onsdag 13. juni 2012

FRUKTHAGEN

 Bak låven på gården vår, finnes en liten frukthage. Hva slags frukt vites ikke enda fordi de fine hestene som gikk her før, har forsynt seg godt av grøden og vi er ikke gode nok til å se det slik de står nå. Hihi. Så jeg er veldig spendt på å se etterhvert. Håper de gamle trøtte grenene igjen vil bære frukt. Foreløpig har vi bare latt dem stå og venter altså i spenning.

 Med spade og håndkraft har jeg planert litt ut rundt trærne og jeg har bygget opp en mur som deler de to nivåene. Det er mer enn nok steiner å ta av der oppe, men jeg må jo si at det er en kunst å lage en fin mur. Noe jeg altså ikke har lært helt enda... hihi.

Siden ikke skudd og blader har tatt helt av på de gamle trærne enda, kan vi foreløpig sitte og nyte utsikten. Senere tror jeg dette nesten vil danne et lite tun. Et lite lysthus rett og slett. Og gjennom her går den gamle veien ned til bekken. Og som med alt det andre som skal skje i fremtiden her på gården, gleder jeg meg til å se hvordan det blir.

29 kommentarer:

 1. Hei.
  Så kjekt med frukthagen.Det blir spennende å se hvor mye frukt du får.
  Koser meg enormt med bloggen din.DEN HAR SJEL.
  Lykke til med alt dere holder på med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du syns! Og kjempe koselig at du forteller meg det - at du liker deg her ;O)

   Slett
 2. Så gøy å se framgangen!!!
  Jeg mistenker at dere har noen "heste-beskjærte" epletrær, ut fra fargen på barken... og hvis jeg ikke tar feil så er det sånne epler som selges i butikkene om høsten som "friske norske"... ettersom det ikke er blomster enda er det mulig dere må vente enda et år på å se hva det faktisk er... hestene spiser de ferskeste skuddene (hvor blomstene neste år kommer)...

  Uansett... Jeg ville egentlig spørre om du er interessert i å få (helt gratis) en gammel budals gyngestol?
  Jeg har to og mangler plass i mitt Block Watne anno 1979-hus. Den ene stolen har jeg fått fra min farmor, den var hennes da hun var liten, men den andre står bare der og samler støv og kattehår...
  Forrige eier hadde den ute så jeg har pusset vekk litt misfarginger pga regn, men den er ellers et perfekt sittemøbel.
  Stolen befinner seg i Trøndelag, så den må hentes... men om du eller noen du kjenner reiser forbi, så si fra så kan den hentes...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja kanskje er det epler altså, jeg har lurt litt på det selv. Men jeg vet ikke nok og har heller bestemt meg for å bare vente å se. Hehe.

   Oi for et tilbud du gir meg!
   Jeg ville jo gjerne hatt en budalsstol til. Jeg har en enkel en, men hadde digget GYNGESTOL! Oioi... men Trøndelag.. hihi... er ikke ofte forbi på de kantene. Men send meg gjerne en mail så kan vi knottes litt nærmere i tilfelle.

   Min mail: lifehere@hotmail.com

   Slett
 3. Så spennende. Kanskje det er noen fantastisk gode epler som venter der bak låven. Vakkert er det hos dere iallefall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper egentlig det - at det er epletrær. Vet at det har vært en hel hage til med epletrær der oppe, så mulig disse også er det. Gleder meg til å se!

   Slett
 4. Tenk så fint det blir å sitte der når frukttreea står i full blomst, eller om høsten når dei er tunge av frukt....
  Fantastisk utsikt!!!

  klem ib

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa... gleder meg til alt dette...! :O)

   Slett
 5. Koselig med frukthage, håper at du klarer å berge trærne.

  Innlegget ditt bidrar til litt mimring over pulverkaffen.
  Min søte nabo hadde tidligere geiter... Ikke ofte, men av og til tok geiteflokken seg en tur innom nabon`n. Og når en kommer på besøk så skal det være servering, må vite.:-)og et jafs fra bladene til moreller, eple og pærer, med en dæsj bark var godt for en geit på besøk.

  Nedenfor husa så hadde vi en stor frukthage, fylt med gamle mosegrodde frukttrær. I et forsøk på å finne tilbake til fordums fruktbarhet... så hadde jeg kjøpt et plommetre. Stolt plantet treet, og dandert rundt. En uke etterpå fikk vi altså besøk, og en gjeng på nesten 80 geit kan faktisk gjøre mye skade når de går forbi. Plommetreet mitt ble rundbarket, og avgikk med døden kort tid etterpå:-)
  Så min karriere som fruktdyrker gikk dårlig. Håper du lykkes bedre enn meg.
  Ha en strålende dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - så bra. Vi tenker liksom at dyr og det landlige liv KUN er sjarmerende og koselig, men realiteten er nok mer. Tror jeg blir skuffet hvis jeg tror at alle de fine dyrene bare tusler rundt og spiser akkurat det vi vil at de skal spise. Det må jeg egentlig tenke på når jeg vi planlegger "hage" og "beitemark". De må jo klart skilles fra hverandre.

