mandag 3. mars 2014

trangt og koselig

Det er mange midlertidige løsninger i huset hos oss om dagen. Vi holder på å pusse opp to rom og i forbindelse med dette blir det en del overflødige ting som må plasseres. Vi får tåle litt småkaotiske tilstander med andre ord, men det er også viktig for meg å ha det ryddig der det går an. Ellers blir man småsprø for oppussing av et helt hus tar ofte tid. Man har jo lyst å gjøre litt annet enn å hamre og male også.

Her i dette rommet for eksempel er det trangt og godt for tiden. Begge de gamle tresengene må dele plass og det er ikke mye gulvplass til overs. 

Her ved døren til trappen ned i første etasje er det litt gulv å leke på. Ikke at det er nødvendig for Lille helt enda, han ligger mest nede i stuen og sparker på et teppe.

Det er også litt kjekt å sortere og prøve ut tingene som kan passe på et fremtidig barnerom. Den vesle koffereten for eksempel. Den kan sikkert Lille putte noe spennende i etterhvert. Og den fine og gamle globusen. Den får jeg kanskje i første omgang sette litt høyt, men jeg er sikkert på at den vil passe på barnerommet.

Så ser altså gjesterommet/barnerommet slikt ut fra vårt soverom. Her i andre etasje ligger rommene tett. Akkurat slik det gjør i gamle midtpipe hus. (Pipen er i midten av huset og alle rom har hatt vedfyrte ovner.) Jeg syns det er litt koselig også. Trangt og koselig. (Dessuten var det koselig å lage et rent interiørinnlegg fra huset her igjen.)

17 kommentarer:

 1. Sikke dog et dejligt rum... meget hyggeligt :O)

  Kh Jannie

  SvarSlett
 2. Очень уютно!!! ♥

  SvarSlett
 3. Så flink du er til å gjøre det koselig selv om du må stable mye inn på ett rom. Kofferten og globusen kommer til å passe perfekt på barnerommet etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror du ikke det? Jeg gleder meg til å få laget et skikkelig barnerom etterhvert, men det haster ikke enda.

   Slett
 4. Love these photos, Liv. What a cozy room for guests! And for baby, as well.
  Linda xx

  SvarSlett
  Svar
  1. We also have a small room beside this guestroom. Maybe that will be the babyroom at last??.... We`ll see ;O)

   Slett
 5. Så koselig, selv når det er trangt og dere pusser opp:)
  Den bilen har min lille gutt også, den er så fin å sparke
  rundt på :)
  Midtpipehus har jeg ikke hørt før, men det har jo vi!
  Selvom ikke alle rommene har vedovn lenger,
  så varmer det godt av pipa i andre etasje også:)

  Klem Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi -man lærer stadig noe nytt Lise! Me too ;O)

   Slett
 6. Så koselig det er i huset deres. Ikke mye som vitner om kaos og oppussing her nei:) Dere er gode. Står på både her og der. Og Lille har fått seg en "Gråtass" :-) Den var da skjønn. Herlig koffert og en godbit av en globus!
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klem,klem:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ligget lenge på latsiden nå, så det var godt å komme igang med de siste rommene i huset her. Det skal bli så deilig å bli ferdig nå! Gleder meg til Lille skal "frese rundt" på "firhjulingen" ja! haha

   Slett
 7. What a lovely room! It's light and bright, but cosy too. Have a good week.
  Jane

  SvarSlett
 8. Så vakker gardinkant på soverommet! Kunne du tatt nærbilde av den? Mamma er flink til å se hvordan sånt er laget og kan kanskje lage oppskrift til meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjekk dette innlegget Åse Marit: http://ljo-s.blogspot.no/2011/08/nor-for-dere-ogsa-gardinkappe.html

   Slett
 9. Herlig! Det var litt av et kupp. Må se om det er mulig å få tak i fortsatt.

  SvarSlett