fredag 30. mai 2014

plastikk-fantastisk?

Dette kjøkkenbordet vårt - det har jeg snakket om flere ganger med dere. Jeg hadde noen planer vet dere... Noen ganger får man jo noen innfall av impulsiv kreativitet og jeg syns som regel det er deilig å følge det opp og se nye ting bli til, men denne gangen satt det litt langt inne å følge min egen idè.

Jeg ville jo sette hjul på bena og bytte bordplate. 
Dessuten ville jeg bruke det som bakebord.
Det ble noe langt enklere:

Dette har jeg hatt tidligere også, men lenge nå har jeg lett etter den rette. Jeg snakker om plastikkduk. Den rette plastikkduken. Bestemor hadde også alltid en slik duk på bordet, så jeg føler det er helt i trå med tradisjonene ;O) På den måten slipper vi å bytte bordplate. Nå ramler ikke smulene ned i skuffene lenger og om jeg har lyst å ha treplaten frem igjen er det ingen skam å snu. 

Jeg kan fortsatt ha duker på bordet. Det er litt viktig for meg. Må bare tenke litt mer hvilket mønster jeg velger. En hvit en med blonder er helt trygg og det blir riktig så koselig på den blomstrete plastikkduken.

Slik ser altså kjøkkenkroken vår ut nå i sommerskrud og bordet har igjen fått funksjon som spisebord. Det ligger ingen ryer på gulvet, sommerlig plastikkduk på bordet og ikke minst...

- en frodig og bugnende bukett med syriner fra hagen.

Jeg er jo av prinsipp ikke så glad i plastikk. Jeg velger ofte tre og metall istedet, men akkurat når det gjelder duk på kjøkkenet var dette så vanlig en gang og jeg syns det er så sjarmerende. Ja, rett ut plastikk-fantastisk!

8 kommentarer:

 1. Det var en skikkelig god idè! Det enkle er ofte det beste;)
  Jeg og mannen fant et gammelt kjøkkenbord innerst og nederst i naustet. Det var bare så lekkert! Gammelt, slitt og flott! Akkurat sånn som jeg liker det! Det har tidligere tjenestegjort på min manns kjøkken og siden vært arbeidsrom på verkstedet. Bena har et "krakelert" utseende i en grønn-turkis aktig farge, og mangler desverre skuffen. Men det er så sjarmerende! Vi malte bordplaten i samme som den gamle kjøkkeninredningen vår: en lys grå trestjernes gulvmaling.
  Men denne ideen om å stifte på en plastduk likte jeg! Det finnes jo så utallig mange motiver å velge mellom:D
  Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 2. Dette smatt helt naturlig inn hos deg :) Tenk at plastikkduk kan være sååå fin da gitt....

  SvarSlett
 3. Er så nydelig atte... Husker vi hadde voksduk, som vi kalte det, hjemme. Var så koselig når den ble byttet ut, gjerne etter årstider og spesielle høytider. Da var det også stor rift om å få den gamle - den var super til å skli med på snøen! Den passer inn i tidsånden du har i huset synes jeg - og så fint mønster du hadde funnet. Kos helg fra Kleo ;-)

  SvarSlett
 4. Ja, tenk at en plastduk kan være så fin :) Det var jo veldig vanlig før, fordi det var praktisk. Nå ser jeg det begynner å bli "in" igjen. Jeg har i utgangspunktet vært litt imot slike duker, men jeg må si jeg ble positivt overrasket nå :)

  SvarSlett
 5. You did a great job! It looks fantastic :)
  I wonder where you got this beautiful oilcloth… I love it!!!
  Have a nice weekend and lovely greetings,
  Nelly

  SvarSlett
 6. You did a great job! It looks fantastic :)
  I wonder where you got this beautiful oilcloth… I love it!!!
  Have a nice weekend and lovely greetings,
  Nelly

  SvarSlett
 7. Så smart og så nydelig, med voksduk og syriner. Doble syriner, de var flotte!

  SvarSlett
 8. Dette husker jeg fra bestemors kjøkken - da festet med tegnestifter! Koselige!

  SvarSlett