   Syns jeg ser når 80 geiter kommer traskende!!! Haha

   Slett
 6. Synes nesten jeg kan se for meg hestene som har kost seg her;) Ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Å - ja. Så koselig med hest. Jeg har sååå lyst å lære mer om det. Jeg har kun ridd litt for noen år siden, men jeg føler jeg mangler milevis med erfaring til å skaffe min egen hest. Men det måtte vært toppen. Det er min hemmelige drøm...

   Slett
 7. Hei, Ja frukthage er herlig. Det gir også meg super energi og kunne se egne planter gi nydelig bær og frukt og lage mye godt er morsomt. Sommerklem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kjempe lyst å bli flinkere til dette med å høste fra egen hage og så like å spise det jeg lager etterpå. Tror det er en del ting jeg må lære meg å like. Man er jo så vandt til å bare gå og kjøpe i butikken vet du....

   Slett
  2. Kooselig!! Et utrolig spennende prosjekt dere har for lang tid fremover.. :-) Ha en fin kveld! KLEM

   Slett
  3. Ja, du sier det akkurat riktig, Mia: Vi har et SPENNENDE prosjket for LANG TID FREMOVER. Hihi... og det er akkurat det det er. På mange måter ;O)

   Slett
 8. For et herlig sted dere har! Og DEN utsikten, da!!

  Nydelige og inspirerende bilder!

  Heleneklem

  SvarSlett
 9. Tenk å kunne lage egen eplemos, syltede pærer, plommesyltetøy, plommelikør, kirsebærsyltetøy, kirsebærlikør, ripslikør, ripsgelè, solbærlikør, solbærsyltetøy, og egen hjemmeprodusert saft.
  Det er sikkert rogn der oppe også, så da kan du lage rognebærgelè! :)

  Dette ble mye gitt, men det er så lett å lage, og så smaker det så utrolig godt!!!

  Jeg er så heldig å ha lært mye om dette av min mor og farmor, så dette er noe av det jeg bedriver på sensommeren! He-he!
  Det er verdt alt strevet, tro meg!

  Jeg skal etterhvert lage innlegg om det på bloggen min. Gir deg et hint da.

  Ha en flott onsdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å nå ble jeg inspirert (igjen) Gabriella!
   Vi har jo ei stor rogn stående nede ved bekken! Og jeg har også så utrolig lyst å bli flink til å lage saft og kaker osv av frukten man finner i hagen. Jeg har lyst på MASSE frukttrær/busker på gården! I fjor laget jeg ripssaft og det var jo som en liten drøm for meg. Det var såå gøy å servere den til gjestene og ikke minst drikke den selv. (Stolt husmor ;O)

   Og nå vil jeg lære så mye, mye mer...!!

   Slett
  2. Og ja, gi meg så gjerne et hint når det skjer! ;O)

   Slett
 10. Hei!
  Så herlig med frykt-have:) blir spennende å følge med hva som kommer:)
  Dette var flotte bilder:) herlig å sitte der å bare skue utover:)
  Fortsatt god kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig å sitte her og se sola gå ned. Her har vi nemlig siste bit av kveldssola også.

   Slett
 11. Hei Liv. Så kjekt å få glimt frå det gode liv på garden. Så spennande å sjå. Veit de forresten noko om historia til garden? Eg sendte deg nokre mailer med litt bilder og slikt- har du fått dei? Du trenger ikkje svare, måtte berre dele litt gleder og hadde vore kjekt å vite om dei nådde fram. Om du har fått mailane så husker du kanskje det flotte hotellet eg nemnte. Amalie med bloggen Svenngården var også i bryllupet: sjå http://svenngaarden.blogspot.no for fleire bilder. Kanskje til inspirasjon? Alt godt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Line Katrin!

   Jo, jeg har fått din mail!!
   Det tar bare litt tid med meg før jeg får svart...
   Men jeg har sett, lest og lagret bilder.
   Kommer tilbake til det!!!

   Slett
 12. Jeg har lest bloggen din en liten stund nå og som en tidligere kommentar så har den sjel:)

  Er målet deres å flytte opp dit og bo der permanent når dere er ferdig å restaurere?
  Synes huset dere har i byen også er vakkert.
  Mvh Gina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gina!

   Vi har veldig lyst å bo der oppe på den lille gården vår. Så vi har sagt at vi skal prøve!

   Slett
 13. Hei igjen Liv. Kjekt å høyre at mailen har kome fram. Ikkje stress med å svare og det er overhode ikkje nødvendig heller. Blei berre så boblande glad for å kunne dele. Bruk tida på det hjertet ditt vil og trenger:)Tjobing!

  SvarSlett