lørdag 11. januar 2014

når jeg baker må jeg...

Jeg er ingen racer på å bake, men for dere som har fulgt tett på Livs Lyst en stund, vet dere at jeg i alle fall øver. Og noen ganger er det jo rett ut gøy. Jeg kan altså herved fortelle at øvelsene har hjulpet! Jeg skal langt i fra påstå at "øvelsen har gjort mester". Nei, ikke det, men jeg syns det er gøyere nå og det må da telle? Ingenting er jo som duften av nybakt i huset. Det er jo nesten motivasjonsfaktor nok. 

Men det er et par ting jeg må ha på stell når jeg baker.
 Det må nemlig være koselig
(Ordet jeg kanskje bruker mest... hihi.)

Jeg må bake i gamle fine keramikkboller. 
Sleivene må være i tre.
Så finner jeg frem et koselig kjøkkenhåndkle i lin som kan dekke når deigen hever.
Når jeg baker ut bruker jeg melet som ligger i en gammel "melkasse" i porselen med trelokk.
Jeg tenner gjerne et lys og har så klart på meg et koselig (igjen!) forkle.

Jaja, kanskje ikke alle som syns akkurat dette ustyret er hverken koselig eller praktisk, men der er vi altså forskjellige. Jeg må ha det litt "gammeldags". Gamle kvalitetsmaterialer som keramikk og tre. Da kan jeg kose meg med baksten skjønner dere. Og med et hyggelig radioprogram gående også da, så blir det riktig så greit. 

Jaja, vi har nok våre rutiner. Dette har i alle fall motivert meg.

16 kommentarer:

 1. There is a good bread in my kitchen this morning!
  Isabella

  SvarSlett
 2. Herlig! Nå ble jeg glad, for nå er jeg ikke alene. Jeg elsker å være på kjøkkenet og kose meg. Jeg ser ikke på tv men er helt avhengig av radio. Tro meg, det er mange ganger som jeg skrur opp volumet og danser mens jeg holder på, så litt trim blir det og! Takk for det du deler med oss. Ha en strålende helg.

  SvarSlett
 3. Ha,ha,ha ja jeg må le litt for meg selv her Liv...for det er akkurat slik jeg må ha det også...:) Jeg som bare trodde det var meg....:) Fin lørdag fine Liv :)
  Klem Vibeke

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er så hyggelig når noen knekker "bake-koden."

  Jeg er nok mer på det praktiske og bruker stålboller til gjærdeig. Da kan jeg smelte margarin og varme opp væsken rett i bollen, og sparer oppvask. Jeg synes det er greit at bollene har høye kanter for da er det lettere å elte. Vi er helt enige om at tresleiv er viktig. Helt nederst i dette innlegget ser du bildet av den jeg bruker: http://www.bestemorshage.blogspot.no/2013/10/vispe-rre-elte.html Størrelsen på bladet og utformingen av skaftet gjør det lettere å elte.

  SvarSlett
 5. Så koselig! Ha en flott helg og god bakst!

  SvarSlett
 6. Hi hi! Det er godt det ikke bare er meg som er litt "rar" sånn.
  Jeg gjør litt av det samme. Og faktisk, så er jeg på let etter store keramiske bakeboller.
  Husker godt mormor sine!
  Det er koselig da! :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Liv, these photos have touched me deeply. The bowl, kitchen towel, wooden spoon bring back memories of my beloved grandmother and hours spent with her in the kitchen when I was young. Beautiful memories of simpler days.
  Linda

  SvarSlett
 8. Så koselig, Liv:) Fra nå av kommer jeg til å tenke på deg hver gang jeg baker - og det er ofte med 4 i husholdningen som har cøliaki. Mange ganger er det ork, men jeg er også tilhenger av både ordet og gjøre det KOSELIG rundt meg i alt jeg gjør. Neste gang skal jeg i tillegg tenne et lys og ha det riktig koselig med baksten.
  Nydelige strikkeplagg til deres "Lille"! Kos dere.
  God klem fra Hjørdis

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du er jo virkelig flink til å gjøre det koselig rundt deg Hjørdis! Tipper du klarer dette enda bedre enn meg. Du baker sikkert mer enn meg og... Men jeg prøver virkelig. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg har så lyst å gjøre det oftere. Ingenting er jo som hjemmebaket. Nå skal jeg rigge litt til på kjøkkenet også. Gjøre det enklere å bake. Håper det kan øke min motivasjon enda ytterligere!

   Klem klem

   Slett
 9. Heilt enig Liv og dette innlegget var kjempekoseleg synest eg! (Koseleg er forøvrig eit ord eg også brukar ein del- for det er viktig å kose seg!) Den bakebollen din kunne eg godt tenke meg- kjempefin var den! Ønsker deg ein fin søndag!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har jo til og med ordet i bloggen din! "koseleg"!!! Herlig!

   Slett
 10. Er delvis der sjøl kan man si....:) Fine tekstiler og tresleiv bruker jeg også, men må innrømme at det som oftest blir plastboller da.....;) Har mange fine forklær, de fleste kjøpt i bruktbutikker, men glemmer som oftest å ta på et når jeg baker..., der skal jeg bli flinkere - tror jeg ...he he:) Inspirerende bilder:) Klem

  SvarSlett
 11. Jeg er ingen baker, men skal jeg først gå i gang, er jeg hundre prosent enig med deg. Litt nostalgi og kos, gjør susen. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 12. Hele innlegget ditt oser koselig. Flotte bilder.
  Jeg pleier å finne fram rørebollen jeg arvet av min mors tante, den er koselig og nostalgisk for meg for tiden. :)

  SvarSlett
 13. Enig :-) Å ha det koselig er viktig :-) det gjør susen på interiøret og stemningen :-)

  SvarSlett