mandag 7. april 2014

barndommens blomster

En blomsterbukett kan være til så stor glede kjenner jeg. I den stille viken er det alltid friske blomster på bord og i vinduskarmer. Alt etter hva sesongen har å by på. Det skal altså så lite til for å skape stemning. Skape atmosfære i et hus. 

Den stille viken er et sted for hvile og ro. Et sted å tilbringe ferier. Her er det godt å være. Skjønne rom med sjarmerende gamle møbler. Mange av dem laget på stedet. Den enkle buketten av barndommens sommerblomster tilfører dette rommet noe. Noe som gjør at stemningen stiger enda et hakk på hygge-barometeret. 

Sukkertopper og prestekrager. Det var i alle fall det vi kalte dem. Det er nok noe helt annet på latin. Men vi kan da godt holde oss til det kjente og kjære. De gir så gode minner om en trygg og god oppvekst. Sukkertoppene var naturens eget godteri. Søte som de var å sutte på. Og prestekragen var god å ha når kjærligheten skulle uttrykkes på barnlig vis. "Elsker... Elsker ikke..." Ja, det holder lenge for meg og jeg syns de nesten ser lykkelige ut der de står og strutter av deilig og fargerikt liv i den vesle vasen. 

9 kommentarer:

 1. Rødkløver - Trifolium pratense heter "sukkertoppen" :-)

  SvarSlett
 2. Gode minner, flotte bilder med ro og fine farger! jeg husker det var stas å plukke Blåklokker. Litt sjeldne og fargen var så god. Sommerlykke for meg: selvplukket bukett med markblomster :-)

  SvarSlett
 3. Yes, Liv, here in America we call it red clover, too. I love the name "sugarloaf", though. Daisies are one of my most favorite flowers. These photos bring me pleasant memories of times past.
  Linda

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder igjen! Det er så herlig å se en bukett markblomster på bordet, det minner meg på den flotte tiden vi har i møte. Jeg elsker markblomster, har alltid gjort det. Hadde en far som var flink til å ta meg med ut i naturen, og jeg fikk min første "floraen i farger" da jeg var 5 år.
  Som barn gjorde vi akkurat det samme som deg med kløver og prestekrager. Husker også at vi laget "parfyme" av rosenblader. He, he! Det prosjektet ble vel aldri helt vellykket, men ......

  SvarSlett
 5. Rødkløver og prestekrager kalte vi dem :-)
  Og markblomster er jo de vakreste av alle <3
  Fin tirsdag til deg!

  SvarSlett
 6. Både blomster og omgivelser er som balsam for sjelen... Jeg blir glad av å se på, og gleder meg intenst til å komme til mitt sommerrike!
  Grete

  SvarSlett
 7. I love natural flower arrangements and those are beautiful. They would make any room seem special.

  SvarSlett
 8. Markblomster er bare det aller vakreste, har plukka buketter helt siden jeg så vidt kunne stabbe og gå, gleder meg........
  Klem fra Signe.

  SvarSlett