onsdag 8. januar 2014

strikkeplagg til store og strikkeplagg til Lille

Det er ikke bare vi voksne som er fine i kofter og strikkeplagg. Det er desto gøyere å kle en liten baby i noe hjemmestrikket syns jeg. Jeg har samlet en hel liten ladnig med skjønne små babyklær og viser dere et lite utvalg her nå. Kjenner nesten at "skjønne-strikkeplagg-til-baby"-hjertet mitt dunker litt. Skulle gjerne samlet myyye mer. De er jo vakre bare å se på, men man må jo rekke å bruke dem også.

Vi har vært heldig å arve en del til Lille. Blant annet denne jakken fra 80-tallet. Brukt av selveste Thomas (barnets far ;O) i sin tid. Det er moro å få grave i esker som har stått innerst på loftet. Der har det dukket opp flere skatter. Kjempe moro! Til den hvite jakken syns jeg det er nydelig med kremfargede detaljer. Her en skjønn gammel lue (arvet) til, nystrikkede votter (gave) og hvite tøffelsko (arvede).

Den fiiiine strikkede jakken i kremfarge og med glidelås og hette fant jeg av alle ting i en bruktbutikk! Den er foreløpig litt stor, men jeg gleder meg til den passer. Den har så fine detaljer. De fleste strikkede plaggene går i denne lyse fargeskalaen. Og så bruker jeg mye bruntoner til.

Det gamle, som denne arvede blå jakken, er fint å kombinere med nye detaljer.

Og så klart har Lille Telemarks-utstyret i orden! En helt egen Telemarkskofte i hvitt og grått med tinnknapper har han fått i gave. Det er stas!

Når Lille blir litt større henger disse to strikkeplaggene og venter på han. Deilig hvit jakke med fint strikket mønster og tøff grå vrangstrikket genser. Gleeeer meg til å bruke begge som er nystrikkede gaver.

14 kommentarer:

 1. så mye flott! For en heldig liten tass :)

  SvarSlett
 2. Åååh, så mange fine strikkeplagg! Strikker du selv også, eller? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp jepp. Akkurat nå holder jeg på med en liten knebukse i ull til Lille. Veldig morsomt!

   Slett
 3. Ull og strikk er det skjønneste som finnes på en liten kar.....heldige Lille og mamma'n og som har fått og arvet så mye lekkert! ♥

  SvarSlett
 4. Så masse fint! Et lite tips til den med tinnknapper; lakk over baksiden av knappene med blank neglelakk, så slipper du at de farger av på ulla ved sikling eller søl :-)
  KristinB

  SvarSlett
 5. Liv,
  These knitted sweaters are soooo beautiful. I specially love the Telemark sweater. Your baby is a fortunate little boy to have a Mom who loves things that have been passed down. These photos make me think of the time when our adult children were babies and I knitted sweaters, booties, caps and more for them. Thank you for the memories.
  Linda

  SvarSlett
 6. Så mye fint :-) Jeg hadde også Telemarksett til tøttene mine da de var små - hvitt med lilla mønster.

  SvarSlett
 7. Så mye fint du har strikka til den lille <3

  SvarSlett
 8. Så flotte ting ♥ Her er det svigermor som strikker, jeg har lyst til å lære men har vonde skuldre og armer, så det ble med en liten klut. :/ Strikketøy er uansett gull! :D

  SvarSlett
 9. Så masse fint.
  Det er jo så trivelig å kunne kle opp ungene i strikkeplagg.
  Er veldig koselig å kunne strikke selv også, så håper du deler dine egne strikkerier også.
  Jeg var heldig å bli ung bestemor ( hi hi) i sommer, så når jeg ikke fikk flere egne barn kan jeg allikevel kose meg med babystrikk innimellom strikking til mine to minste.

  SvarSlett
 10. Så mye vakkert. Jeg elsker det kremfargede strikkede baretøyet

  SvarSlett
 11. Det beste med strikkeplagg er de er så myke og føyelige på godungen . Dessuten er det som om ungen forstår hvilken omsorg som ligger bak arbeidet. Første barnebarnet mitt la sin elsk på rart og feilstrikket rosa teppe i babyull. Dro rundt på det i dukkevogna til det var både filtet og tøvet...mormorhjertet varmet...

  SvarSlett
 12. Nydelig strikk:))) Jeg strikker til ei nyfødt lita jente - mitt tredje barnebarn - hun fikk sin første støvrosa alpakka-jakke med lue fra farmor nå i helga.....:) - og flere blir det....;) Strikkeplagg er bare helt nr.1 !!!! At det finnes masse nydelig barnestrikk på loppemarkeder er helt sikkert, jeg har også gjort fine funn helt uventa.... Blir nok glad i ull den vesle krabaten din med så masse fine plagg, og det kan holde lenge. Skal strikke genser til en 17-åring nå, etter to-tre år der ullgensere har vært litt "ut" har han plutselig kommet på sporet igjen....artig:)

  SvarSlett