fredag 20. desember 2013

adventsstake 2

Adventsstake 2 ja - det er nesten litt sent å komme med den nå. Bare et lys igjen å tenne jo! Men den kan jo være til inspirasjon likevel. 

Igjen kan man se at naturmaterialer er viktig for meg. Mose, tre, naturhyssing... En av de amerikanske Livs Lyst-leserne nevnte her om dagen at det var mer "glitter og stas" enn "røft og naturlig" julepynt å få tak i "over there". Mer enn det vet ikke jeg, men det er i alle fall ikke vanskelig å få tak i de røffe materialene her i Norge. Og jeg skjønner mer og mer at det er de jeg liker best. Det er altså ikke så mye av julepynten her i huset som skinner (utenom lysene da). Det går i det røffe, matte, grove, naturlige...

Adventsstaken i år er sterkt inspirert av lonelyfarm85 på instagram. Hun hadde også brukt et gammelt vaskefat i porselen til fire hvite kubbelys. Så henter man litt inspirasjon hefra og litt derfra og skaper sitt eget uttrykk. Jeg har stappet fatet full av grønn mose. Rundt lysene henger det never-stjerner jeg hadde liggende i julekassen min. Naturhyssingen kommer vi jo aldri unna og tallene 1-2-3-4 er i tre. 

Jeg har forresten litt for mange slike tall. Noen i tre, noen i porselen, metall... Jeg syns de er så skjønne, men får jo ikke bruk for alle samtidig. Så da bytter jeg på fra år til år og etter som hva som passer best til adventsstakene. Og noen år må jeg altså lage flere adventsstaker for å bruke de koselige tallene. Det blir alt for lenge å vente et helt år til... Hihi. (Stake 1 kan du forresten ser HER.)


*Vil du se mer juleinspirasjon her på Livs Lyst?
Trykk LIVS STIL og CHRISTMAS oppe i menylinjen ;O)

8 kommentarer:

 1. Men visst är det vackrast med naturmaterial! Kan tänka mig att det är stor skillnad mot "over there", man får lätt uppfattningen att plastgranar, färgade ljus och bling-bling är det vanligaste i USA. Jag föredrar också det mer finstämda, naturliga. Det känns mer som min barndoms jular då. Hos bestemor och bestefar i Halden var det julpynt från 40-talet, svibler, kransekake och risengrøt med mandel. Mys!
  Ha en fin dag!
  Kram!

  SvarSlett
 2. Så koselig adventsstake- man må jo bare elske tall (og bokstaver) i alle slags størrelser. Det går fint an å ha mer enn én vel..? ;-) god jul!

  SvarSlett
 3. Hei Liv
  Det ser greit ut.Også meg liker naturmaterialer best. Til meg, jeg har kongler på alle steder.
  Ha en veldig fin dag!
  Marina

  SvarSlett
 4. Kjempe koselig adventsstake:)
  Ønsker deg og dine en
  RIKTIG GOD JUL:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 5. Hello Liv,

  I agree that Christmas decorations in the United States tend to be fancier in many cases. However, I love the simple, country look, and I so wish that such decorations were easily found here. I would love to have some numbers to make the Advent candle arrangement and the felt hearts would delight me every so much. I have more than one Christmas tree here at home and one is decorated to reflect my Scandinavian heritage. It is probably my favorite, though one other tree has gorgeous Swarovsky crystal ornaments, given to us by my best friend. Maybe some year we will be fortunate enough to travel to Norway in November or early December, so I can buy some of the things that delight me so. Thank you for the beautiful, inspiring posts you have been sending. I can dream . . .

  Linda

  SvarSlett
 6. Husk at alle 1-tallene kan brukes neste år på en spesiell bursdag, og 2-tallene året etter...

  SvarSlett
 7. husk at du kan bruke alle 1-tallene om mindre enn et år på en spesiell bursdag, og 2-tallene året etter...

  SvarSlett