mandag 7. oktober 2013

NYKVERNET OG VARMT

 Det er ekstra stas å bake med gode råvarer. I høst kjøpte vi nykvernet mel på ei artig lita mølle som stod på Dyrsku`n (høstmarked i Seljord). Den lille papirposen inneholdt så ferskt mel at det var varmt. Tenk det, varmt mel! Og i en skjønn papirpose. Skulle nesten ha spart på den, men det er jo dumt å skusle bort gode produkter. 

Så da ble det en liten bakedag. De gamle keramikkbakebollene er fantastiske å bake i. De rommer mye, er stødige og de holder på varmen. Jeg har flere slike. Ikke at jeg baker overstadig mye, men i mine øyne er de så utrolig vakre. 

Huset fylles med duften av ferske rundstykker og jeg føler meg et skritt nærmere en god husmor. Hihi. Ikke minst er det så godt med ferske bakevarer når man til tider er litt matlei. 

8 kommentarer:

  1. Bom dia!! Faz tempo que venho aqui te visitar, AMO seu blog e tudo o que posta por aqui. Linda receita e aroma. Beijo grande!
    Se quiser venha me conhecer, ficarei feliz!
    Caxias do Sul - BRASIL

    SvarSlett
  2. Åh, så lekkert!! Så herlig med en pose varmt mel...visste vel egentlig ikke at melet varmes opp i det hele tatt jeg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var nok bare fordi melet hadde gått igjennom denne maskinen.

      Slett
  3. Så koselig å faktisk bake i de gamle bollene. Hos meg står de for øyeblikket til pynt.
    Koselig med melet i papirposen.
    Go ukestart til deg, gubben og nurket :)

    SvarSlett
  4. Vakre brune bakeboller :) Vet du hvilken produsent? Kjøpt, loppis eller arvegods? :)

    Ingunn i Oslo

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har enten arvet mine eller kjøpt dem brukt. Kommer faktisk stadig over slike i bruktbutikker og loppis. Merket har jeg aldri tenkt på, men ser i denne annonsen at bakebollen er fra Stavanger. Jeg aner ikke hva mine er. Tror ikke de er så merket...

      Når jeg søkte "bakebolle brun" på google nå, kom bla denne annonsne opp:

      http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=43662100

      Slett
  5. Har du oppskrift ?! :) bollene dine var kjempe gode, så tar gjerne i mot på rundstykker også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne deigen var litt improvisert, men skal se om jeg kan legge ut en generell oppskrift snart!

      Slett