tirsdag 14. januar 2014

hjemmestrikkede knebukser

I helga ble jeg ferdig med et lite strikkeprosjekt. Så gøy å strikke til små karer. Det går jo så fort! Til jul fikk jeg en veldig inspirerende strikkebok og i den fant jeg mange herlige gammeldagse oppskrifter. Blant annet ble jeg totalt fasinert av knebuksene! Jeg har sett at i butikkene er klesutvalget til jenter så mye mer skjønt. Nydelige kjoler, skjørt, bukser... Det er mer å velge i. Til gutter er det mye fint, men det er mer klær med "merker og tall" enn det er nostalgi. Og det er jo det siste jeg liker å kle min baby med. Klær med sterk inspirasjon fra "the old days" og det må være skikkelig baby. Jeg vil ikke at han skal se uten som en "liten mann". Hihi. Han er jo en baby. Kanskje jeg må begynne å strikke sparkebukser også? Det er jammen ikke mange jeg har fått tak i. Men tilbake til knebuksen. Jeg strikket den romslig slik at den kan bli brukt til ullunderbukse senere. Nå er den veldig stor og god på den lille kroppen og den er veldig fin med en gammel jakke i melkehvitt til. Og med strømpebukser med flettemønster da. Det er veldig skjønt når de små bena som ikke klarer å ligge stille stikker ut av den runde og gode buksen. Dette var moro. Jeg må helt klart strikke flere knebukser! 

20 kommentarer:

 1. Så fin! Og jakka er også veldig flott og staselig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den jakken er arvet og jeg har blitt så glad i den. Gruer meg nesten litt til den ikke passer lenger. Det går jo så aaaalt for fort...!

   Slett
 2. Blir varm om hjerterota når jeg ser strikk av denne typen - og tankene dine om at babyer skal få slippe å se ut som et nr. i rekken eller små menn.... bra å tenke sjøl, og kle ungene praktisk og vakkert:) fikk ei bok om Karin Larsson til jul, kona til den mer kjente svenske kunstneren Carl Larsson. Hun gikk i spissen for å skape en ny barneklesstil der passform og bevegelighet var viktig, og ikke minst var det vakkert som vi alle vet av tegningene til Carl L....:) Fint å lese om ei kreativ kvinne som måtte tilpasse seg tida og sitt kjønn, men som likevel ikke satte sitt lys under en skjeppe....! Masse å lære:) Kos deg med veslegutt og vakre tekstiler:) klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hørtes interessant ut! Carl Larsson er jo i særklasse. Nydelig bilder, farger, interiører og ikke minst klær ja! Så gøy. Kanskje jeg må lære meg å sy også? Det er i alle fall et par bukser jeg gjerne skulle laget. I knehøyde ;O)

   Slett
 3. Skikkelig søt bukse! Nostalgiske og hjemmestrikkede babyklær kan ikke måle seg de kjedelige klærne man finner i kjedebutikkene ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns ikke det jeg heller. Myyye fint i butikkene, men det er så ekstra med det hjemmestrikkede. Og sydde. Gleder meg til å lage mer.

   Slett
 4. ååååå hå håh å!! Herlige små klær!! lille nurket! signe p

  SvarSlett
 5. så nydelig!!

  veldig enig med deg når det gjelder barneklær.. de blir jo så "voksne" med en gang også, ikke mye barneklær

  SvarSlett
 6. Nydeleg! Eg brukte knebukser på guten min når han var yngre, no er han stor (snart 8 år) og vil ikkje bruke slike lenger. No er eg heldig om eg klarar å overtale han til å bruke bukse med selar…
  Mvh Monica

  SvarSlett
 7. Så herlig knebuka!
  Ser at eg må "bla" litt her i bloggen din ikveld - leiter etter koftemønster svigermor skal strikke til meg ser du ;)
  Så gøy at du har samla gamle mønster !! :)

  Ha ein fortsatt fin dag!
  Klem Birgit

  SvarSlett
 8. So cute, Liv,
  I have a five year old grandson and I still do not like to buy clothes with numbers and logos for him. I prefer the more nostalgic look, too.
  Happy week, with hugs,
  Linda

  SvarSlett
 9. Ååå helledussen så søtt! Savner tida når mine var små, men den gang var jeg ikke interessert i håndarbeid i det hele tatt. Veldig kjekt at "hele" Norge strikker igjen til både store og små :-) koselig både bukse og jakke, tipper gutten din koser seg i myke, varme klær ;)

  SvarSlett
 10. Such an adorable set! Cream and chocolate make such a sophisticated combination for babies and grown ups too :)

  SvarSlett
 11. Så skjønn, flink du er :)

  SvarSlett
 12. Det var et skjønt sett. Kan du tipse meg om hvilken strikkebok det er du har fått tak i med nostalgiske barneklær?

  SvarSlett
 13. Dette var kjempefint! Kan du tenke deg å strikke på bestilling?

  SvarSlett
 14. Hei! Så nydelige klær til din guttebaby! Har selv to gutter og kan anbefale bloggen til Marte Helgetun på det sterkeste. Hun har også gitt ut en aldeles nydelig bok med strikkeoppskrifter. Regner med du har hørt om guttestrikkeboka? Ellers er roselille.dk en fantastisk fin nettbutikk med nostalgiske klær til både gutt og jente, til fiiiine priser! :) Ett par tips til deg bare! Ønsker deg en fin dag! Klem fra trøndermamma!

  SvarSlett
 15. Var så heldig å bli momor til en gutt for 3 år siden, fant ut at utvalget til jenter var mye større enn til gutter. Måtte dra fram symaskinen og sydde knebukser og vest, veldig kjekt. Strikket også en matrosdress, det kjekke med strikk er at det er så godt å bevege seg i for en aktiv krabat.
  JETTE

  SvarSlett