gir ett veldig koselig uttrykk :)

  Har noen stående ute, men har ikke helt funnet ut hvor jeg skal starte med å sette de opp... Men vil gjerne bytte ut de mindre fine stengene vi har..

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du de stående? Kjør på! Ikke noe å lure på ;O) Hihihi

   Slett
 3. Ååå Tusen takk for supert tips!
  Hehehe..gardinstenger og jeg har i en lengre periode hatt ett litt anstrengt forhold ;-) Synes jeg aldri finner det riktige opphenget.
  Men dette var jo bare nydelig! Hjemme høvlede stenger hengt opp rett på en spiker. Herlig sjarmerende, enkelt og funksjonelt. Prikken over i'en :-D! Tusen takk!

  Ha en flott dag :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte det. Det kommer til å passe perfekt hos dere! Lykke til med det. Det er faktisk ikke så komplisert heller.

   Slett
 4. Nyydelige bilder av flotte, enkle gardinstenger! :-) Klem

  SvarSlett
 5. Enig med deg, Liv.
  Må få Einar til å spikke noen stenger til meg, var ikke nok til alle rom i farfar-huset, men de som var der er som du sier ubehandlede og ikke helt runde, akkurat som de du viser, og hengt opp med både spiker og smidde kroker :))

  Ha ei fin ny uke :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde passet perfekt i Farfarhuset!! Så sett Einar på saken ja ;0)

   Slett
 6. Fine bilder av flotte oldemor-stenger.
  Jeg bor i et gammelt hus (ca 250 år) og her er det slike hånddreide stenger med kule og med spyd.
  Artig når det gamle settes i en ny kontekst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig å bo i et så gammelt hus da! Jeg tar en titt inn på din blogg. Ble spendt nå... ;O)

   Slett