onsdag 5. mars 2014

trappegang malt

Da er veggen i trappegangen malt! Mangler bare å fargesette listen som skiller de to etasjene fra hverandre. Vi har valgt å male i to forskjellige farger i gangen og argumentene er følgende: 

* Nede er panelen fra byggeåret 1900. Her er det perlestaff som var vanlig på den tiden og vi har funnet denne og lignende grønnfarger flere steder i gangen. Oppe ble det ikke innredet før 1940-tallet og da var det vanlig med faspanel. Så her er den gamle (og noe nytt) malt i den lyseblå fargen. Som vi også fant der oppe. Den blå fargekoden vi har brukt ligger under RESTAURERING og FARGEKODER oppe i menylinjen.

*Vi kunne malt blått nede som oppe for den fargen er jeg veldig glad i, men fargen er den samme som på vårt kjøkken og vi syns det var litt kjedelig å ha to rom helt likt malt i samme etasje. Så får vi heller vurdere å male grønt oppe også etterhvert. Nå vil vi bare bli "ferdig" med alle rom i huset først.

Siden vi skulle ha to forskjellige farger var det viktig å finne to toner som matchet hverandre. Vi prøvde først med en grønnfarge fra en liten fargeprøve. Det funket ikke. Fargen var for lys og varm. Blåfargen er "matt" og kald og vi trengte en grønn som passet til den. Heldigvis hadde jeg tidligere fått fargemålt alle møbler her i huset og speilkommoden på soverommet har en veldig fin nyanse. Så da ble det den og det ble en bra kombinasjon. Grønnfargen er kjempe fin på vegg!

Utfordringen ble å finne en tapet som kunne passe til begge fargene. Jeg tror vi klarte det ;O) Tapetrullene ligger klare og jeg gleder meg til å få den opp nede i gangen i første etasje. 

4 kommentarer:

 1. Det var en fin vri - å male i to forskjellige farger:)
  Spennende!
  Ha en fin onsdag:)

  SvarSlett
 2. Very nice color combination, Liv. Hope your day has been happy.
  Linda xx

  SvarSlett
 3. Verkligen fina och passande färger. Hoppas du visar tapeten snart...

  SvarSlett
 4. Jeg syns det ble kjempefint. Vi har brukt den blå fargen på vårt soverom som hadde nytt trehvit panel på tre vegger og tak. Vi hadde malt nesten hele rommet unntatt en vegg med "koreaplater" som vi fjernet. Under disse fant vi også perlestaffpanel i en liknende grønnfarge som dere har nede i gangen. Planen er å fjerne det nye panelet og håpe vi finner resten av det grønne under. Men foreløpig bruker vi rommet og er det en stund til vi kommer til 2 etg så det står "på vent" inntil videre. Jeg syns løsningen med to farger er spennende og jeg tror heller ikke det var uvanlig før. I huset til mine besteforeldre ( et gammelt nordlandshus) er etasjene delt med to ulike farger i trappegangen og sånn har det vært der så lenge jeg kan huske. Det blir knallfint der der Liv, jeg likte lampa i taket. Kjempekul !!

  SvarSlett