fredag 3. august 2012

KULTURLANDSKAP


Det er både viktig og pent å holde kulturlandskapet nede. 
Man hører stadig om i media for tiden at *Norge gror igjen*. Det tar ikke mange månedene før det dukker opp nye spirende og ivrige busker og trær. De vokser og fyller igjen tidligere åpne landskap. Vi ser det her på gården også. Tidlig i våres var det "flatt og ryddig" og nå dukker det opp grønne vekster både her og der. Vi ser også spor etter tidligere beitemarker for dyr som nå rommer en hel skog. Nedenfor tunet på gården vår har vi et jorde. Det vil vi gjerne passe på og her skal ingen trær og busker få slå rot. Det har vært litt av en jobb å rydde seg dette jordet, og vi har på ingen måte tenkt å gjenta den prosessen her. Enda har vi hverken behov eller tid til å ta oss av dette, derfor har vi lånt ut jordet vårt til en lokal bonde. Og her om dagen ble gresset presset inn i høyballer. Jeg stod med kamera og lusket rundt hushjørnene mens jobbingen pågikk. Jeg var spendt på hvor mange "hårballer" vi fikk av det vesle jordet vårt. Det ble 5 stykker det! Ikke så værst det for en liten gård å være. Hehe. Og nå ligger jordet vårt så fint og flatt i landskapet igjen og er klar til en ny runde!

9 kommentarer:

 1. Vakre bilder og koselig å lese litt historie:)
  Ha en strålende helg

  Klem Merete

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt historie må vi ha med av og til! ;O)
   Ha en fiiiiin dag, Merete!

   Slett
 2. Nydelig nostalgi. Litt av en utsikt dere har også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den utsikten er faktisk nesten beroligende må jeg påstå. Å sitte der oppe og se ned på et glinsende vann i sommerlola er som å åpne en kiste med gull. Det glitrer og er så utrolig vakkert. Jeg blir mer og mer glad i den utsikten. Herlig å stå opp om morgenen og så er dette det første vi ser ;O) Godt.

   Slett
 3. Så pent hos dåkk altså :) Rundballer er det også blitt produsert ser jeg, eller traktoregg som pappa kaller dem når han er morsom, kanskje mest når vi var små det da. :D

  SvarSlett
 4. Kjekt å se graset bli til "kumatpakker", godt at dere har funnet noen som vil slå, aaalt for mange små teiger rundt om i norges land som gror igjen..
  Fortsatt riktig god sommer! :-)

  SvarSlett
 5. Nydelig!
  Ha en herlig fredagskveld!
  Klem Gitte

  SvarSlett
 6. Viktig å ta vare på kulturlandskapet ja :)

  Dette er jo baksiden av det moderne landbruket. Utmarka brukes ikke så mye lenger, så det gror igjen.

  Nydelig utsikt, og veldig koselig stabbur :)

  SvarSlett
 7. Visst er det viktig at jordene ikke gror igjen! Om man ikke får noen til å slå for å bruke gresset som fôr, kan man i det minste slå det med beitepusser et par ganger i løpet av sommeren. Or og osp kommer så fort....
  Fint dere har sansen for å holde gården og jordet åpent og fint - Liv

  SvarSlett