torsdag 13. mars 2014

enkelt og praktisk

På gården er det foreløpig enkelt og praktisk. 

Campingvogna står midt på tunet. Vi har utedo i låven. Stabburet brukes til gjeste-overnatting. Alt er rigget til så praktisk som mulig nå i byggeperioden. Men midt i alt dette, er det også viktig å skape små og hyggelige rom. I campingvogna har vi lune puter og koselig sengetøy. På utedoen er det alltid friske blomster eller andre naturmaterialer ved vaskefatet og det hjemmestrikkede håndkleet. I stabburet ligger filleryene på gulvet ved de gamle sengene som også er hyggelig oppredd. 

I sommer laget jeg meg en liten plass ved låven. En plass til å ta oppvasken. Det ble plutselig et nokså koselig arbeid når jeg kunne stå på tunet og ute i sollyset. På benken stod gamle emaljerte vaskefat og jeg hang opp praktiske kroker til kjøkkenhåndklærne. De tørket forresten i superfart ute i den lette sommerbrisen.

På en av fjellturene vi hadde i sommer plukket jeg med meg denne type mose (?). Husker ikke hva den heter.... Den ble i alle fall i sin tid brukt til å lage gryteskrubb. Det måtte jeg prøve på. Tenkte at det var litt moro å ha den hengende her ved oppvaskebenken min. Skal ærlig innrømme at den har mest vært til pynt og inspirasjon og jeg lot den "overvintre" her ute.

Noe av det koseligste jeg vet når vi er på gården, er å pynte med sesongens naturmaterialer. I sommer hadde jeg alltid friske blomster stående her på benken. I høst satte jeg en kvist med rognebær i metallkannen og nå i helga fikk en stor kvist med einer plassen. Jeg gleder meg til å finne frem alt "vaske-utstyret" igjen. For om det meste er enkelt og praktisk her på gården, så har det klart sin sjarm!

4 kommentarer:

 1. Det er slike ekte og rå materialer som gir meg størst glede.
  Lurt å lage gryteskrubb av mose. Vi kaller det bjørnemose. Slikt har vi mye av på hytta, så skrubb skal definitivt lages. Særlig for dette er en bruksting der. Vi har ikke innlagt vann og tar derfor grovskyllingen utenfor kjøkkendøren. Jeg har tidligere laget skrubb av lyng, men nå skal denne varianten prøves!

  Vårklem fra Marit

  SvarSlett
 2. Hi Liv,
  These photos are so charming! I love the natural materials you have used, and I am sure that a stay in your guest room in the storage house would be wonderful! Thank you again for simple inspiration.
  Linda xx

  SvarSlett
 3. I also love the materials you use and I find your blog very interesting and your photos so lovely!
  Greetings from here...
  Olympia

  SvarSlett
 4. Noen ganger er det godt å trå ut av den normale konfortmodusen og inn i det enkle. Vakkert er det også :)

  SvarSlett