tirsdag 12. juni 2012

SÅ LANGT OG LITT TIL

Når jeg er på landlige steder som jeg har vært i helgen kan jeg ikke verne meg fra tanken på at jeg syns de er så heldige. Tenk, de har sin egen landlige plass å dra til. Når stresset pulserer opp et nivå hjemme i byen eller eksosen for den sakens skyld, så må det være nydelig å kunne dra til et stille sted. Og det er da det slår meg: Vi har jo det! Vår egen lille gård! Et stille sted å dra til! Det har nok ikke sunket helt inn i oss. Men etter turen vi har hatt i helgen så lengter vi opp til gården i lia. Til vårt sted.

Så langt...
Det har så smått begynt å skje ting der oppe. Utbygget på låven har nå fått ny bærebjelke, nye sperrer som er hogget/skåret til med øks og kniv på enden der de vil syns og papp og sløyfer holder regnet unna. Nå mangler bare lekter slik at taksteinen kan ligge støtt.

 Og takstein har vi. Masse. Hele lia her ved låven er full av gammel teglstein og enda skal vi hente mer. Gleder meg til vi får gjort dette låvetaket ferdig, da skal vi nemlig begynne på noe som jeg gleder meg veldig til.

... og litt til
 Stabburet skal få hvit blondegardin i vinduet! Det skal være et tegn på at det nå er "beboelig". I andre etasje her inne er det et nokså stort og åpent rom (høyt under taket) og det skal bli så koselig og gøy å innrede det! Vi er derfor nå på jakt etter blant annet to gamle tresenger. Å som jeg gleder meg til å teste sovekomforten i det vesle stabburet vårt. Denne damen anbefaler stabbur som "soverom" på det sterkeste. Jeg tror det kan bli supert jeg også!

30 kommentarer:

 1. Ser ut som et herlig sted:) Ja det er da en lever litt ekstra.... når en kan dra til litt lille fristed, drømmen min begynner å synke inn etter å ha fått godkjennelse på vårt hytteparadis!

  Lykke til med innredning, en morosm jobb for oss bloggere det. Kos deg, og soverom på stabburet høres ut som en plan!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Grattis med hytteparadis! Så gøy. Tenk så mye fint du har i vente da. Spennende!

   Slett
 2. Jeg forstår godt at dere ønsker dere gamle sanger til stabburet. Husk bare på at gamle senger er oftest veldig smale og ganske korte. Så hvis dere ønsker moderne sovekomfort skal dere kanskje vurdere andre løsninger. Jeg er helt sikkert på at det er mulig å få til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant.... Vi har allerede satt opp to der oppe, men jeg er ikke helt fornøyd da... Så nå er vi på jakt etter noen som ser bra ut i stabburet og som er gode å sove i. Kanskje vi er heldig å finne det? Hvis ikke må kanskje Thomas frem med sag og spiker?? ;O)

   Men det er sant at man må tenke på dette! Det gjorde jeg ikke sist jeg kjøpte gammel seng... hihihi

   Slett
 3. Å så koselig,dette blir bra Liv:)

  Mamma har stabbur,og det er så deilig og svalt å ligge
  der på sommeren:)

  Nyt uken!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig, Linda. Det tror jeg mer enn gjerne! Gleder meg så til å sove der ute. Så får campingvogna heller duge vinterstid og til gjester om de vil overnatte ;O)

   Slett
 4. Nydelige bygninger dere har :) det er en stor glede å kunne restaurere bygninger, vite at man gjør en jobb som får de til å stå i mange år til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli en sann glede å få de i stand. Det bare føles så langt unna... men alle monner drar og vi får bare glede oss over hvert fremskritt som tas der oppe!

