torsdag 19. desember 2013

fortsatt meg selv

Jeg var spendt før Lille kom hvordan det ville være å bli mor. Ville jeg miste interessen for alt jeg har brukt så mye tid på tidligere? Ville interiør og pynt bli overflødig? Ville landlivet måtte leve sitt eget liv nå som jeg hadde andre ting å gjøre her i byen? Og ikke minst: ville jeg ha lyst og overskudd til Livs Lyst?

"Du er fortsatt deg selv etter en fødsel" sa en person til meg og det skulle vise seg å være sanne ord i mitt tilfelle. Etter bare noen uker begynte det å klø litt i "taste-fingrene". Kanskje jeg kunne få til et lite innlegg på Livs Lyst?? En liten avspredelse. En måte å lufte hodet sitt litt på. Som dere faste lesere vet, hindret jeg meg ikke selv i å gjøre nettopp det og det har vært veldig koselig å ha knottet litt med dere i denne tiden. Jeg har hverken mistet meg selv eller min interesse, saken er bare det at nå er det noe som er så mye viktigere i mitt liv, så alt tar bare så mye lenger tid. Det er en annen liten "knott" som hele tiden får førsteprioritet. Fordi han trenger det og fordi hele mitt hjerte ønsker det. Så gjør jeg heller "mine" ting som å støvsuge og pynte til jul når Lille sover eller ligger å koser seg i vogga med barnesanger strømmende ut av høytalerne. Da får jeg i alle fall gjort litt mellom hver gang jeg går bort til vogga for å putte i smokken, trøste litt eller bare beundre det skjønne lille mennesket. Ja, jeg får gjort litt av "mine ting" og jeg får nok bedre trening på å få til mer etterhvert. Dessuten har det vært et hyggelig gjensyn med barnesangene jeg en gang hørte på. Plutselig har de blitt viktige igjen også. Men dere ser jeg har fått hengt opp stjernene i vinduene? Ikke værst bare det. Hihi. Det har blitt en ny verden, men det er godt å kjenne at jeg fortsatt er meg...!

6 kommentarer:

 1. Det er perioder hvor man føler man mister seg selv litt, særlig med en liten en som hadde vondt, aldri sov og skrek hele tiden, men det kommer tilbake. Man er der hele tiden, under alt sammen. Så koselig med gamle barnesanger, sånne ting får plutselig ny betydning og blir viktige igjen. Ønsker dere en nydelig julehøytid og et riktig godt nytt år. Pam

  SvarSlett
 2. Ungene snur verden på hodet, det er sant. Men jeg opplevde vel heller ikke at jeg mistet meg selv. Utfordringen var vel å få tid. Husker pappa'n min sa til meg en gang da minstemann med kolikk var to måneder og jeg skulle ha gjort det samme til jul som ellers: "Er det så nøye da? Husk at det er bare nå han er liten, og tida går så fort." Så, hvis det er litt spesielt i år, blir det helt annerledes neste år. Og åra etter det. Ser at du koser deg med babyen din. Det er det viktigste nå. Klem og god jul.

  SvarSlett
 3. Så herlig, Liv! Høres ut som du koser deg! Vel, de vokser så fort, tenker nå tilbake på den tiden da alt var bare kos, nå er de to ville på nettopp fyllte 5! Ha en fortsatt fin torsdag hos deg! Klem

  SvarSlett
 4. Du mister ikke deg selv, livet får bare en enda dypere mening. Herlig å se deg foran vogga.
  Ha en fin torsdag.

  SvarSlett
 5. Fine ord <3 Veldig mange som mister seg selv, alt bare dreier
  som om barn og familieliv... syns det er litt kjedelig å være sammen
  med sånne mennesker som bare snakker om barna sine...
  Viktig å prøve å få litt egentid innimellom selvom barna er de
  viktigste vi har.
  Veeeldig glad for at du fortsetter med ditt hvertfall:):)

  Klem Lise

  SvarSlett
 6. Liv,
  I so enjoyed seeing this photo! The baby's cradle is beautiful. As others have said, the time with your baby goes by so quickly and he will grow up before your eyes. My adult son was two months old at his first Christmas, and he still has one of the gifts that was in his first Christmas stocking. Enjoy this very special Advent and Christmas and have a wonderful New Year filled with happy memories.

  Linda

  SvarSlett