mandag 21. oktober 2013

PUDDERET KOM

Joda, pudderet kom det!

Jeg likte dette bildet så godt. Fra den lille gården vår. Det uferdige våningshuset. Et midlertidig spikertelt. En tømmerlåve. En viktig ;O) mann i sentrum av det hele. Alle bygningene danner et tun. Tenk når tunet står mer ferdig. Da blir det en bygning her og en bygning der. Forhåpentligvis både intimt og koselig. Et skikkelig tun rett og slett.

Og som dere ser, snøen kom den. Den dalte ned da vi våknet opp til en deilig og stille søndag morgen. Så godt det var å komme seg opp til gården igjen. En liten snartur. En overnatting jeg hadde sett frem til. Den gikk smertefritt med tanke på at det ikke er lenge til det vil dukke opp en baby her. Det gikk som en drøm.

Våningshuset står stødig og tett nå. Så utrolig deilig. Denne vinteren vil ingen takplater falle av huset i evt. potensielle stormer. Det tette teglsteintaket vil passe på det lille huset vårt frem til sommeren. Da kan vi ta på arbeidshanskene igjen. I vinter får vi heller kose oss med baby og legge planer for videre arbeid her oppe. Det er en tid for alt...

Visst er det vakkert når den første puddersnøen faller. Blander seg med fargene på løvet. Ut til dette vakre bare måtte jeg nå. Det har blitt så mange dager inne med forberedelser av ymse slag. Det var så godt å ta på seg en tykk jakke. Nyte stillheten. Den friske luften. Prate med koselige mennesker som kom oppom! Grille i høstmørket nede ved bekken. Komme inn i en varm campingvogn. Tenne levende lys og kjenne kalde kinn bli røde og varme. 

Ah - dette var noe jeg hadde stor glede av denne gangen!

25 kommentarer:

 1. For et deilig sted! Lengter hjem til Telemark!

  Når har du termin? Jeg venter ei jente 21. Januar !

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i starten av november.... Ikke lenge til altså. Spennende!

   Slett
 2. Må berre sei at eg elskar dei verdiane du formidlar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig skrevet! Tusen takk. Det gleder meg å lese.

   Slett
 3. Så koselig et tun! Gleder meg til å følge med på alt som skal komme til å skje, både med baby og gården! Kos deg med magen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Jeg koser meg med magen, men må også si at det blir moro å få ut lille snart. Men kanskje kommer jeg til å savne denne bolla etterpå igjen?? hehe

   Slett
 4. så koselig tun! Og herlig med den første puddersnøen :) odt dere fikk tatt en tur før bebisen kom da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var skikkelig koselig! Tror vi trengte den turen. Godt å se at alt var bra på gården og kjenne at vi koser oss så der. Ordentlig godt!

   Slett
 5. Fikk nesten litt julestemning ♥
  Koselig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lurer på om jeg også fikk litt av det altså. Kjenner jeg begynner å glede meg og har lyst å pynte i huset og sånn. Jeg har jo holdt på med julereportasjer en god stund nå også ;O) Så jeg er klar jeg altså!

   Slett
 6. Oh how I love the last pic, it is so beautiful! It's like a heart-shaped mountain behind the forest... I love the changing seasons.

  Have a nice week!

  SvarSlett
 7. Tenkt så heldige dere er, å kunne reise til denne plassen. Masse jobb så klart, men så er det jo dere som planlegger og gjør jobben. Jeg kan nok bare drømme om en slik plass.
  Og tenk også på de små føttene som igjen skal springe over tunet. Herlig å følge med deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det startet med en drøm for oss også ;O)
   En vet aldri her i livet. Men drømmer endres jo også. Så kanskje det er noe annet som er viktigere for deg? Det er spennende uansett!

   Slett
 8. Så nydelig helg du har hatt, her skal dere nok få mye glede! Ha en fantastisk uke hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi håper det! Det gir i alle fall mye glede og ro å være der oppe nå. Så får vi ta en dag av gangen og se hva livet og prosjektet bringer med seg.

   Slett
 9. Ah! Så stemningsfullt og vakkert! Veldig gøy å følge det nostalgiske husprosjektet deres, Liv!


  Ha en fin, ny uke!
  KLEM
  anette

  Har vært forferdelig dårlig til å legge igjen et lite spor (selv om jeg ofte er innom) - så nå var det jammen på tide !! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei Anette.
   Koselig å "høre" fra deg. Jeg er ikke noe bedre desverre ... til å besøke og legge igjen spor.
   Skulle ønske jeg hadde mer tid til nettopp det. Det er jo så mye fint å se rundt forbi!

   Slett
 10. I always look forward to seeing photos of your beautiful farm, Liv. I can't believe that you've had snow already up there! But it IS so gorgeous against the colorful autumn trees. Congrats on your soon-to-be little one!!! :)

  xoxo laurie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Laurie!
   So nice to hear from you. You have followed me from the "beginning" with this blog and so much has happend since that. It means much to hear from you again! I hope you realy are doing well!!

   Slett
 11. Nydelige bilder! De utstråler sånn fredelig stemning. Når den første snøen legger seg, er det som om naturen trekker teppet over seg og går til ro for natten. Jeg var ute i hagen i helgen og gjorde den klar for vinteren. Da jeg var ferdig, tenkte jeg "sov godt, kjære hage. Vi ses til våren!" Ekstra deilig må det være for dere å vite at huset er klart for å ta i mot alt som måtte komme av vær og vind. Kjempebra jobb!
  Og tenk at det bare er noen dager til babyen kommer! Masse lykke til!!! Klem fra Marie C.

  SvarSlett
 12. Så vakkert Liv, kjenner jeg sitter og smiler her jeg sitter med morrakaffen. Du har så mange fine verdier og tanker, den lille er heldig som skal vokse opp hos dere og vil få med seg et veldig fint perspektiv på livet. Takk for nydelige bilder du deler og ha en flott dag, Pam

  SvarSlett
 13. Det er en fryd å følge bloggen din:) å du er så lik meg på mange måter;) ønsker deg lykke til med alt fremover..

  SvarSlett
 14. Ja det er en tid for alt - for planer og drømmer og å leve dem ut.... Du formidler din glede over gården deres og livet der slik at det varmer helt inn i hjertet:) Det lille novemberbarnet deres vil helt sikkert gjøre drømmene om gården enda mer verdifulle...varme ønsker for de nærmeste ukene:)

  SvarSlett