   Slett
 5. Enig med det Åshild ovenfor skrev om smale og korte skuvsenger. Her på gården har jeg mange senger, en av dem står faktisk på kjøkkenet, full av gamle puter (og nye) Men, en av sengene ble tydeligvis"modernisert". Rett og slett skåret av på midten, og skjøtet sammen med plank. Dermed ble sengen forlenget. Fint?, Nei, ikke egentlig.... :-)

  Ja, når du sier det, så er vi som har vår egen perle på landet heldige... Men, jeg innrømmer at det er tider jeg lengter etter leilighet, med egen vaktmester...:)

  Konklusjonen blir likevel at jeg trives best med skogen som nabo og hjorten som beiter ved side av sauene og hestene.
  Så får jeg heller bruke stekipanne til hammer, når jeg ikke treffer spikeren:-)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha- du skriver det så bra Anne!
   Ja, bruk steikepanna du. Haha.

   Slett
 6. Dere er utrolig flinke! -Og jeg er sikker på dere kommer til å være et sånn sted hvor folk tenker "Åh..! De har et utrolig fint sted! De er såå heldige" Jeg tenker sånn allerede jeg, hihi;)
  Lurer på noe: Er planen å flytte til gården, eller å ha den som et sted hvor dere kan komme bort fra byens kjas og mas, feks bare i helger og ferier?
  Jeg elsker stilen din!!
  Hilsen Elisabeth:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å lese, Elisabeth! Jeg HÅÅÅÅPER at folk vil tenke "Åh!" og sette seg ned og bare nyte. Nyte stillheten, utsikten og forhåpentligvis vårt selskap. Hihi.

   Planen er å flytte til gården etterhvert. Vi tør jo ikke love noen at vi skal bo der til evig tid, for vi må jo trives med det. Men planen er å prøve!

   Slett
  2. Takk for fint svar!:) Jeg håper dere vil trives der, for det er en unik plass, det skal være sikkert og visst:)
   Og som sagt, jeg er sikker på at folk vil NYTE alt, nyte med store bokstaver;)

   Slett
 7. Åhhh, så fint det ser ut hos dere. Gleder meg til å se fortsettelsen:)

  SvarSlett
 8. Tenker det blir deilig når låvetaket er ferdig:) Skjønner godt at du gleder deg til å begynne på stabburet, gleder meg veldig til å se hvor fint det blir!
  Takk for reklame i dag:)
  Jeg har akkurat sittet i eldhuset og bladd i den nye boken fra Sprossa, som kom i posten i dag. (Takket være link på Livs Lyst)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig! Du er jo så flink til å bruke husa også du. Det vil jeg også lære å gjøre. De skal ikke bare stå til pynt. Jeg vil ha bakekjøkken i eldhuset, mat og litt ustyr og soveplass i stabburet, verksted på låven og et deilig hjem i våningshuset. Hehe.

   Gleder meg til vi ses igjen!

   Slett
 9. Eg sov av og til på buret, eller loftet, i 'ungdomen'. Nydeleg og svalt om sommaren!
  Kos dere med oppussinga:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg som sagt til vi også kan gjøre det!

   Slett
 10. Så deilig at det går fremover, får håpe på godt vær og arbeidslyst i sommer;) Har en gammel seng på vent her jeg, skal jammen få skrudd den sammen og legge den ut her: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=35383307 , for jeg har ikke plass til den. Ha en fin tirsdag!

  LilleBessa http://lillebessas.blogspot.no/

  SvarSlett
  Svar
  1. -skal sjekke skal sjekke!!!

   Slett
  2. Du, så mye fint det var her da! Dette bør flere sjekke ut!

   Slett
 11. Hei!
  Skjønner godt dere lengter opp hit:) et nydelig sted og gleder meg til å følge dere med oppussingen fremover:)
  Fortsatt god kveld

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå gleder vi oss til å komme opp igjen og være der over lenger tid. Det blir spennende!

   Slett
 12. Så nydelig blogg. Jeg likte hvordan du hadde blomstene dine i den bøtten på utsiden ! :) Og den atmosfæren, så utrolig fine bilder :)

  SvarSlett
 13. It is so much fun watching your farm take shape with your gift of style, Liv! The scenery still amazes me to no end! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
  Svar
  1. So nice to "hear"!! Thank you, Laurie

   Slett