tirsdag 21. januar 2014

countrysidetips 4: dufter med tilbehør

Alle foto: Liv Sandvik Jakobsen. Motiv fra en tidligere reportasje i et lånt kjøkken
TIPS FOR LANDLIGE KJØKKEN del fire
Et landlig kjøkken trenger gode dufter... og litt tilbehør.

Så klart hører bakst og spiselige ting hjemme på et kjøkken. Så klart for det er rommet vi lager oss mat i og hva er vel bedre enn når duften av nybakt kommer fra dette rommet og fyller hele huset? Jeg får i alle fall minner fra en god barndom. Jeg kom hjem fra skolen og jeg skjønte allerede ute i gårdstunet at det vanket ferske boller rett på innsiden! 

Men baksteutstyret har så klart også noe å si. Syns jeg. Gammel redskap i tre og stål grenser til vakkert. Vakre hjelpemidler. Og håndklærne du legger over nybaksten. Jeg syns det er litt ekstra stas om de er i lin. Denne i blått og hvitt er fra Himla. 
(Ps! Ser dere brødboksen? Det er en ny en. Kopi av den gamle fra 50-tallet.)

motiv fra vinduskarmen i vårt kjøkken

I en fil-de-fer-kurv ligger alltid eggene oppbevart her i huset. Kjedelig å ha dem liggende i kartongen i kjøleskapet. De tåler jo romtemperatur og er superfin kjøkkendekor. "Hvordan holder du orden på utløpsdato da?" undrer noen kanskje. Da gjelder det bare å bake og steke jevnt da vet dere ;O) Jeg kan kun huske èn gang at et egg var dårlig. Det har ligget mange egg i kurven siden det...

motiv fra spisekroken i vårt kjøkken
En annen koselig stemningsskaper på kjøkkenet er blomstene sesongene har å by på. Det kan være alt fra en liten grøftekantblomst i et egg-glass til en stor og frodig bukett kjøpt i butikken. Jeg for min del liker best det enkle. "Simple kitchen living" kunne vi ha kaldt om vi måtte navngi det på engelsk ;O) En enkel og sjarmerende gammel form i porselen har fått være tilholdssted for en gjeng småløker. I ring står de og det er all bordpryden det gamle lefsebordet til Bestemor har - i tillegg til 50-talls duken da. Som jeg også er svak for. 50-talls dukene. De finnes i mange herlige pastellfarger og man finner dem  på loppemarkeder og i bruktbutikker. Er det vanskelig å finne originale, har Nyblom Kollén skjønne duker med sterk inspirasjon fra de gamle. 

motiv fra benken i vårt kjøkken
Den gamle muggen passer perfekt til buketten med avskårne hyacinter. Jeg har ikke mange ordentlige blomstervaser, men bruker det jeg har. Og står blomstene på kjøkkenet, er det koselig å plante dem rett i noe som hører dette rommet til. Muggen er et loppisfunn og jeg tror ikke det skulle være vanskelig å få tak i lignende brukt.

9 kommentarer:

 1. Kjempefin temaserie! Masse inspirerende og flotte bilder :-) Mvh Kathrin Wråli

  SvarSlett
 2. God morgon!
  Ser riktigt gott ut!
  Och så fina bilder du bjuder på.
  Härligt mez att baka och en ljuvlig doft sprider sig i huset.
  Ha en fin fin dag ! Och likaså vecka !
  Kram.kram

  SvarSlett
 3. Hei hei :-)
  Dette var en flott serie med tips!!
  Tusen takk for kjempe fin inspirasjon til det landlige kjøkkenet!!! Disse innleggene kommer jeg til å titte tilbake på mange ganger! Her lærer jeg virkelig mye om stilen jeg liker så godt! Gleder meg til hvert nye innlegg! Håper du vil fortsette å lage inspirasjons tips til andre rom i huset også, for dette var toppers!!

  Ha en fin dag!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 4. Hei Liv!
  Kjempe koselig bilder fra deg igjen : )
  Finner så mye inspirasjon hos deg - og mange gode tips!
  Takk for at du fortsatt blogger : )
  Er fast leser av Lev Landlig, og det er alltid fint å se/lese dine artikler fordi du skriver så bra!
  God tirsdag til deg!

  Monica

  SvarSlett
 5. Veldig fint med buketten i den gamle mugga, jeg bruker også ofte mugger som vaser. :) Flotte bilder fra kjøkkenet, og bakverket så absolutt fristende ut. :)

  SvarSlett
 6. More inspiring and charming photos, Liv. Makes me want to search for some older things for our kitchen - we have some things, but not like what you have shown in your posts. Keep sending me such inspiration, Liv.
  Have a good day,
  Linda

  SvarSlett
 7. Du tar verkligen helt underbara bilder! Måste titta på dem flera gånger för att riktigt kunna ta in allt det vackra. En stor inspirationskälla <3 Kram!
  // Ninateet

  SvarSlett
 8. Nydelig, inspirerende og vakkert:)
  Tusen takk, Liv:)

  SvarSlett
 9. Så mange fine motiv fra kjøkkenet deres! Veldig inspirerende :) Ikke så dumt det med eggene, man har jo lett for å tro at de absolutt MÅ ligge i kjøleskapet, men slike egg dere har er jo så dekorative.

  *Hilde*

  SvarSlett