onsdag 25. september 2013

LEKER I TRE

Nå har vi jammen gått til anskaffelse av vår aller første lekebil. Mer eller mindre tilfeldig da vi kom over denne fristelsen på Dyrsku`n i nå høst. Så med en gang for meg et lite barn med koselige nostalgiske klær dra denne etter seg i en snor på en gresskledd bakke. Og så måtte jeg le; kanskje blir ikke verden akkurat sånn? Kanskje blir det ikke interessant med lekebil i det hele tatt? Men det er fint det og, vi kan beholde bilen vi. Den er jo superskjønn! Til og med midt i stuen ;O)

Jeg må jo innrømme at jeg med skrekkblandet fryd tenker på alle de fargerike plastikklekene som kan være på vei inn i hjemmet vårt nå. Jeg er jo ikke akkurat fan... Og de er jo ikke akkurat estetiske... Skal jeg kjøpe inn noe selv, vil jeg helt klart foretrekke treleker. (Men jeg er også realistisk forberedt på at det ikke bare er meg som bestemmer fremover... hihi.) Denne treleken har i alle fall en rekke fordeler:

Den er solid.
Den er superfin.
Den er i ubehandlet tre. 
Ingen maling å evt. få i munn.
Med tidens tann blir den finere og finere i treverket.
Den er selvrensende!

18 kommentarer:

 1. Den blir jättefin att leka med! Härligt med naturmaterial.
  Kram Eva, Tinibelli

  SvarSlett
 2. Den var flott, både til pynt og til å leke med. Jeg er heller ikke fan av plastleker men med fire barn har jeg måttet inngå endel kompromiss. Lego har vært og er fortsatt den store greia her i huset. Fordelen med lego iforhold til mange andre plastleker er at den er nesten umulig å ødelegge og kan brukes i generasjoner. Dessuten kan den gjemmes bort i en kasse når den ikke er i bruk ;-). Tre er likevel å foretrekke på alle måter. Kan ikke fordra bruk og kast mentalitet og leker som går istykker fort, kjøper mindre og solide ting. Veien blir til mens man går som de sier. Dere har så mange fine verdier å tilby den lille, en heldig liten gutt/jente :-). Pam

  SvarSlett
 3. Bilen er veldig fin, og vil nok sikkert falle i smak - en stund - før plastlekene tar overhånd ;-) Når den tid kommer finner du nok noen fine oppbevaringsløsninger slik at plasten ikke dominerer stua, også er det faktisk bare en liten periode før plastlekene må vike for andre aktiviteter. Og når ungen sitter med fjernkontrollen i hånda savner man nesten plastlekene! He, he.. men helt enig i at de er sjarmløse og som regel av fryktelig dårlig kvalitet. Ha en finfin dag, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 4. Vi har samme Tandberg radio. :)

  SvarSlett
 5. En flott lekebil. Finnes jo så mange fine tre- og stoffleker,
  Så kanskje slekt og venner kan påvirkes til å kjøpe det i gaver.
  Men noen plastleker blir det nok ja. Går nok bra det også.
  Ha en herlig høstdag :)

  SvarSlett
 6. Hahaha, eg ser tanken med plastikkleken mitt oppi heile nostalgien :D

  SvarSlett
 7. Hahaha, eg ser tanken med plastikkleken mitt oppi heile nostalgien :D

  SvarSlett
 8. Hehe - bilen er fin den - men barn har en tendens til å tiltrekkes skarpe farger. Tror nok du kommer til å inngå endel kompromisser fremover - og som en annen sa her i kommentarfeltet - tilslutt så savner man til og med plastlekene - litt vanskelig å tro kanskje men....

  Ungene mine har hatt noe sånne "kvalitetsleker" i tre - et tips er å være litt obs på om alle smådeler sitter like godt fast - det er det ikke alltid de gjør - og alle leker skal jo smakes på må vite :-)

  Lykke til med alt det spennende som står fremfor deg!
  Lykke til med fremtiden!

