tirsdag 22. april 2014

mose, stein og konglepynt

Så ble det stille på Livs Lyst noen dager. Det har vært påske og tid for å bare kose seg. På gården. Ja, vi har vært på den vesle gården vår igjen. Hele kroppen og sjelen har ropt "hurra" hver eneste dag for varmen og sola som har gjort så godt. 

En av mine favorittsysler på gården er å nyte gleden over at naturen og naturmaterialene ligger så nær. Det er bare å tusle rundt og sanke. Denne gangen ville jeg fylle krukker og tønner ved låven. Ikke helt klart for sommerblomster enda og påskeløkene står jo bare en liten stund. Derfor bar det opp i skogen på jakt etter mose, kongler og stein. Holdbare materialer som er like fine til neste gang vi kommer oppover! En gammel rusten urne er fylt med en slags "etasjemose" som bugner ut over kanten.

Kanskje forbinder man kongler og mose med høst? Mye mulig, men det jammen ikke så værst å bruke disse naturmaterialene når det våres heller. Enkelt og fargerikt blir det. Og som sagt, ikke minst holdbart. Den gamle gryta fikk et lag med mose og på toppen ligger grankongler som spretter så fint ut i sola og varmen.

Jeg klødde meg et par ganger i hodet over hva jeg skulle fylle den store tønnen med. Så hadde vi noen stein liggende og jeg laget et lite kollasj med stein og mose. Det ble riktig så dekorativt om jeg må si det selv. Og det må jeg jo, for det jo jeg som står for innleggene her på Livs Lyst. *hihi*

Så står ikke urner og tønner tomme. De er veldig enkelt og dekorativt fyllt med fargerike og fine materialer fra naturen. Utrolig lettivndt og helt gratis. På kjøpet av dette får man jo frisk luft og jord under neglene. Go´e greier!

3 kommentarer:

 1. Hei,
  Kjempefint.


  Fra gammelt av har man visst at myrmose (Sphagnum) har konserverende effekt, husker me la gulerøtter lagvis med mose i en stor kasse i potetkjelleren heime. Dei holdt seg kjempefine. Gjennom vinteren.
  (etasjemosen din smiler).

  Lurer på om noen gjør det fortsatt,

  Ha ein fin dag Klem,

  SvarSlett
 2. Det ble jo ett riktig så fint tønnebord! :-)
  Ser for meg en liten blomsterpotte eller en pukett håndplukkede sommerblomster!
  Takk for all inspirasjon!
  Du er utrolig flink til å bruke naturen, og den er jo itillegg helt gratis!
  Vinn, vinn, vinn!!! :-D
  Ønsker deg og dine en nydelig vår!
  Hilsen Marte

  SvarSlett
 3. I love the simple decor you have put together with natural materials. It is perfect there at your farm, and inspires me.
  Enjoy spring!
  Linda

  SvarSlett