mandag 20. januar 2014

countrysidetips 3: metall

Alle foto: Liv Sandvik Jakobsen. Alle motiv denne gang er fra kjøkkenet i Den stille viken
TIPS FOR LANDLIGE KJØKKEN del tre
Metallgjenstander skaper et landlig og tradisjonelt preg.

Brødboksen i metall er et kjempe fint innslag på kjøkkenbenken. Den er romslig og har luftehull slik at brødet holder seg godt. Denne er gammel, men Ib Laursen selger nøyaktige og fine kopier! Så er man altså ikke her tilfeldig avhengi av å lete frem en skatt på et loppemarked. 

Gamle metallbokser er fine og dekorative. En knallrød boks er detaljen som står i stil til både linhåndklærne med monogram og sommerens knallrøde jordbær. Koselig å servere en deilig dessert og sette sukker-boksen på bordet. Så klart vasket ren og fyllt til randen med det rette innhold! 

50-tallets vidunder av en vekt! Jeg digger denne vekten og har en grønn en selv. Den er alltid med på mine bakestunder. Den måler jo så riktig som bare det. Dessuten trenger jeg ikke gjemme den bort i et skap etter at jobben er gjort, den kan stolt få stå på hylla. Både denne hvite og den grønne hjemme hos oss har jeg kjøpt brukt. Og jeg mener - som dere skjønner - at den er med på det landlige laget i kjøkkenrommet.

5 kommentarer:

 1. Så flott inspirasjon.
  Jeg har fått meg brødboks i metall, som i julen har vært brukt til å gjemme julekakene for julekakesultne barn og mann. Også drømmer jeg om en gammel kjøkkenvekt i metall, gjerne en av de du har på bildet eller en slik som min mormor hadde på kjøkkenet sitt da jeg var liten - den var helt manuell, dvs man måtte skubbe på måleenhetene for å få nøyaktig vekt.

  SvarSlett
 2. Nydelig!! Elsker den stilen ♥
  Fin uke til deg og dine :)
  klem Tove

  SvarSlett
 3. Jeg har en emaljert brødboks fra 1957, og den har vært i daglig bruk hele tiden. Først hos mine foreldre og i minst 20 år hos oss.

  SvarSlett
 4. Charming post, Liv,
  You have given me more inspiration.
  Linda

  SvarSlett
 5. Dear Liv,
  what a wonderful series of blog posts! I LOVE country kitchens. Your pictures are truly beautiful. Looking forward to more of these :-)

  Have a nice week.

  Best regards, Anita

  SvarSlett