  SvarSlett
 9. Hehe - bilen er fin den - men barn har en tendens til å tiltrekkes skarpe farger. Tror nok du kommer til å inngå endel kompromisser fremover - og som en annen sa her i kommentarfeltet - tilslutt så savner man til og med plastlekene - litt vanskelig å tro kanskje men....

  Ungene mine har hatt noe sånne "kvalitetsleker" i tre - et tips er å være litt obs på om alle smådeler sitter like godt fast - det er det ikke alltid de gjør - og alle leker skal jo smakes på må vite :-)

  Lykke til med alt det spennende som står fremfor deg!
  Lykke til med fremtiden!

  SvarSlett
 10. Du kommer nok til å gå på endel kompromisser fremover :-). Jeg synes bilen var kjempefin, men barn har en tendens til å tiltrekkes sterke farger.

  Vær litt obs på at ikke alle kvalitetslekene i tre er beregnet på at små barn skal leke med dem - ikke alltid sitter alle deler like godt fast.

  Lykke til med alt det spennende som står foran deg!

  SvarSlett
 11. Den bilen var utrolig fin! Nei, det er ikke godt å vite hva den nye verdensborgeren vil like........... Det er noe av alt det spennende som ligger foran dere......... Hilsen Signe.

  SvarSlett
 12. så nydelig :) ja, skulle gjerne hatt mer treleker i huset, men barbie kommer ikke i tre.. :P

  SvarSlett
 13. Så roligt att titta in här igen, det är länge sedan sist, med fyra barn och en bebis i huset så har min datatid minskat rejält! Så mycket ni har fixat med huset och du bjuder alltid på så vackra, vackra bilder. Roligast av allt är förstås att läsa den fantastiska nyheten att ni skall få en bebis, hurraaa så skoj! Spännande tider väntar, lycka till med slutspurten! Kram!

  SvarSlett
 14. Den er flott! Fant akkurat en i skapet, den hadde vi glemt ut etter at den ble kjøpt på ei håndverksmesse, nå skal den settes på hylla! Ha en fortsatt fin, fin uke hos deg!

  SvarSlett
 15. Det er plads til mange legoklodser på den fine bil..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlett
 16. Det finnes veldig mange og fine leker i tre - jeg tenker på BRIO sine. De er i glade farger og går aldri av moten, varer hele livet. Brio-lekene til guttene mine er like fine og nå er det barna til guttene mine som bruker dem. Klosser, rangler, biler. :-)
  Kos deg masse med lykkeliten! Hun er heldig som får deg til mor :-)
  vennlig hilsen mor til 3 og farmor til 4

  SvarSlett
 17. Heihei :)

  Gratulerer så mye med babyen! Så mange fine babyklær du har, nydelige.

  Vet du, ingen barn trenger plastleker. Jeg er ikke tilhenger av masseproduserte leker i plast, de fleste av dem blir ødelagt fort og barna får ikke brukt fantasien son på samme måte når de leker med dem. Mulig gutten din kommer til å bli fristet av noe plast greier når han blir eldre og skal kjøpe seg noe på leketøysbutikken, men før den tid så er det ikke nødvendig! Lego er forresten kjekt da, når han blir eldre. Jeg har tre barn og noen plastleker, men ingen av dem har vært særlig i bruk noen gang. Eller gutten på to år leker en del med småbilene sine (i metall eller plast eller hva nå enn de er,) i tillegg leker han med trebiler, brio tog, stableleker i tre, klosser og andre treleker. Men babyleker i plast har vært lite i bruk, når de er små bryr de seg jo uansett mest om ting vi bruker som kjøkkenredskaper. Jentene på 4 og 7 år leker med dukker og dukkevogner, dukkene deres er i plast da, selv de gammeldagse nostaliske typene er det. Men det finnest også flotte stoffdukker, slike steinerskole dukker. Barbien jentene har arvet ligger i en kasse og blir ikke brukt. Dukkehuset med små dukkehusdukker er mer populært enn barbie. Ellers leker de mest rollelek med ting de finner i huset og de elsker å tegne, male og perle.

  Sjekk eventyrbarna.no

  SvarSlett